r
Nosalty Logó

Tejszínkrémes-narancsos csokikocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Tejszínkrémes-narancsos csokikocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

A tejszínkrémhez:

A csokikrémhez:

A bevonathoz:

Összesen 1274 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

A tejszínkrémhez:

A csokikrémhez:

A bevonathoz:

Összesen 5093 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Hozzávalók a tésztához:

A tejszínkrémhez:

A csokikrémhez:

A bevonathoz:

Összesen 320 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    98.3 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    442 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1774.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    419 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    743 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.4 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    741 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    719 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    394 micro
Összesen 1274 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    83.5 g

Zsír

  • Összesen
    393 g
  • Telített zsírsav
    191 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1766 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7099.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1677 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    623 mg
  • Foszfor
    2972 mg
  • Nátrium
    1637 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    333.5 g
  • Cukor
    207 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    696.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2966 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    376 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    980 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2877 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    1037 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1575 micro
Összesen 5093 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 320 Kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

A tejszínkrémhez:

A csokikrémhez:

A bevonathoz:

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához:

  1. A tésztához a tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, aztán apránként hozzáadjuk a vizet és a narancs héját és levét. A tojások fehérjét keményre felverjük. A liszthez keverjük a sütőport és a kakaóport. A sárgájájához adagoljuk a fehérjét, és szitáljuk folyamatosan a kakaós lisztet hozzá. Mindezt óvatosan keverjük, ne törjük össze a tésztát. Ha egyenletesen elkevertük, akkor egy sütőlemezt kibélelünk papírral vagy szilikon lappal, és elkenjük rajta a piskótának való masszát. 200 fokon előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük, kb. 30x23 cm-es legyen a lap. Ha kihűlt, kettévágjuk.
  2. Az egyik lapot egy akkora tepsibe helyezzük, mint a mérete. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, az 1 dl tejszínt hozzáöntjük, és elkeverjük. Ha felolvadt az egész, a margarint belerakjuk. A hűtőbe tesszük. Amikor megköt, akkor egy robotgéppel kihabosítjuk. Az 5 dl tejszínt a cukorral felverjük, és a zselatinfixszel és narancshéjjal elkeverjük. A piskótalapra kenjük a tejszínkrém felét, majd erre kerül a kihabosított csokikrém.
  3. Egyszerűbben úgy készül, hogy dresszingzsákba szedjük a krémet, és rányomkodjuk, pöttyözzük a krémet a tejszínkrémre. Erre kerül a másik adag tejszínkrém, és befedjük a másik piskótalappal. Lenyomkodjuk, és hűtőbe tesszük dermedni.
  4. Gőz felett az étcsokit megolvasztjuk a kevés olajjal. A lap tetejére elkenjük, és visszatesszük a hűtőbe.
  5. Vízbe mártott késsel szeleteljük a megfelelő dermedés után kockákra. Hagyjunk maradéknak csokikrémet, és akkor egy csillagcsöves zsákból díszíthetjük fel a tetejét a kockáknak. Narancshéjjal, ha maradt, díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 34x28
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 168
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 15340
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínkrémes-narancsos csokikocka
Zsuzsamama56 321 recept

Mindig nehezen állok neki egy komolyabb süti elkészítésének. Sokkal előbb főzök, mint sütök. Most éppen a hangulatom olyan volt, hogy semmi sem akadályozott meg benne, hogy kreatív gondolatokkal álljak neki ennek a finomságnak. Az a kevés cukrászati múltam talán elő-előtör belőlem, és akkor tudok igazán szépet alkotni.

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

A tejszínkrémhez:

A csokikrémhez:

A bevonathoz:

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek