Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemáj fűszerezett párizsi bundában

Csirkemáj fűszerezett párizsi bundában
Csirkemáj fűszerezett párizsi bundában
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Picit nehezen bírom a böjti időszakot, így kellett valamit készítenem, ami laktató, tápláló és nem hús, na de nem is csak zöldség. A belsőségeket is nagyon szeretem, és a fagyasztóból előkerestem az aranytartalék csirkemájat. Friss zöldségekkel (póré, paradicsom, uborka, erős zöldpaprika) és savanyúsággal ettem (cékla, csípős csalamádé). Nagyon jól laktam, és a párizsi bundás máj nem is olajban sült meg. No meg kifejezetten jót tett neki a sok fűszer.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Konyhafestés közben csak bedobtam a sütőbe, nem igényel sok előkészületet, viszont pótolja a vesztett energiát. Rizzsel, krumplipürével is ajánlom, egy pofa sörrel kísérjük le.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemájat mossuk át többször, majd áztassuk be fokhagymás tejbe néhány órára.
  2. Egy kerámia sütőtálat kenjünk ki az olívaolajjal.
  3. A tojásokat a tejjel simára keverjük, fűszerezzük ízlés szerint, picit sózzuk, és annyi lisztet keverünk hozzá, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk.
  4. Egy tányérra lisztet öntünk, beleforgatjuk a májacskákat, majd belemártjuk a masszába őket, és egymás mellé a sütőtálba tesszük. Nekem elég kicsi sütőtálam van, így egymásra is kellett halmoznom őket.
  5. Addig sütjük, hogy biztosan ne maradjanak véresek a májak. A széle és az alja ropogósra sül, a közepe pedig finom krémes lesz. Az is lehet, hogy előbb átsül a tepsi méretétől függően, hiszen ha csak egymás mellé tesszük őket, hamarabb átsülnek.
  6. Tálaláskor ne felejtsük el megsózni a májat.

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 28*15*5 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 748
elküldve: 0
receptkönyvben: 105
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
kalória: átlagos
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirkemáj párizsiasan tepsiben sütve, párizsi bundában sült csirkemáj

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

villers
villers Mon, 2011-04-18 11:31

Nagyön ötletes ez a bundázás, én is kipróbálom. Na de máj a böjt alatt, ez hogyan?

Amurath
Nyulas / Amurath Mon, 2011-04-18 11:50

Kedves Villers, belsőséget szoktam enni böjt alatt, csak húst nem. :-) Valaki belsőséget sem, én ezt azért meghagytam magamnak! :-) Örülök, hogy tetszik, próbáld ki, nagyon finom volt. Tofuval és zöldségekkel is el tudom képzelni. Szép napot, Zsuzsa

villers
villers Mon, 2011-04-18 12:02

Biztos kipróbáltam, mert bunda, de mégsem olajban sült, Nekem az első a tofu lesz, bár a gombán is gondolkozom, hogy kipróbálom, mégegyszer köszi, leginkább az ötletért :o)

Amurath
Nyulas / Amurath Mon, 2011-04-18 12:49

Nagyon szívesen. Nem csak hogy egészségesebb, hogy nem olajban sül, hanem előnye még, hogy nem terjeng órákon át olajszag a lakásban! :-) A gombával is jó lehet. Én most vettem pritaminpaprikás tofut, abból kreálok valami fincsi az utolsó böjti napokra. Biztosan felteszem majd ide is! Szép napot, Zsuzsa

447
csirkemáj 50 dkg
tojás 3 db
tej 1 dl
teljes kiőrlésű liszt 10 dkg
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek