r
Nosalty Logó

Teljes kiőrlésű kenyér PeZsuRi konyhájából

NS
Teljes kiőrlésű kenyér PeZsuRi konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Előtészta

Kenyér

203
Kalória
10.3g
Fehérje
35.4g
Szénhidrát
4.1g
Zsír
44.4g
Víz
-
Koleszterin
7g
Élelmi rost
1.7g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Előtészta

Kenyér

Összesen 203 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Előtészta

Kenyér

Összesen 2034 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Előtészta

Kenyér

Összesen 210 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    851 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    478 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 203 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8509.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    498 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    808 mg
  • Foszfor
    2254 mg
  • Nátrium
    4784 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    354.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

Víz

  • Összesen
    444 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    446 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1093 micro
Összesen 2034 kcal
  • 11% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    880.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 210 kcal

Elkészítés

Előtészta

  1. Az előtésztát a kenyérsütés napja előtti estén készítjük el. Langyos vízben eloszlatjuk az élesztőt, majd a kimért liszthez adjuk. Jól összegyurmázzuk, majd kelesztő tálba tesszük. Éjszakára a konyha melegebb helyén hagyjuk másnap reggelig.

Kenyér

  1. Elővesszük az előtésztát, hozzáadjuk a többi lisztet (liszt, sikér, zabkorpa, lenmag stb.). Langyos vízben elegyengetünk még egy kis élesztőt, és a lisztekhez keverjük. Adunk hozzá egy kis olívaolajat, sót (és lehet olasz fűszerkeveréket is, ha szeretjük).
  2. Most jön a jó része, a kis kezecskénkkel nekiállunk püfölni a tésztát, amíg össze nem áll. Addig gyurmázzuk, amíg már nem ragad mindenhova és összeáll egy gombóccá. Amikor ez megtörtént, akkor egy kicsit megszórjuk liszttel és egy órát melegebb helyen hagyjuk, hogy megnőjön a tészta. Ha ügyesek voltunk, akkor kétszer akkora lesz, mint volt.
  3. Beletesszük a megformált tésztát mondjuk egy kerámia tepsibe, késsel vágunk rá csíkokat, megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk a kedvenc magjainkkal. Én a végén még őröltem rá egy kis himalaya sót is.
  4. Betesszük a sütőbe és egy órán keresztül sütjük. Amint már majdnem jó, akkor vízzel kenjük át a tetejét, ettől jó ropogós lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés módja: kenyérsütő
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Mindig próbálkozok jó kenyeret készíteni, na most sikerült :-) Ez valami isteni finom, kívül ropogós, belül puha, nem tömör. Nyami!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...