r
Nosalty Logó

Csirkemell Dubarry módra füstölt sajttal

Nosalty
Csirkemell Dubarry módra füstölt sajttal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

466
Kalória
39.5g
Fehérje
15.4g
Szénhidrát
25.5g
Zsír
142.7g
Víz
120.3g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
6g
Cukor
  • 18% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 466 kcal
  • 18% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1863 kcal
  • 18% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 18% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    682.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    142.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 466 kcal
  • 18% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158 g

Zsír

  • Összesen
    101.9 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    481 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2731.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    659 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    1211 mg
  • Nátrium
    543 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    61.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    570.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    414 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    515 mg
  • Retinol - A vitamin:
    407 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 1863 kcal
  • 18% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 109 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellfilét vékony szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és 1-2 perc alatt kérget kapatunk a csirkemellek mindkét oldalára.
  2. Közben a karfiolt rózsákra szedjük, és lobogó, sós vízben 10-15 perc alatt félpuhára főzzük, és hideg vízzel leöblítjük, hogy megállítsuk a puhulást.
  3. A vajat egy kisebb lábosban megolvasztjuk, hozzátesszük a lisztet, és 1 percig keverjük kis lángon, míg kap egy kis színt. Lassan, fokozatos keverés mellett hozzáöntjük a tejet, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót.
  4. Pár percig főzzük, majd ha már besűrűsödött, akkor levesszük a lángról, és 10 percig állni hagyjuk.
  5. Közben egy magas falú tepsit vagy jénait kivajazunk, ráhelyezzük a csirkemell-szeleteket, sózzuk, borsozzuk. Elrendezzük rajta a karfiolrózsákat, majd nyakon öntjük a besamellel. Ha kész, megszórjuk reszelt füstölt sajttal.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük, míg a sajt szép barnás-piros nem lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

A francia király, XV. Lajos szeretője Madame du Barry által kreált fogás - legalábbis a legenda szerint. A karfiolt még a Napkirály honosíttatta meg Franciaországban, utódja már nagy rajongója volt a belőle készült ételnek. Extra poén a történetben, hogy a karfiolos húst bevonó szerecsendiós vajas-lisztes tejmártás pedig a király titkáráról, Louis de Bechamier-ről kapta a nevét!

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...