r
Nosalty Logó

Tejszínes ragu burgonyás rétessel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Tejszínes ragu burgonyás rétessel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A raguhoz

A körethez

Összesen 852 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A raguhoz

A körethez

Összesen 3404 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A raguhoz

A körethez

Összesen 131 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    296 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1278.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    591 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    399.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    423 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    470 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2358 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1596 micro
Összesen 852 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.9 g

Zsír

  • Összesen
    170.8 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5112.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    763 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    492 mg
  • Foszfor
    2363 mg
  • Nátrium
    1256 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1598 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1692 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    361 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    1879 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    586 micro
  • Kolin:
    1077 mg
  • Retinol - A vitamin:
    906 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9432 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6384 micro
Összesen 3404 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    364 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 131 Kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A körethez

Elkészítés

A raguhoz

  1. Felvágjuk csíkokra a húst, majd a hagymával a vajon sütjük. Felöntjük vízzel, befűszerezzük, s ha megpuhult, megszórjuk petrezselyemmel. Beleszórjuk a lisztet és meglocsoljuk tejszínnel.
  2. Megtisztítjuk, kockára vágjuk a burgonyát, megfőzzük, és áttörjük burgonyanyomón.
  3. Az apróra vágott hagymát és a fokhagymát vajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a petrezselymet, a metélőhagymát, a kakukkfüvet, a tojást, és jól befűszerezzük.
  4. A leveles tésztát 2 részre osztjuk. Elsodorjuk középen, és egy csíkba ráhalmozzuk a burgonyás masszát. Feltekerjük, és úgy rakjuk a tepsibe, hogy alul legyen a hajtása a tésztának.
  5. A tészta tetejét megkenjük tojással és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6938
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 06.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tejszínes ragu burgonyás rétessel
Salamon Csilla 1176 recept

Most készítettem el először. Ezután is el fogom, mert nagyon ízlett a családnak:)))))

Hozzászólások (10)

koszider

Kedves Csilla! Én az ország másik végében lakom, valószín?leg ennek tudható be, hogy nem értem mi az, hogy "elsodorjuk középen". Pedig ez a krumplis rétes rettent?en tetszik, már ettem is hasonlót, ami nagyon ízlett - azt is dunántúli csinálta, szombathelyi (felénk ezt a m?fajt nem ismerik). Segítenél? Köszönöm: Koszider Ui. Bocs, azt nem mondtam, hogy gyönyör?, amit írtál, csak az a bajom, hogy errefelé ilyen kifejezéssel még nem találkoztam.

Salamon Csilla

Kedves Koszider! Kinyújtjuk sodrófával:) Így már ok? Amúgy semmi baj,hogy megkérdezted,szóból ért az ember! Üdv:Csilla.

koszider

Á, így már megvan! Egy dunántúli kollégan?m mesélte, hogy amikor idekerült az Alföldre, csak nézett, hogy mi az az abált szalonna. Én meg egy debreceni húsbolt kirakatára bámultam rá, ahol ez volt kiírva: konchús. Pedig az innen csak 120 km. Köszi! Koszider

Törölt felhasználó

Kedves Csilla! A harmadik pontban leírtakat hozzá keverjük az összetört burgonyához, ugye? El?re is köszi a választ, mert nagyon tetszik ez a recept! üdv: süti

Salamon Csilla

Kedves Sütimorzsa! Igen a burgonyához keverjük.lehet,hogy el is készítetted amíg én válaszolni tudtam?!? Szép napot! Csilla.

Salamon Csilla

kedves Koszider! Igazán nincs mit.Mindig tanulunk valamit:) Üdv:Csilla.

Törölt felhasználó

Ma ez volt az ebéd. Isteni finom volt. Köszi a receptet.

Salamon Csilla

Kedves Rencs21! Nagyon szívesen:)

Németi Olga

Ez nagyon jó ötlet! Ma ez lesz ebédre :)

Németi Olga

Kedves Csilla! Elkészítettem, ugyan át kellett variálnom, mert nálunk nem szereti a család a kakukkfüvet, de nagyon jó ötletet adtál! Ja, és a férjem, aki anti krumplipüré fogyasztó, így boldogan belapátolta a pürét.Íme a mi családunkra írt verzió: http://takacsne.blogspot.hu/2012/07/szombati-ebed.html Olga

Salamon Csilla

Kedves Olga! Elolvastam:Nagyon kedves vagy.Köszönöm neked.És ?szintén örülök,hogy hasznát veszed a receptjeimnek:))) Szia. Csilla.

Hozzávalók

A raguhoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

„Ez is egy vonzereje a thai konyhának, hogy tud nyitott...

Hogyan vált a thai gasztronómia világszinten ismertté, és hogyan hódította meg Budapestet is? Miben különbözik a kínai és más ázsiai konyháktól, és milyen ételek vannak a pad thaion túl? Ezekre a kérdésekre mind választ ad Ambrus Krisztián, a Parázs Thai Étterem ügyvezetője a 24.hu gasztronómiai podcastjában, a Filézőben.

Nosalty

További cikkek