r
Nosalty Logó

Kakaós túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kakaós túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1706 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6810 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 343 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.6 g

Zsír

  • Összesen
    94.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2285.2 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    254 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    811 mg
  • Nátrium
    341 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.7 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    865 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    816 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    576 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 1706 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.3 g

Zsír

  • Összesen
    377.5 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    158 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    757 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9140.9 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1574 mg
  • Vas
    1015 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    3244 mg
  • Nátrium
    1363 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    746.6 g
  • Cukor
    479 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    660.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3459 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    352 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    660 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3265 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2303 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1043 micro
Összesen 6810 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.2 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 343 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a cukrot a tojásokkal és a margarinnal kidolgozzuk, majd apránként hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet és a kakaóport. A sűrű masszát kétfelé vesszük, és az egyik felét a tortaforma aljára simítjuk. (A tortaformát kivajazzuk, és lisztezzük!) A tészta másik feléhez hozzákeverjük a tejfölt, jól összedolgozzuk, és félretesszük.
  2. A töltelékhez a hozzávalókat jól összedolgozzuk, majd rákenjük a tésztára, tetejét elsimítjuk.
  3. A tejfölös tésztát a legvégén rákenjük a túrós krémre.
  4. Előmelegített sütőbe rakjuk, és megsütjük. Tűpróbával megnézzük, hogy megsült-e.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 18602
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 11.

Ajánló

Minden túrós sütit szerető édesszájúnak ajánlom, mert tényleg nagyon édes!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy hétvégi családi ebéden kóstoltam egy felrobbant ilyen tortát! Azt kiskanállal ettük meg, de ízre nagyon finom volt. Így elkértem a receptet, és saját magam is megsütöttem. Tökéletes és isteni lett!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...