r
Nosalty Logó

Gombás csirkemellel tálalt borsós-májas ragu

Etuuu
Gombás csirkemellel tálalt borsós-májas ragu
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

409
Kalória
35.8g
Fehérje
26.5g
Szénhidrát
18.2g
Zsír
375.2g
Víz
313.5g
Koleszterin
6.5g
Élelmi rost
11.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 409 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1637 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 85 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    888.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    541 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    375.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2790 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    520 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2474 micro
  • α-karotin
    1254 micro
  • β-karotin
    3161 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    30 micro
  • Lut-zea
    1026 micro
Összesen 409 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    143.3 g

Zsír

  • Összesen
    72.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3553.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    2163 mg
  • Nátrium
    493 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    105.9 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1500.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11161 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    50 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    175 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2079 micro
  • Kolin:
    971 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9897 micro
  • α-karotin
    5016 micro
  • β-karotin
    12646 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    121 micro
  • Lut-zea
    4106 micro
Összesen 1637 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    78 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    580 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    514 micro
  • α-karotin
    261 micro
  • β-karotin
    657 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 85 kcal

Elkészítés

  1. A hagymákat 4 felé vágjuk, és leveleire bontjuk.
  2. Lereszeljük a fokhagymát. Ezeket olajon megpároljuk.
  3. A csirkemellet és a májat apróra összevágjuk.
  4. Külön a csirkemellet, külön a májat kis olajon kicsit megpárolni. Majd ezeket hozzáadjuk a hagymához.
  5. A répát felszeleteljük.
  6. Először a gombát adjuk a húshoz és a májhoz, majd a borsót és végül a sárgarépát.
  7. Ezt majd kb. 2 dl vízzel felöntjük.
  8. Végig fedő alatt kell csinálni, és a legvégén a fedőt levesszük, hogy a víz elfőhessen.
  9. Tálalása lehet akár rizzsel, akár valamilyen tésztával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 10 p

Sosem szerettem a májat, de mikor ezt az ételt megkóstoltam egy barátomnál, nagyon megszerettem. Ez egy nagyon különleges és finom étel.

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...