r
Nosalty Logó

Krémtúró torta lekvárráccsal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Krémtúró torta lekvárráccsal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
177 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

Összesen 692 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

Összesen 6917 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

Összesen 310 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614.9 g
  • Cink
    130 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.6 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 692 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.8 g

Zsír

  • Összesen
    311.7 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6149.4 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    727 mg
  • Vas
    1006 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    1560 mg
  • Nátrium
    1300 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    40 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    876.1 g
  • Cukor
    579 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    737.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2027 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    670 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1994 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    977 micro
Összesen 6917 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.6 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Vajazzunk ki egy kapcsos tortaformát. Melegítsük elő a sütőt 177 fokra, és a sütőrácsot tegyük középre.
  2. Egy tálban keverjük össze a keksz- és babapiskótammorzsákat, a cukrot és az olvasztott vajat. Nyomkodjuk a morzsákat a tortaforma aljára, és 2,5 cm magasan az oldalára. Letakarva tegyük mélyhűtőbe a töltelék elkészítéséig.
  3. A túrót botmixerrel krémesítsük. Apránként hozzáadva keverjük simára a tejszínnel és a vajkrémmel. Egyenként keverjük hozzá a tojásokat gépi vagy kézi habverővel. Az egy kanál lisztet és a vanília aromát is adjuk hozzá, és teljesen keverjük el a krémben.
  4. Vegyük elő a hűtőből a tésztát. A túrós töltelék felét töltsük a formába. Kanalazzuk rá a lekvár felét (ne egy helyre, hanem egyenletesen elosztva), és késsel óvatosan húzogassuk szét. A maradék krémet is öntsük a formába, és a maradék lekvárt, (szerintem kb. 1 bögre elég, de lehet, hogy lekvártól is függ), és szépen húzzuk szét, gondolva arra, hogy ez már a torta teteje lesz.
  5. Tegyük a sütőbe, és 15 perc után a sütő vegyük le 120 fokra. Majd folytassuk a sütést 60-70 percig, vagy míg meg nem szilárdul. Vegyük ki, és hagyjuk kihűlni. Ha már nem meleg, egy késsel menjünk körbe a forma szélén, hogy könnyebb legyen majd leszedni a szélét.
  6. Tálaláskor adhatunk hozzá plusz lekvárt, de magában is nagyon finom és mutatós.
  • Sütés hőfoka: 177 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11129
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 20.

Ajánló

Én az ikeás cranberry lekvárt pépesítettem a tortához.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bátyámmal egy hónapban születtünk, elég közel egymáshoz, ezért a születésnapunkat a családdal egyszerre szoktuk ünnepelni. Egy ilyen duplaszülinapra sütöttem ilyen tortát, mert valami extrát szerettem volna. Az eredmény szuper lett, két sógornőm is megkérdezte, hogy nem szeretnék-e cukrászdát nyitni...  :D Az eredetei receptet a Joyofbaking-ről szedtem, de kicsit átalakítottam. Ott Cranberry Swirl Cheesecake néven található meg.

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek