Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémtúró torta lekvárráccsal

Krémtúró torta lekvárráccsal
Krémtúró torta lekvárráccsal
90 perc / előkészület: 20 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bátyámmal egy hónapban születtünk, elég közel egymáshoz, ezért a születésnapunkat a családdal egyszerre szoktuk ünnepelni. Egy ilyen duplaszülinapra sütöttem ilyen tortát, mert valami extrát szerettem volna. Az eredmény szuper lett, két sógornőm is megkérdezte, hogy nem szeretnék-e cukrászdát nyitni...  :D

Az eredetei receptet a Joyofbaking-ről szedtem, de kicsit átalakítottam. Ott Cranberry Swirl Cheesecake néven található meg.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A túrókrémhez

ajánlat


Én az ikeás cranberry lekvárt pépesítettem a tortához.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vajazzunk ki egy kapcsos tortaformát. Melegítsük elő a sütőt 177 fokra, és a sütőrácsot tegyük középre.
  2. Egy tálban keverjük össze a keksz- és babapiskótammorzsákat, a cukrot és az olvasztott vajat. Nyomkodjuk a morzsákat a tortaforma aljára, és 2,5 cm magasan az oldalára. Letakarva tegyük mélyhűtőbe a töltelék elkészítéséig.
  3. A túrót botmixerrel krémesítsük. Apránként hozzáadva keverjük simára a tejszínnel és a vajkrémmel. Egyenként keverjük hozzá a tojásokat gépi vagy kézi habverővel. Az egy kanál lisztet és a vanília aromát is adjuk hozzá, és teljesen keverjük el a krémben.
  4. Vegyük elő a hűtőből a tésztát. A túrós töltelék felét töltsük a formába. Kanalazzuk rá a lekvár felét (ne egy helyre, hanem egyenletesen elosztva), és késsel óvatosan húzogassuk szét. A maradék krémet is öntsük a formába, és a maradék lekvárt, (szerintem kb. 1 bögre elég, de lehet, hogy lekvártól is függ), és szépen húzzuk szét, gondolva arra, hogy ez már a torta teteje lesz.
  5. Tegyük a sütőbe, és 15 perc után a sütő vegyük le 120 fokra. Majd folytassuk a sütést 60-70 percig, vagy míg meg nem szilárdul. Vegyük ki, és hagyjuk kihűlni. Ha már nem meleg, egy késsel menjünk körbe a forma szélén, hogy könnyebb legyen majd leszedni a szélét.
  6. Tálaláskor adhatunk hozzá plusz lekvárt, de magában is nagyon finom és mutatós.
  • sütési hőfok: 177°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 160
elküldve: 2
receptkönyvben: 203
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Lu ca

Mióta szakács: 2011.02.22.
5 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

lekváros túrótorta, hamis cheesecake

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

d.zsoka
d.zsoka / d.zsoka Sat, 2012-03-03 22:11

tegnap megcsináltam.. ma ettük, nagyon finom lett. de a rácsozós technikát kifejthetted volna jobban. én végül zacsiba tettem a lekvárt kilyukasztottam a sarkát és úgy rácsoztam.. (próbáltam:D) nem vagyok profi és ilyen technikák nincsenek a kezemben :) még
köszi a receptet :)

Lucka
Lu ca / Lucka Wed, 2011-09-21 18:06

köszönöm szépen! :)
(egyébként próbáltam a színeken változtatni, de sajnos a géphez kevésbbé értek mint a sütéshez! :)

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Tue, 2011-09-20 16:35

Nagyon szép! Le a kalappal! Lehet, még photoshoppal kicsit manipuláltam volna a szín élénkségén. ;)
Én is a joy of bakingről sütök, lovely! Remélem, lesz még sok ilyen szép recept.

692
háztartási keksz 20 dkg
babapiskóta 20 dkg
cukor 2 ek
vaj 20 dkg
tehéntúró 500 g
vajkrém 10 dkg
habtejszín 125 ml
cukor 1 bögre
finomliszt 1 evőkanál
tojás 4 db
vaníliaaroma 1 teáskanál
lekvár/ dzsem 40 dkg