r
Nosalty Logó

Sonkás-sajtos csirke, azaz Concorde szelet

tafikos
Sonkás-sajtos csirke, azaz Concorde szelet
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1168
Kalória
68.7g
Fehérje
92.3g
Szénhidrátok
55.3g
Zsír
193.6g
Víz
181.3g
Koleszterin
7.5g
Rost
6.8g
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1168 kcal
  • 17% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4666 kcal
  • 17% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 17% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    68.7 g

Zsír

  • Összesen
    55.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4028.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    409 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    676 mg
  • Nátrium
    2744 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    193.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    1342 micro
  • β-crypt
    312 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1011 micro
Összesen 1168 kcal
  • 17% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    274.9 g

Zsír

  • Összesen
    221 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    725 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16112.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    326 mg
  • Kálcium
    1636 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    429 mg
  • Foszfor
    2704 mg
  • Nátrium
    10977 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    369.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    774.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    810 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    194 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    734 mg
  • Retinol - A vitamin:
    305 micro
  • α-karotin
    124 micro
  • β-karotin
    5368 micro
  • β-crypt
    1247 micro
  • Likopin
    8 micro
  • Lut-zea
    4042 micro
Összesen 4666 kcal
  • 17% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    669.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 195 kcal

Elkészítés

  1. A húsokat felszeleteljük, besózzuk 8 szeletre van szükségünk.
  2. Egy mélytányérban összekeverünk kb. 20 dkg lisztet, kb. egy teáskanál pirospaprikával. Halvány rózsaszínűnek kell lennie. Ha sok a paprika, megéghet és keserű ízű lesz.
  3. Meghempergetjük a húsokat ebben a lisztben, majd egy magas falú serpenyőben, zsírban kisütjük őket.
  4. Szép aranybarna legyen! Tegyük félre őket egy tálban.
  5. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
  6. Helyezzük rá a húsokat. A tálban maradt zsiradékot öntsük vissza a serpenyőbe. A pecsenye zsírból minden cseppre szükség van.
  7. Aprítógéppel szeleteljük fel a gombát.
  8. A serpenyőben maradt zsíron pároljuk 15 percet közepes fokozaton. Közben sózzuk-borsozzuk. Kevés vizet teszünk hozzá.
  9. Beleöntjük a tejet a serpenyőbe és rövid ideig ezen a fokozaton melegítjük, kb. 2 percig.
  10. Elektromos habverővel alacsony fokozaton keverjük és folyamatosan adagoljuk hozzá a lisztet.
  11. Egy sűrű masszát kell kapnunk, ami csomómentes és még kenhető állagú. Ez azért fontos, hogy megálljon a húsokon.
  12. Összerakjuk az ételt. A tepsiben levő szeletekre teszünk egy szelet sonkát. A hús méretének megfelelően. Ne lógjon le.
  13. Ezután jön fél szelet sima és fél szelet füstölt lapka sajt. Itt is a méretekhez igazodunk. Végül az egész tetejére halmozunk egy púpos evőkanál gombás besamelt.
  14. Megszórjuk reszelt sajttal és mehet a sütőbe.
  15. 180 fokon 10 percig alul felül sütjük, majd kb. 2 perc pirításra állítjuk.
  16. Végig figyelni kell, ne égjen meg a teteje.
  17. Tálaljuk petrezselymes krumplival, zöldségkeverékkel, uborkával.
  18. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x40

Édesanyám receptje ! Évekig és emlékű a mai napig ez a karácsonyi menü Állítólag a híres repülőn ezt az ételt szolgálták fel.

További receptek

Húsimádó rablóhús

A rablóhúsban egyrészt az a nagyszerű, hogy sokféleképpen variálhatóak benne a hozzávalók, legyen szó akár csirkéről, disznóról, bárányról vagy marháról. Másrészt rendkívül ...

Simon Gábor

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Maradékmentő sonkás-sajtos krokett

Soha, de soha ne dobjátok ki a maradék burgonyapürét! Megmutatjuk a legjobb felhasználási módját egy gyors és egyszerű recepttel. Mindenképp próbáljátok ki, akár sima törtburgonyás ...

Zsályás sült brokkoli

Nagyon jól érzi magát a zsálya hátul a kertben, na én meg jól megtéptem. :o) Az allrecipes oldalon találtam ezt a receptet, és mindenki ódákat zengett róla. Nekem meg azért tetszett ...