Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes pulykamelles egytálétel

Tejszínes pulykamelles egytálétel
Tejszínes pulykamelles egytálétel
105 perc / előkészület: 30 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez van, ha a fagyasztóból el kell tüntetni a húst, mert kell a hely a fagyinak, miközben a két hete vásárolt burgonyák már kezdenek gyökerezni. Egy tök egyszerű és finom egytálétel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Meghámozzuk a krumplit és a fokhagymát, majd fölvágjuk a krumplit vékony (2-3 mm-es) karikákra. (Rajtam ilyenkor mindenki röhög, mert tényleg komolyan veszem a 2-3 mm-t. Emiatt a főzés nálam tovább tart, mivel csak a mértani pontosságú vagdosással képes vagyok eltölteni 5 percet per darab.)
  2. Előveszünk egy műanyag mérőedényt, mert abból tök jól ki lehet önteni a folyékony cuccokat. Beleöntjük a tejszínt, a megpucolt fokhagymagerezdeket beletörjük fokhagymanyomóval, ide kerül még a citromlé, a só, a szerecsendió, a tárkony és a méz. Ezeket egy éppen a kezünk ügyébe akadó villával jól össze lehet keverni, és hadd álljon picit.
  3. A fél kiló pulykamellet fölvágjuk 9 szeletre, nekem ennyi jött ki, ezek kb. 5-7 mm vastag szeletek, pont nem kell már őket tovább klopfolni. Ezután besózzuk őket a kedvenc sültcsirke fűszersónkkal a két legnagyobb területű oldalakon. Tudom, hogy ilyen fűszersókat használni eretnekség, de bocsesz, ha nem tetszik, akkor ne csináld meg. Majd a serpenyőben maxon szétfolyatott vajon hirtelen megsütjük mindkét oldalát. Ez oldalanként kb. 20-30 másodpercet jelent. Aztán félretesszük néhány rétegnyi papírtörlőre őket, hogy később ne kelljen mosogatni.
  4. Közben életünk párja vagy az unatkozó gyerek nyugodtan lereszelheti a füstölt sajtot.
  5. Na most kell a folytatáshoz egy hőálló edény. Nem túl nagy. Akkora, hogy kétszer 4-5 szelet hús kényelmesen elférjen benne. Az edény aljára öntjük a serpenyőben megmaradt fincsi vajat. (Ne ijedjen meg senki, ez amúgy baromi kevés, én is csak azért csináltam, mert a fancy főzős tévéműsorokban így szokták, és ettől azonnal Gordon Ramsey-nek éreztem magam.) Erre megy a krumpli fele, majd 5 db pulyka, majd a sajt fele. Aztán megint krumpli, a maradék 4 szelet pulyka, és a sajt másik fele. Hogy még boldogabbak legyenek a kádban a hozzávalók, nyakon öntjük őket a tejszínes csuszmákkal, alufóliát teszünk a tepsi tetejére, és berakjuk a sütőbe. Alul-fölül sütős és légkeveréses funkcióra, 200 fokra. Celsius. Azért írtam le a funkciót, mert Marika nénje is mindig arra fogja, ha elront valamit: "ajj, a szomszéd Ilonkának légkeverésese van, azért lett olyan könnyű a piskótája". Ugye. 1 óra múlva levesszük az alufóliát, és grillezzük (fölülről napoztattam) még 10-15 percet. Amire amúgy lehet, hogy semmi szükség, de jól hangzik. Fogjuk rá, hogy hozzátett az ízéhez.
  6. Tálalás. Nekem egy kiszedésbe két hús és az alá-közé eső krumpli jutott, és elég volt. És tök finom.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 601
elküldve: 0
receptkönyvben: 51
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

basilfawlty

Mióta szakács: 2017.01.07.
2 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Tejszínes pulykamelles csuszmák

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

halfilé
Halfilé / halfilé Thu, 2017-02-02 21:49

Hát nagyon jót derültem a receptleíráson! :) Ahogy olvastam azon kaptam magam , hogy már az előadás érdekel és nem is igazán a recept... :D Kár , hogy vége lett. Nagyon szórakoztató.

517
pulykamell 50 dkg
csirke fűszersó 1 ek
vaj 1 ek
burgonya 4 közepes db
füstölt sajt 20 dkg
főzőtejszín 2 dl
fokhagyma 4 gerezd
citromlé 5 csepp
1 kávéskanál
tárkony 2 teáskanál
szerecsendió 1 teáskanál
méz 1 teáskanál