Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes rántott hús - Rahmschnitzel

Tejszínes rántott hús - Rahmschnitzel
Tejszínes rántott hús - Rahmschnitzel
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyszerű rántott hús egy változata.  Érdemes kipróbálni. 

hozzávalók / 4 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst vastagabb szeletekre, a rostokra merőlegesen felszeleteljük. Vékonyra kiklopfoljuk. kb. 5 mm vastag legyen. Sütésnél kicsit össze fog ugrani. Megsózzuk, meg is borsozhatjuk. Panírozzuk: lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Mindkét oldalát bő olajban aranybarnára sütjük. Egy papírtörlőn lecsepegtetjük a felesleges olajat.
  2. Egy evőkanál vajat egy magasabb falú serpenyőben felhevítünk, megszórjuk a finomra vágott friss petrezselyemmel, fűszerpaprikával, hozzáadjuk a tejszínt, lazítjuk a tejszín sűrűségétől függően a húsleves alaplével. Ha szükséges, az étkezési keményítővel sűrítjük a szószt.
  3. Fűszerezzük sóval, borssal és szerecsendióval. A rántotthús-szeletekre ízlés szerint locsoljuk a szószt, vagy a szószba fektetjük. Sült burgonyával, rizzsel, nokedlivel (v. spätzle) is nagyon finom.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 612
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szimran

Mióta szakács: 2017.04.28.
126 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: rántott ételek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott szelet németesen

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1232
sertéshús 1 kg
tojás 4 db
zsemlemorzsa 200 g
finomliszt 200 g
vaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 ek
főzőtejszín 3 dl
fűszerpaprika 1 teáskanál
szerecsendió 1 csipet
étkezési keményítő 1 csapott ek
marha alaplé 2 dl