r
Nosalty Logó

Sütőben sült parmezános rántott csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Sütőben sült parmezános rántott csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
rántott ételek
  • 19% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 521 kcal
  • 19% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2083 kcal
  • 19% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 205 kcal
  • 19% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1449.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    628 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 521 kcal
  • 19% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    160 g

Zsír

  • Összesen
    82.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    723 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5799.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    1053 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1783 mg
  • Nátrium
    2513 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    444.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    688 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    506 micro
Összesen 2083 kcal
  • 19% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    573.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk, ha vastagabbra sikerül, kicsit kiklopfolhatjuk.
  2. Bedörzsöljük a zúzott fokhagymával, és egy tálkában felöntjük annyi tejjel, hogy ellepje. Meghintjük sóval, borssal, és hagyjuk állni pár órát, de még jobb, ha előző este bepácoljuk.
  3. Három tálkát készítünk, az elsőbe a lisztet szórjuk, a másodikban a tojásokat verjük fel kicsit, a harmadikba szórjuk a zsemlemorzsát, a reszelt parmezánt és 1 nagy csipet sót, amit jól összeforgatunk.
  4. Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a papírt lekenjük vékonyan olajjal.
  5. A sütőt előmelegítjük.
  6. A bepácolt csirkéket lecsöpögtetjük, és kicsit leitatjuk róla a tejet.
  7. Megforgatjuk a lisztben, a tojásban, és végül a sajtos morzsában.
  8. Az sütőpapíros tepsibe fektetjük. Lespricceljük kevéske olajjal. (Nekem nem volt erre alkalmas konyhai eszközöm, ezért egy szilikon ecsettel kentem le vékonyan.)
  9. Előmelegített sütőben 200 fokon hőlégkeveréssel 30 perc alatt megsütjük.
  10. Félidőben egyszer megfordítjuk a husikat.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38×30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 577
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 46615
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sütőben sült parmezános rántott csirkemell
Andi80_ 380 recept

Nagy kedvenc a rántott hús, de sütőben még sohasem sütöttem. Elhatároztam, itt az idő, kipróbálom. Egy kis parmezánnal ízesítettem. Nagyon finom, puha és ízletes rántott szelet lett belőle. Sült hasáb és egy kis savanyú uborka volt a kísérője. Azt hiszem, máskor is így készítem majd, hisz a hagyományos sütési módhoz képest az olaj töredékére van csak szükség, és így is puha, szaftos hús lett az eredmény. A másik előnye, hogy nem kell a gáztűzhely mellett állni, a sütő magától elvégzi a feladatot, addig nyugodtan foglalatoskodhatunk egyéb dolgainkkal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek