r
Nosalty Logó

Gombás-hagymás rakott hús

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Gombás-hagymás rakott hús
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A forma kikenéséhez

Összesen 485 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A forma kikenéséhez

Összesen 970 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A forma kikenéséhez

Összesen 126 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    792.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 485 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.5 g

Zsír

  • Összesen
    57.2 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1584.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    934 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    573 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    513 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    14382 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 970 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1865 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A forma kikenéséhez

Elkészítés

A húshoz

  1. Egy serpenyőben felforrósítunk 1 tk vajat, a hagymakarikákat kb. 5 percig dinszteljük, sóval, borssal ízesítjük.
  2. A hússzeleteket sóval, borssal és paprikával fűszerezzük. Egy serpenyőben felforrósítunk 1 tk vajat, és a húst oldalanként 3-3 percig sütjük. Megszórjuk ½ tk curry porral.
  3. Egy vajjal kikent tűzálló tálba rakjuk az egyik hússzeletet, elosszuk rá a hagymát, majd befedjük a másik hússzelettel.
  4. A pecsenyezsírt felforrósítjuk, felöntjük 60 ml vízzel. Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, sóval, borssal ízesítjük, majd a húsra öntjük.
  5. A maradék vajban a gombaszeleteket kb. 5 percig dinszteljük, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát. Megszórjuk a liszttel, felöntjük a tejszínnel, sóval, borssal és a maradek curry porral ízesítjük. Elosszuk a húsra.
  6. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10480
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom húsétel. Én friss bagettel tálaltam, de el tudom képzelni burgonyakrokettel is.

Hozzávalók

A húshoz

A forma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

4 tuti tipp, hogyan tisztítsd meg az odaszáradt sajttól a...

A sajtreszelő elmosása hálátlan feladat és akármilyen alaposak is vagyunk, sok esetben nem lesz tökéletes a végeredmény. Ráadásul, ha főzés után halogatjuk a reszelő tisztítását, akkor az odaszáradt maradéktól még nehezebben tudunk megszabadulni. Ha szeretnéd hatékonyan és egyszerűen megtisztítani a sajtreszelőd, úgy, hogy közben nem sérted fel a kézfejed, akkor mutatjuk tuti tippjeinket!

Balogh Lilla

További cikkek