r
Nosalty Logó

Bollito alla cortigiana

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Bollito alla cortigiana
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 540 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2699 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 104 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    893.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    517 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    314 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 540 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    235.7 g

Zsír

  • Összesen
    131.7 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1035 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4465.4 g
  • Cink
    57 mg
  • Szelén
    287 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    2587 mg
  • Nátrium
    922 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1570.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    781 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    949 mg
  • Retinol - A vitamin:
    768 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 2699 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 104 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat felforrósítjuk, és megpirítjuk benne a felkockázott vöröshagymát.
  2. A húst felkockázzuk, kevés lisztbe forgatjuk, és a szalmasárga sült hagymához adjuk. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk rá, és addig pirítjuk erős tűzön, míg a hús külseje pirosas színt kap (kb. negyed óra), majd felengedjük a fehérborral és az alaplével. Lefedve addig főzzük, míg a hús puhulni kezd.
  3. Ekkor hozzáadjuk a hús méretével megegyező nagyságúra feldarabolt vargánya gombát.
  4. Egy tojást elkeverünk, hozzáadjuk egy citrom kifacsart levét, és besűrítjük vele a ragut.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2747
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Bollito alla cortigiana
Évi néni 1830 recept

A receptet Váncsa István "Lakoma" című szakácskönyvének második kötetében találtam. Az elnevezése nem függ össze a benne említett hölgyekkel (Velencei kéjhölgyek marharaguja). Nem tudni, miért nevezték így el. Mindenesetre én sem kutattam az okát. Inkább készítettem mellé egy finom, sült hagymába forgatott gnocchit, amit héjában sült krumpliból készítettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek