r
Nosalty Logó

Fondant formatorta rózsákkal

NS
Fondant formatorta rózsákkal
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A torta külső részéhez

A torta borításához és díszítéséhez

A glazurkrémhez

1104
Kalória
16.9g
Fehérje
206.5g
Szénhidrát
23g
Zsír
37.9g
Víz
152.2g
Koleszterin
1g
Élelmi rost
177.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A torta külső részéhez

A torta borításához és díszítéséhez

A glazurkrémhez

Összesen 1104 kcal
  • 6% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A torta külső részéhez

A torta borításához és díszítéséhez

A glazurkrémhez

Összesen 8810 kcal
  • 6% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A torta külső részéhez

A torta borításához és díszítéséhez

A glazurkrémhez

Összesen 343 kcal
  • 6% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    808.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    206.5 g
  • Cukor
    177 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 1104 kcal
  • 6% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    135.4 g

Zsír

  • Összesen
    184.4 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1218 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6469.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    1230 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    2111 mg
  • Nátrium
    2795 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1652.1 g
  • Cukor
    1419 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    302.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    902 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    897 mg
  • Retinol - A vitamin:
    894 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1515 micro
Összesen 8810 kcal
  • 6% Fehérje
  • 73% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    64.3 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    11.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 343 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A piskótához: a tojást szétválasztjuk, a sárgájához hozzáadjuk a cukrot, habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejet és az olajat.
  2. A kétféle lisztet a sütőporral elkeverjük, és szitálva hozzáadjuk a tojássárgájás masszához.
  3. A fehérjét is felverjük 2 ek porcukorral, majd a habot óvatosan apránként elkeverjük a masszával.
  4. A tepsit kivajazzuk, aljára megfelelő méretet vágunk ki sütőpapírból.
  5. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük a piskótát. (okos tipp: egy benedvesített konyharuhát tekerjünk a tortaforma koré, biztosítótűvel rögzítsük. A piskóta így egyenletesen fog átsülni.)
  6. Miután kihűlt, a piskóta tetejét levágjuk, keresztben 3 részre osztjuk. Megtöltjük szabadon választottkrémmel (ez lehetőleg ne legyen túl lágy, mert kifolyik, inkább vajkrémes jellegű legyen). A tortát kívülről vékony rétegben megkenjük cukorral kikevert vajjal, vagy csoki ganache-sal, és betesszük a hűtőbe 2 óra hosszára dermedni.
  7. 2 óra elteltével a kezünket kókuszvajjal kenjük be, és így gyúrjuk át fondantunkat. Mérjük le, hány centiméter az átmérője a tortának (2x az oldal magasság+1x a teteje), és ügyeljünk arra, hogy a megfelelő méretűre nyújtsuk ki a cukormasszát, beburkoljuk vele a tortánkat, óvatosan lesimítjuk a kezünkkel, és simítólappal a fondantot, majd a felesleges részt egy pizzavágóval körben levágjuk.
  8. Ezután a tortát feldíszítjük a rózsákkal és a levélkékkel, amiket előzőleg már vagy elkészítettünk, vagy vásároltunk a cukrászdában. Esetleg még glazúrból-ahogyan az a fotón is látható- körben mintákat, íveket rajzolunk, az alját körben gyöngysorral díszítjük, vagy szintén glazúrból, vagy fondantból. A tortát átadásig/szállításig hűtőben tároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23

Ezt a tortát a Hugomnak készítettem, a belsejét kókuszos csokikrémmel töltöttem meg, és egy hűtőtáskában kb. 600 km-t utaztattam, ezért is tettem szögletes tálcára - ahogy az a fotón látható. :) u.i.: Épségben kapta meg az ünnepelt!

További receptek

Gesztenyés sajttorta

Amikor egy mindent bele napot tervezel, készítsd el ezt a tömör gyönyör tortát, szem nem marad szárazon, garantáltan senkinek sem lesz hiányérzete ezután.

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...