Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mascarponés-csokis túrótorta

Mascarponés-csokis túrótorta
Mascarponés-csokis túrótorta
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kedvenc túrótortámat próbáltam ezzel a módszerrel feldobni. Nagyon könnyű lesz tőle a süti.

hozzávalók / 10 adag

A keksz alaphoz:

  • 200 g zabkeksz
  • 100 g vaj
  • 100 g étcsoki

A krémhez:

  • 500 g túró
  • 200 g tejszín
  • 250 g mascarpone
  • 7-10 dkg cukor
  • 1 vaníliarúd magjai
  • 2 tk zselatin
  • 1 citrom reszelt héja
  • 500 g eper

+ a tetejére díszítésnek:

  • 150 g eper
  • 50 g étcsoki
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zabkekszet apróra törjük. A vajat és az összetördelt csokit egy tálba tesszük, mikróban többször megkeverve felolvasztjuk. A csokis vajat és a kekszet elkeverjük, majd egy kapcsos tortaformába simítjuk, és hűtőbe tesszük.
  2. A tejszínt kemény habbá verjük, a zselatint 2 ek vízben feloldjuk, és mikróban pár pillanat alatt felolvasztjuk.
  3. A túrót botmixerrel, vagy késes aprítóban jól áttörjük, majd kikeverjük a mascarponéval, a cukorral és a vaníliával, a citrom reszelt héját is hozzáadjuk, végül alaposan elkeverjük az olvadt zselatinnal. A habbá vert tejszínt óvatosan hozzáforgatjuk.
  4. A krém felét a torta alapjára öntjük, rátesszük a gyümölcsöket, és beborítjuk a túrókrém másik felével.
  5. A tetejére csokival bevont eper került. Ehhez mini epret használjunk. 50 g csokit felolvasztunk egy kis tálkában, majd a megmosott és megszárítgatott (fontos, különben lefolyik a csoki) epreket kettévágjuk, majd félig a csokiba mártjuk, és egy tányérra tesszük. Dermedésig a hűtőbe tesszük, majd éles késsel leválasztjuk, és kidíszítjük vele a sütit.
  6. 3-4 óra hűtést követően szeletelhető, de másnapra az igazi.

 

  • tepsi mérete: 26 cm
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 54 112
elküldve: 73
receptkönyvben: 1 066
elkészítve: 41/65
Facebookon megjelent: -

szakács

limon

Mióta szakács: 2013.03.27.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

epres túrótorta, mascarponés túrótorta, sütés nélküli túrótorta

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vicsita
vicsita Sun, 2016-06-05 15:39

El szeretném készíteni a tortát, egy kérdésem lenne, mennyi zselatinra van szükség? 2tk az mit jelent? teáskanál? Bocsánat, ha butaságot kérdeztem.

vmzsuzsa
vmzsuzsa Sat, 2013-08-17 09:33

Ismét a te sütidet választottam szülinapi tortának, de most diabetikus változatban, málnával, mivel már nincs eper. igy is nagyon izlett mindenkinek.

rózsaszín limonádé
limon / rózsaszín limonádé Sat, 2013-08-17 10:39

Nagyon örülök neki!! Egyébként ez csak egy alapötlet, szeder, őszibarack, áfonya és minden édesebb gyümölcs jó hozzá, sőt, télen befőttel csinálom :-)

Szilvous
Szilvous Tue, 2013-05-21 13:02

Nagyon finom, kellemes, könnyű sütemény. Másodszorra készítettem el, mindkét esetben nagy sikert aratott.

Római kömény
Római kömény Tue, 2013-05-21 08:25

nagyon jó recept, tuti kedvenc lesz! férjem imádta, főleg a kekszalapot és lányom is. nekem több kex kellett: + 100 gr, és 50-50 csoki és vaj. nekem 8 órát állt és teljesen keményre összeállt, nagyon jó ízkombináció, és könnyű is. köszi!

rózsaszín limonádé
limon / rózsaszín limonádé Tue, 2013-05-21 08:35

Nagyon köszönöm, hogy megírtad, igen, az alapja a legjobb, és jó is az, ha még többet teszel bele mindenből :-)
A keménysége azért függ a zselatin minőségétől is, a dr.oetker pl. elég jó állagot ad, másból akár több is kell, vagy több idő kell neki.
Remélem még megsütöd más gyümölcsből is!!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Sat, 2013-05-11 16:21

Megcsináltam a sütit. Nagy sikert aratott. Bár a tetejére csoki nélkül tettem az epret, mert az nagyon babrás lett volna, de igy is nagyon finom lett. Köszi a receptet.

rózsaszín limonádé
limon / rózsaszín limonádé Sat, 2013-05-11 19:28

Jaj de jó, nagyon örülök! Az eper dísz már semmiség, sima eperrel, mentalevéllel is szoktam díszíteni, vagy anélkül is jó!
Egészségetekre!

carolina
carolina Wed, 2013-05-01 16:38

A recept 1. pontjának utolsó mondata így szól: "A csokis vajat és a krémet elkeverjük, majd egy kapcsos tortaformába simítjuk, és hűtőbe tesszük."
Milyen krémről van szó?