Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombaszósz Gonoszka konyhájából

Gombaszósz Gonoszka konyhájából
Gombaszósz Gonoszka konyhájából
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a gombaszószt készítettem a krumpligombóchoz és a sült karajhoz. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 135 kalória van.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombákat megtisztítjuk, felszeleteljük, a bacont apróra vágjuk.
  2. Egy lábosba beletesszük a zsiradékot a baconnel, és megpirítjuk. Hozzáadjuk a gombákat. Sózzuk, borsozzuk.
  3. A medvehagymát és a petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk, és a gombához tesszük.
  4. A tejfölt kikeverjük a liszttel és a vízzel. Ha a gomba elfőtte a levét, akkor behabarjuk hőkiegyenlítéssel. 2-3 percig kevergetve főzzük.
  5. Melegen tálaljuk sülthöz.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 130
elküldve: 2
receptkönyvben: 54
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: szósz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejfölös gombaszósz, medvehagymás gombamártás, baconös gombaszósz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

244
csiperkegomba 25 dkg
csiperkegomba 25 dkg
bacon 8 dkg
medvehagyma 3 dkg
petrezselyem 1 csokor
kókuszzsír 2 dkg
tejföl 35 dkg
finomliszt 3 dkg
víz 2 dl
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint