Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres kenyérke

Fűszeres kenyérke
Fűszeres kenyérke
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legtöbbször dupla mennyiséget sütök ebből a receptből, és két cipó lesz belőle. Abban szoktam a sajtkrémlevest tálalni. A cipó belsejét pedig megszárítom, ledarálom, és lesz teljes kiőrlésű kenyérmorzsám. De kenyérként is megállja a helyét. Többnyire én eszem a családban házi kenyeret, ezért lett megfelezve a mennyiség.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összekeverjük, bedagasztjuk, majd langyos helyen duplájára kelesztjük.
  2. Ha megkelt, átemeljük a formánkba (én egy kis téglalap alakú szilikonformában sütöm), vagy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és letakarjuk konyharuhával, hogy amíg a sütő bemelegszik, keljen még egy kicsit a tészta.
  3. A sütőt bemelegítjük 200 fokra. Ha elég meleg, a kenyér tetejét megkenjük vízzel, és 30 perc alatt készre sütjük.
  4. Sót nem rakok bele, mert a sütőkeverék már tartalmaz. Ha finomlisztből készítjük, akkor ehhez a mennyiséghez 1 kávéskanálnyi sót rakhatunk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 32 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 133
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

cam22

Mióta szakács: 2015.01.15.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret

egyéb elnevezések

tönkölybúza kenyér, fűszeres tönkölybúza kenyér, házi kenyér

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

386
teljes kiőrlésű liszt 10 dkg
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 12.5 dkg
víz 1.5 dl
instant élesztő 1 kávéskanál
oregánó 1 kk
majoranna 1 kk
bazsalikom 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint