r
Nosalty Logó

Tejszínhabos túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejszínhabos túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 1342 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 5366 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 242 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    84.8 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1694.8 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.2 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    495 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    485 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 1342 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.2 g

Zsír

  • Összesen
    339.2 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    1156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6779.3 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    1348 mg
  • Vas
    1006 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    1992 mg
  • Nátrium
    763 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    436.7 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    960.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1982 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    545 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1942 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    477 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    897 micro
Összesen 5366 kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.7 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztbe beletesszük az összemorzsolt vajat, a tojást, a sütőport és a sót, majd jól összedolgozzuk.
  2. Folpack-ba tekerjük, és betesszük a hűtőbe kb. 30 percre.
  3. Az omlós tészta 2/3 részét egy kerek, margarinnal kikent (vagy sütőpapíros) kapcsos tortaforma alján kinyújtjuk, majd rárakjuk a karimát. A maradék tésztát rúddá sodorjuk, és rányomkodjuk a karimára. A felesleget levágjuk a peremről (ez majd kell a díszítéshez), és a lapot megszúrkáljuk villával.
  4. A töltelékhez a tojások fehérjét habbá verjük. A tojássárgáját a túróval, a cukorral, a vaníliás cukorral, a pudingporral, a citromlével és az olajjal elkeverjük. Hozzáadjuk a tejet, eldogozzuk, majd beleforgatjuk a tojáshabot és a formába simítjuk.
  5. Előmelegített sütőben kb.40-45 perc alatt megsütjük.
  6. Amit levágtunk a peremről tésztát, azt kinyújtjuk, és formával kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük, megkenjük egy kis tejszínnel, és forró sütőben 10 perc alatt megsütjük.
  7. A maradék tejszínt a vaníliás cukorral felverjük, majd jól megpakoljuk vele a torta tetejét.
  8. A tejszínt gyümölcsszeletekkel és a tésztafigurákkal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4796
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én húsvétkor készítettem, ezért lett nyuszis, de bármilyen figurával és gyümölccsel variálható. A családnak nagyon ízlett!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...