r
Nosalty Logó

Csirkemáj fűszerezett párizsi bundában

NS
Csirkemáj fűszerezett párizsi bundában
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

447
Kalória
38.6g
Fehérje
28.3g
Szénhidrát
19.3g
Zsír
169.5g
Víz
755g
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
1.9g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 447 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1340 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 150 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1212.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    701 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    169.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    5571 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    28 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1012 micro
  • Kolin:
    477 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5561 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    67 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 447 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.8 g

Zsír

  • Összesen
    57.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    2265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3636.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    331 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    2104 mg
  • Nátrium
    615 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    85 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    508.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    16712 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    84 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3036 micro
  • Kolin:
    1431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16682 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    68 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    951 micro
Összesen 1340 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1884 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1881 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    23 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 150 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemájat mossuk át többször, majd áztassuk be fokhagymás tejbe néhány órára.
  2. Egy kerámia sütőtálat kenjünk ki az olívaolajjal.
  3. A tojásokat a tejjel simára keverjük, fűszerezzük ízlés szerint, picit sózzuk, és annyi lisztet keverünk hozzá, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk.
  4. Egy tányérra lisztet öntünk, beleforgatjuk a májacskákat, majd belemártjuk a masszába őket, és egymás mellé a sütőtálba tesszük. Nekem elég kicsi sütőtálam van, így egymásra is kellett halmoznom őket.
  5. Addig sütjük, hogy biztosan ne maradjanak véresek a májak. A széle és az alja ropogósra sül, a közepe pedig finom krémes lesz. Az is lehet, hogy előbb átsül a tepsi méretétől függően, hiszen ha csak egymás mellé tesszük őket, hamarabb átsülnek.
  6. Tálaláskor ne felejtsük el megsózni a májat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 28*15*5

Picit nehezen bírom a böjti időszakot, így kellett valamit készítenem, ami laktató, tápláló és nem hús, na de nem is csak zöldség. A belsőségeket is nagyon szeretem, és a fagyasztóból előkerestem az aranytartalék csirkemájat. Friss zöldségekkel (póré, paradicsom, uborka, erős zöldpaprika) és savanyúsággal ettem (cékla, csípős csalamádé). Nagyon jól laktam, és a párizsi bundás máj nem is olajban sült meg. No meg kifejezetten jót tett neki a sok fűszer.

További receptek

Pesztós húsgolyó spagettivel

A húsgolyó egy olyan étel, amit jól lehet variálni. A magyarok csinálnak belőle fasírtot, Olaszországban pedig inkább húsgolyóként megy, amit legtöbbször tésztához társítanak, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Egyszerű tökfőzelék

Van, aki tejjel, van, aki csontlével, megint mások kovászos uborka levével készítik - mi így szeretjük, egy kis fűszerpaprikával és sok sok kaporral.