r
Nosalty Logó

Teknősbéka torta

Szilvia
Teknősbéka torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

552
Kalória
15.8g
Fehérje
105.2g
Szénhidrát
7g
Zsír
197.8g
Víz
-
Koleszterin
6.1g
Élelmi rost
64.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 552 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 3314 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    678.3 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    105.2 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    197.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 552 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95 g

Zsír

  • Összesen
    42.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4069.6 g
  • Cink
    651 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    1298 mg
  • Vas
    503 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    751 mg
  • Nátrium
    617 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    630.9 g
  • Cukor
    386 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    1186.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    436 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    93 micro
  • β-karotin
    479 micro
  • β-crypt
    260 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    815 micro
Összesen 3314 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 109 kcal

Elkészítés

  1. Fél liter tejben elkeverjük a vaníliás és a kristálycukrot, fölforraljuk. A maradék hideg tejben elkeverjük a krémport, hozzáöntjük a forrásban levő tejhez és sűrűre főzzük. Néha megkeverve kihűtjük és apránként hozzáadjuk a túrót, végül a zselatint.
  2. A piskótatallérokat kettessével összeragasztjuk lekvárral.
  3. A tálat kibéleljük fóliával, teszünk bele krémet, majd egy sor piskótát, aztán megint krém és piskóta, addig míg el nem fogy a krém. A tetejére piskótát teszünk, mert ez lesz majd a torta alja. A tetejét is lefóliázzuk és másnapig hűtőbe tesszük.
  4. Másnap eltávolitjuk a felső fóliát és óvatosan kiborítjuk a tálból egy nagyobb tálca közepére, majd eltávolítjuk a másik fóliát is.
  5. Felszeleteljük a meghámozott kivit és beborítjuk vele a tortát. A meghámozott banánból fogpiszkáló segítségével lábakat és farkat csinálunk, majd az almából, narancsból és cseresznyéből elkészítjük a teknős fejét. Ezekhez is használhatunk fogpiszkálót, hogy minden a helyén maradjon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p

Ez a torta a lányom szülinapjára készült és pillanatok alatt elfogyott :)

További receptek

Gesztenyés sajttorta

Amikor egy mindent bele napot tervezel, készítsd el ezt a tömör gyönyör tortát, szem nem marad szárazon, garantáltan senkinek sem lesz hiányérzete ezután.

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek