Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes zöldbabos gombaszósz

Tejszínes zöldbabos gombaszósz
Tejszínes zöldbabos gombaszósz
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a tésztát, szeretjük a tejszínes szószokat, babféléket. Nagyon finom ízt adott a tejszínes és sonkás ízű krémsajt:-).

Őszi, de nyárias melegben, finom gyors, szószos étel volt a célom. Ennyi a történet. :-)

hozzávalók / 5 adag

A zöldbabos gombaszószhoz

A körethez

A tálaláshoz

ajánlat

Finom bor.

Sok reszelt sajt. Edámi vagy trappista.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát és a fokhagymát pucoljuk, felkockázzuk, kevés olajon lábasban, sóval, fedő alatt puhára pároljuk.
  2. Megtisztítjuk, és felszeleteljük a gombát, beletesszük a lábasba, és kb. 6 percig kis lángon, fedő alatt pároljuk tovább.
  3. Beletesszük a vörösbab és sárgahüvelyű zöldbabot, sózzuk, borsozzuk, kicsit összefőzzük, majd belekarikázzuk a virsliket, és ha kóstolás után ízre finom, és minden puha, a tejszínnel elkevert tömlős sajttal felöntve, összeforraljuk.
  4. A feltett lobogó sós, olajos vízben a tésztát kifőzzük, előírás szerint, lecsurgatjuk, és tálaljuk.
  • sütési hőfok: 150°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 443
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
szezon: ősz
kategória: szósz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

babos-gombás sajtkrémes tejszínszósz, tejszínes gombaszósz zöldbabbal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1693
főzőhagyma 2 nagy fej
fokhagyma 3 gerezd
olívaolaj 2 ek
csiperkegomba 12 közepes db
vörösbab 800 g
zöldbab 1060 g
0 ízlés szerint
bors 1 kk
víz 3 dl
virsli 280 g
tömlős krémsajt 20 dkg
tömlős krémsajt 20 dkg
habtejszín 2.5 dl
tészta 750 g
víz 2 l
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
piros kaliforniai paprika 1 közepes db