r
Nosalty Logó

Tekercs rántotta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tekercs rántotta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Rántottához

Tekeréshez

Összesen 622 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Rántottához

Tekeréshez

Összesen 1243 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Rántottához

Tekeréshez

Összesen 104 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    474 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1803.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    627 mg
  • Nátrium
    685 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    422.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    556 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    391 mg
  • Retinol - A vitamin:
    246 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3104 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3126 micro
Összesen 622 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    59.5 g

Zsír

  • Összesen
    63.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    948 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3606.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    678 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    1253 mg
  • Nátrium
    1371 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    845.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1112 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    208 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    781 mg
  • Retinol - A vitamin:
    492 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6208 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    6251 micro
Összesen 1243 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    207 micro
  • β-karotin
    518 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    522 micro
Összesen 104 Kcal

Hozzávalók

Rántottához

Tekeréshez

Elkészítés

Rántottához

  1. A hagymákat apró kockákra vágjuk, és beleszórjuk az olajos serpenyőbe, kis láng fölé helyezve.
  2. A hagymákat karamellizáljuk (akkor lesz jó, miután üvegessé váltak, utána elkezdenek keményedni és bebarnulni).
  3. Ezalatt a többi zöldséget apróra szeleteljük, és rászórjuk a hagymára. Süssük egy kis ideig, hogy megpuhuljanak.
  4. A tojásokat felverjük, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A fokhagymát egy apró lyukú reszelőn belereszeljük.
  5. Öntsük bele a serpenyőbe, majd alaposan keverjük össze a zöldséggel. Alacsony hőfokon süssük úgy, hogy nem nyúlunk hozzá egészen addig, még az alja teljesen meg nem szilárdul.
  6. Amikor már megszilárdult, szórjuk rá a sajtot, és süssük még néhány percig. Miután egy kicsit a sajt megolvadt, elzárjuk, és hűlni hagyjuk pár percig.

Tekeréshez

  1. A lapokat serpenyőre tesszük, de olaj nem kell alá. Pár percig süssük csak, mert ha tovább melegítjük, megkeményednek.
  2. Mikor már meleg levesszük, és egyből mehet is bele annyi rántotta, hogy össze tudjuk még tekerni.
  3. Az alját becsomagolhatjuk alufóliába, hogy ne csússzon ki a töltelék. Akár még egy kis áfonyadzsemmel is feldobhatjuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1636
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy könnyed, finom, tojásos reggeli mindig jókedvre deríti már kora reggel is az embert.

Hozzávalók

Rántottához

Tekeréshez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek