r
Nosalty Logó

Tejszínes-spárgás csirkecomb

Salamon Csilla
Tejszínes-spárgás csirkecomb
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

882
Kalória
53.3g
Fehérje
14.9g
Szénhidrát
68.3g
Zsír
422.8g
Víz
296g
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
7.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 882 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3532 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    53.3 g

Zsír

  • Összesen
    68.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    296 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1838.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    509 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    673 mg
  • Nátrium
    502 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    422.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    222 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    998 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1917 micro
Összesen 882 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    213.2 g

Zsír

  • Összesen
    273.3 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    1184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7352.6 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    2037 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    359 mg
  • Foszfor
    2693 mg
  • Nátrium
    2006 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1691.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1442 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    889 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    501 micro
  • Kolin:
    563 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1107 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3991 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7667 micro
Összesen 3532 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 126 kcal

Elkészítés

  1. Csirkecombot megmossuk, ízlés szerint megsózzuk, majd olajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk, fokhagymát rázúzzuk, aláöntjük a vizet, fóliával letakarjuk, és kb. 40 percig sütjük.
  2. Spárgát megmetéljük, sós vízben félig megfőzzük.
  3. Olajon megpároljuk a lecsöpögtetett spárgát és a felkarikázott hagymát zöldjével együtt.
  4. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, belereszeljük a sajt felét, felöntjük a tejszínnel, és addig főzzük, amíg besűrűsödik.
  5. Fóliát eltávolítjuk a tepsiről, ráöntjük a húsra a tejszínes spárgát, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Csirkemellel is el lehet készíteni.

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...