r
Nosalty Logó

Cicegében sült csirkemell tejfölös-sajtosan

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Cicegében sült csirkemell tejfölös-sajtosan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A cicegéhez

A húshoz

A tetejére

Összesen 624 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A cicegéhez

A húshoz

A tetejére

Összesen 4380 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A cicegéhez

A húshoz

A tetejére

Összesen 142 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1385 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    241 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    564 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    346 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    444 micro
Összesen 624 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    318.3 g

Zsír

  • Összesen
    224.2 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1555 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9694.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    351 mg
  • Kálcium
    1689 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    620 mg
  • Foszfor
    3946 mg
  • Nátrium
    3047 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    262.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1951.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1385 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    247 mg
  • D vitamin:
    152 micro
  • K vitamin:
    766 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    106 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    406 micro
  • Kolin:
    1344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1181 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2422 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3107 micro
Összesen 4380 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

A cicegéhez

A húshoz

A tetejére

Elkészítés

A cicegéhez

  1. A tepsi alját kirakjuk a baconszeletekkel
  2. A húst szép vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, és borsozzuk, félretesszük (a vastagabb szeleteket feltétlen klopfoljuk ki).
  3. A burgonyát pucoljuk, lereszeljük egy tálba, beletesszük a tojásokat, sót, borsot, ételízesítőt, lereszelt fokhagymát, késhegynyi őrölt szerecsendiót, a finomra vágott petrezselyemzöldet, és annyi lisztet, amennyivel összekeverve, egybe álló maszát kapunk.
  4. Még kenhető legyen.
  5. A hússzeleteket a tepsibe lévő baconra tesszük, erre simítjuk rá egyenlő vastagságban a reszelt burgonyás keveréket, és alufóliával lefedve, 50-60 percig sütjük, pároljuk.
  6. Kis tálba öntjük a tejfölt, a reszelt fokhagymát, sót, borsot, reszelt sajtot, elkeverjük.
  7. Rásimítjuk a cicege tetejére, hogy mindenütt érje, befedje.
  8. A sütőbe visszatesszük addig, ameddig a teteje aranybarna nem lesz , kb. 12-15 percre.
  9. Tálaljuk, nagyobb kockákra felvágva, paradicsommal, petrezselyemmel, tejföllel.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x6
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 379
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 19487
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 29.

Ajánló

A hús lehet sertéscomb, sertés rövidkaraj, csirke felsőcomb kicsontozva, pulykahús,pulykamell,.... stb. Jó sok tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk, esetleg ha tudjuk, friss paradicsommal is kínálhatjuk. Önálló étel lehet, még vendégváráskor is. A burgonya és a hús mennyiségét növelhetjük, ahogy a tetején a tejfölt és a sajtot vendégek számától és étvágyától függően:-). Ha nincs vendég, akkor két napig is ehetjük (ezt a mennyiséget), ezt a csodás finomságot!! Ajánlat: nagyon vigyázzunk, akár nagylyukú reszelővel, akár tökgyaluval reszeljük,kinek milyen reszelője van: a kezünkre!!:-)) Finom bor igen csak illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cicegében sült csirkemell tejfölös-sajtosan
Éva-Anyóca 350 recept

Egy új főzős újságot fogtam össze, a napi lap vásárlásakor a kezemben, a boltban. Nem baj, mondtam, amikor megkérdezték, meg akartam-e venni. Kipróbáljuk: STAR receptes újságja, nem is drága, megnézem. Milyen jól tettem, ott találtam ezt a receptet.:-) Annyi a variálásom, hogy én tettem alá bacont szeletelve, és nem sertéscombból, hanem csirkemell-filéből készült. A hússzeleteket nem sütöttem előre át,(mert a csirkemell gyorsabban kész van!) , hanem egyben történt minden, de lehet, legközelebb úgy is kipróbálom, milyen lehet. A család szerint nagyon finom étel lett, megéri néha az újdonságok felé nézegetni.:-))) Finom, laktató ebéd volt, és csak egy sima zöldségleves fért el előtte, a hasunkban:-))

Hozzávalók

A cicegéhez

A húshoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek