Csirkemáj fűszerezett párizsi bundában
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
rántott ételek
- 15% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
447
kcal
- 15% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
Összesen
1340
kcal
- 15% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.6 g
Zsír
-
Összesen 19.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 755 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1212.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 110 mg
-
Kálcium 93 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 701 mg
-
Nátrium 205 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 169.5 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 5571 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 28 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1012 micro
-
Kolin: 477 mg
-
Retinol - A vitamin: 5561 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 67 micro
-
Lut-zea 317 micro
Összesen
447
kcal
- 15% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 115.8 g
Zsír
-
Összesen 57.9 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 2265 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3636.7 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 331 mg
-
Kálcium 278 mg
-
Vas 51 mg
-
Magnézium 231 mg
-
Foszfor 2104 mg
-
Nátrium 615 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 508.5 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 16712 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 84 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 91 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 10 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 54 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3036 micro
-
Kolin: 1431 mg
-
Retinol - A vitamin: 16682 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 285 micro
-
β-crypt 68 micro
-
Likopin 200 micro
-
Lut-zea 951 micro
Összesen
1340
kcal
- 15% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 255 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 410 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 237 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1884 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 342 micro
-
Kolin: 161 mg
-
Retinol - A vitamin: 1881 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 23 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
150
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A csirkemájat mossuk át többször, majd áztassuk be fokhagymás tejbe néhány órára.
- Egy kerámia sütőtálat kenjünk ki az olívaolajjal.
- A tojásokat a tejjel simára keverjük, fűszerezzük ízlés szerint, picit sózzuk, és annyi lisztet keverünk hozzá, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk.
- Egy tányérra lisztet öntünk, beleforgatjuk a májacskákat, majd belemártjuk a masszába őket, és egymás mellé a sütőtálba tesszük. Nekem elég kicsi sütőtálam van, így egymásra is kellett halmoznom őket.
- Addig sütjük, hogy biztosan ne maradjanak véresek a májak. A széle és az alja ropogósra sül, a közepe pedig finom krémes lesz. Az is lehet, hogy előbb átsül a tepsi méretétől függően, hiszen ha csak egymás mellé tesszük őket, hamarabb átsülnek.
- Tálaláskor ne felejtsük el megsózni a májat.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 28*15*5
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 7712
- Feltöltés dátuma: 2011. április 18.
Ajánló
Konyhafestés közben csak bedobtam a sütőbe, nem igényel sok előkészületet, viszont pótolja a vesztett energiát. Rizzsel, krumplipürével is ajánlom, egy pofa sörrel kísérjük le.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Picit nehezen bírom a böjti időszakot, így kellett valamit készítenem, ami laktató, tápláló és nem hús, na de nem is csak zöldség. A belsőségeket is nagyon szeretem, és a fagyasztóból előkerestem az aranytartalék csirkemájat. Friss zöldségekkel (póré, paradicsom, uborka, erős zöldpaprika) és savanyúsággal ettem (cékla, csípős csalamádé). Nagyon jól laktam, és a párizsi bundás máj nem is olajban sült meg. No meg kifejezetten jót tett neki a sok fűszer.