Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes ragu burgonyás rétessel

Tejszínes ragu burgonyás rétessel
Tejszínes ragu burgonyás rétessel
120 perc / előkészület: 60 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most készítettem el először. Ezután is el fogom, mert nagyon ízlett a családnak:)))))

hozzávalók / 4 adag

A raguhoz

A körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felvágjuk csíkokra a húst, majd a hagymával a vajon sütjük. Felöntjük vízzel, befűszerezzük, s ha megpuhult, megszórjuk petrezselyemmel. Beleszórjuk a lisztet és meglocsoljuk tejszínnel.
  2. Megtisztítjuk, kockára vágjuk a burgonyát, megfőzzük, és áttörjük burgonyanyomón.
  3. Az apróra vágott hagymát és a fokhagymát vajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a petrezselymet, a metélőhagymát, a kakukkfüvet, a tojást, és jól befűszerezzük.
  4. A leveles tésztát 2 részre osztjuk. Elsodorjuk középen, és egy csíkba ráhalmozzuk a burgonyás masszát. Feltekerjük, és úgy rakjuk a tepsibe, hogy alul legyen a hajtása a tésztának.
  5. A tészta tetejét megkenjük tojással és megsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 880
elküldve: 2
receptkönyvben: 197
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1111 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejszínes csirkeragu burgonyarétessel

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Salamon Csilla
Salamon Csilla / Salamon Csilla Sat, 2012-07-28 14:51

Kedves Olga!
Elolvastam:Nagyon kedves vagy.Köszönöm neked.És őszintén örülök,hogy hasznát veszed a receptjeimnek:)))
Szia.
Csilla.

sütimorzsa
sütimorzsa Tue, 2011-09-06 22:33

Kedves Csilla! A harmadik pontban leírtakat hozzá keverjük az összetört burgonyához, ugye? Előre is köszi a választ, mert nagyon tetszik ez a recept! üdv: süti

Koszider
koszider / Koszider Wed, 2011-09-07 00:46

Á, így már megvan!
Egy dunántúli kolléganőm mesélte, hogy amikor idekerült az Alföldre, csak nézett, hogy mi az az abált szalonna. Én meg egy debreceni húsbolt kirakatára bámultam rá, ahol ez volt kiírva: konchús. Pedig az innen csak 120 km.
Köszi! Koszider

Koszider
koszider / Koszider Tue, 2011-09-06 14:48

Kedves Csilla!
Én az ország másik végében lakom, valószínűleg ennek tudható be, hogy nem értem mi az, hogy "elsodorjuk középen". Pedig ez a krumplis rétes rettentően tetszik, már ettem is hasonlót, ami nagyon ízlett - azt is dunántúli csinálta, szombathelyi (felénk ezt a műfajt nem ismerik). Segítenél?
Köszönöm: Koszider
Ui. Bocs, azt nem mondtam, hogy gyönyörű, amit írtál, csak az a bajom, hogy errefelé ilyen kifejezéssel még nem találkoztam.

842
csirkemell filé 60 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
finomliszt 2 evőkanál
főzőtejszín 2 dl
vaj 5 dkg
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
leveles tészta 1 csomag
burgonya 80 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
snidling 1 csokor
fokhagyma 3 gerezd
tojás 2 db
petrezselyem 1 csokor
kakukkfű 1 tk
0 ízlés szerint
vaj 1 ek
tojás 1 db