r
Nosalty Logó

Tejszínes-spárgás csirkecomb

Salamon Csilla
Tejszínes-spárgás csirkecomb
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

882
Kalória
53.3g
Fehérje
14.9g
Szénhidrát
68.3g
Zsír
422.8g
Víz
296g
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
7.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 882 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3532 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    53.3 g

Zsír

  • Összesen
    68.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    296 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1838.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    509 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    673 mg
  • Nátrium
    502 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    422.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    222 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    998 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1917 micro
Összesen 882 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    213.2 g

Zsír

  • Összesen
    273.3 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    1184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7352.6 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    2037 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    2693 mg
  • Nátrium
    2006 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1691.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1442 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    889 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    501 micro
  • Kolin:
    563 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1107 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3991 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7667 micro
Összesen 3532 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 126 kcal

Elkészítés

  1. Csirkecombot megmossuk, ízlés szerint megsózzuk, majd olajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk, fokhagymát rázúzzuk, aláöntjük a vizet, fóliával letakarjuk, és kb. 40 percig sütjük.
  2. Spárgát megmetéljük, sós vízben félig megfőzzük.
  3. Olajon megpároljuk a lecsöpögtetett spárgát és a felkarikázott hagymát zöldjével együtt.
  4. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, belereszeljük a sajt felét, felöntjük a tejszínnel, és addig főzzük, amíg besűrűsödik.
  5. Fóliát eltávolítjuk a tepsiről, ráöntjük a húsra a tejszínes spárgát, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Csirkemellel is el lehet készíteni.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek