Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bollito alla cortigiana

Bollito alla cortigiana
Bollito alla cortigiana
85 perc / előkészület: 10 perc főzés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet Váncsa István "Lakoma" című szakácskönyvének második kötetében találtam. Az elnevezése nem függ össze a benne említett hölgyekkel (Velencei kéjhölgyek marharaguja). Nem tudni, miért nevezték így el. Mindenesetre én sem kutattam az okát. Inkább készítettem mellé egy finom, sült hagymába forgatott gnocchit, amit héjában sült krumpliból készítettem.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat felforrósítjuk, és megpirítjuk benne a felkockázott vöröshagymát.
  2. A húst felkockázzuk, kevés lisztbe forgatjuk, és a szalmasárga sült hagymához adjuk. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót reszelünk rá, és addig pirítjuk erős tűzön, míg a hús külseje pirosas színt kap (kb. negyed óra), majd felengedjük a fehérborral és az alaplével. Lefedve addig főzzük, míg a hús puhulni kezd.
  3. Ekkor hozzáadjuk a hús méretével megegyező nagyságúra feldarabolt vargánya gombát.
  4. Egy tojást elkeverünk, hozzáadjuk egy citrom kifacsart levét, és besűrítjük vele a ragut.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 166
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Velencei kéjhölgyek marharaguja, marharagu, vargánya gombás olasz ragu

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

540
marhanyak 1 kg
vöröshagyma 1 nagy db
vaj 10 dkg
fehérbor 5 dl
marha alaplé 5 dl
finomliszt 3 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vargánya gomba 20 dkg
szerecsendió 1 csipet
tojás 1 db
citromlé 1 citromból nyert