Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cicegében sült csirkemell tejfölös-sajtosan

Cicegében sült csirkemell tejfölös-sajtosan
Cicegében sült csirkemell tejfölös-sajtosan
95 perc / előkészület: 35 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy új főzős újságot fogtam össze, a napi lap vásárlásakor a kezemben, a boltban. Nem baj, mondtam, amikor megkérdezték, meg akartam-e venni. Kipróbáljuk: STAR receptes újságja, nem is drága, megnézem. Milyen jól tettem, ott találtam ezt a receptet.:-)
Annyi a variálásom, hogy én tettem alá bacont szeletelve, és nem sertéscombból, hanem csirkemell-filéből készült.
A hússzeleteket nem sütöttem előre át,(mert a csirkemell gyorsabban kész van!) , hanem egyben történt minden, de lehet, legközelebb úgy is kipróbálom, milyen lehet.
A család szerint nagyon finom étel lett, megéri néha az újdonságok felé nézegetni.:-)))
Finom, laktató ebéd volt, és csak egy sima zöldségleves fért el előtte, a hasunkban:-))

hozzávalók / 7 adag

A cicegéhez

A húshoz

A tetejére

ajánlat

A hús lehet sertéscomb, sertés rövidkaraj, csirke felsőcomb kicsontozva, pulykahús,pulykamell,.... stb.
Jó sok tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk, esetleg ha tudjuk, friss paradicsommal is kínálhatjuk.
Önálló étel lehet, még vendégváráskor is.
A burgonya és a hús mennyiségét növelhetjük, ahogy a tetején a tejfölt és a sajtot vendégek számától és étvágyától függően:-).
Ha nincs vendég, akkor két napig is ehetjük (ezt a mennyiséget), ezt a csodás finomságot!!
Ajánlat: nagyon vigyázzunk, akár nagylyukú reszelővel, akár tökgyaluval reszeljük,kinek milyen reszelője van: a kezünkre!!:-))
Finom bor igen csak illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tepsi alját kirakjuk a baconszeletekkel
  2. A húst szép vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, és borsozzuk, félretesszük (a vastagabb szeleteket feltétlen klopfoljuk ki).
  3. A burgonyát pucoljuk, lereszeljük egy tálba, beletesszük a tojásokat, sót, borsot, ételízesítőt, lereszelt fokhagymát, késhegynyi őrölt szerecsendiót, a finomra vágott petrezselyemzöldet, és annyi lisztet, amennyivel összekeverve, egybe álló maszát kapunk.
  4. Még kenhető legyen.
  5. A hússzeleteket a tepsibe lévő baconra tesszük, erre simítjuk rá egyenlő vastagságban a reszelt burgonyás keveréket, és alufóliával lefedve, 50-60 percig sütjük, pároljuk.
  6. Kis tálba öntjük a tejfölt, a reszelt fokhagymát, sót, borsot, reszelt sajtot, elkeverjük.
  7. Rásimítjuk a cicege tetejére, hogy mindenütt érje, befedje.
  8. A sütőbe visszatesszük addig, ameddig a teteje aranybarna nem lesz , kb. 12-15 percre.
  9. Tálaljuk, nagyobb kockákra felvágva, paradicsommal, petrezselyemmel, tejföllel.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30x6 cm
  • költség: 1850 Ft
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 17 708
elküldve: 10
receptkönyvben: 752
elkészítve: 14/30
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tócsis csirkemell, csirkemell-filé cicege alatt sütve sajttal és tejföllel

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-05-21 10:38

Kedves Koroni!

Örülök, hogy megtaláltad ezt a receptet, és hogy tetszik, meg fogja érni, hogy elkészíted.:-))))
Igen , teljesen igazad van, csak sajna nincs olyan gépem, ezért kénytelen vagyok így reszelgetni, legalábbis, amíg felfújom maga, és nem fogok venni. :-)
Tényleg könnyebb, főleg mennyiségnél! :-)
Köszönöm a tippet.

Szép napot és hetet kívánok!

Éva-Anyóca

Koroni
Koroni Mon, 2012-05-21 07:53

Szia!
Ezt nekem is ki kell próbálni, nagyon jól hangzik.
Egy ötlet: ha elektromos aprítóval csináljátok a krumplireszelést (amivel én pl. a hagymát is szoktam darálni), akkor sokkal gyorsabban kész az ebéd, mintha a nagylyukú vagy akármilyen reszelővel csinálnátok. Csak arra kell vigyázni, hogy ne daráljuk túl sokáig, mert pillanatok alatt péppé válhat a krumpli :) Én pl. a sztrapacskához is mindig így "reszelem" a krumplit.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-05-20 14:40

Kedves Gigi!

Örülök, hogy sikerült, és ízlett mindenkinek az étel.:-)
Annak főleg, hogy máskor is el fogod még készíteni.:-)
Hm, lestyán, tényleg fincsi, na és a kétféle sajt, füstölt és a sima reszelni való, nagyon jó és finom ötletek:-))

Kíváncsi lennék arra a bizonyos : "óvatlan pillanatra", biztos sikeres lesz!!! :-))))
Ha elkészíted, megírod, hogy hogyan sikerült?
Nagyon szívesen a receptet.:-)

Természetes,- az Anyóca , a sok Éva miatt van a nevem mellett, -na meg, a gyerekeim és a férjem szokták mondani.:-))
Szép vasárnap délutánt kívánok!

Éva

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Sun, 2012-05-20 13:57

Kedves Éva! (aki nálam fiatalabb vagy, tehát elég vicces lenne nekem Téged Anyócázni :)))!!!!

Ma debütált nálunk a cicegés husi, és osztatlan sikert aratott, úgyhogy egész biztosan többször is porondra lép még! Csak mert szeretek variálni, nemcsak petrezselyemzöldet tettem bele, hanem aprított lestyánt is (imádooom!!) és a sajtot felesben füstölttel helyettesítettem.
Mivel ez a fogás nagyban emlékeztet a nálunk ugyancsak népszerű Borzaskára (receptjeim között "Burgonyamasszába forgatott csirkemell" álnéven) erős kísértést érzek annak kipróbálására, hogy bacon-cicege-husi-cicege-sajtos tejföl sorrendben fektessem le a rétegeket egy óvatlan pillanatban. :))
A receptért köszönet!
További szép vasárnapot kívánok!
Gigi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-05-19 08:06

Kedves evaneo!

Örülök, hogy véletlenül, de sikerült megtalálnod, és nem fogsz csalódni benne, ha elkészíted.:-))
Nálatok ismerős a cicege név? Klassz..:-))
Szép napsugaras hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

evaneo
Oli(E)va / evaneo Fri, 2012-05-18 20:33

Szia Eva-Anyoca, vajon miert csak ma talaltam meg ezt a gyonyoruseget? Na de jo pap is "hottig" tanul... Cicege? Eszak-nyugat Dunantul... Elmentve! Koszi-koszi...

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2012-01-10 22:30

Kedves csné marika!

Nagyon örülök neki, úgy is biztosan nagyon finom volt, sőt.:-))
Köszönöm szépen.:-))
Szép hetet kívánok!
Éva-Anyóca

csné marika
csné marika Tue, 2012-01-10 15:08

Egyszerűen nagyszerű ez az étel. Vasárnap készítettem el, de nagyon finom. Kihagytam a bacont, mert a fiam nem szereti egy kis margarinnal kentem ki a jénait és egy kevéske tejszinnel megöntöztem a tetejét. / csak azért, mert volt megbontott főzőtejszínem /.
Köszönöm én is a receptet.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2011-08-03 17:38

Kedves búzafű!
Nagyon örülök, hogy másodszor is sikerült:-))
Nem, nincs tévedés, tényleg van olyan:-))
Örülök, hogy tetszik, remélem sikerül, és ez is ízleni fog:-))
Szép napot és hetet kívánok, végre nyárias ,napos melegben:-))
Éva-Anyóca

búzafű
búzafű Tue, 2011-08-02 23:54

Szia Éva-Anyóca!
Sikerült,sikerült!:))))
Másodszor is nagyon finom volt!:) Erre a hétvégére is nézek valami remeket, már van is sejtésem....mintha láttam volna rántott húst füstölt sajttal, és őszibarackkal töltve, a receptjeid között. Biztos nem tévedek, hú...legalábbis remélem!
Holnap meg is keresem, és köretet is választok hozzá......aztán jelentkezem.:)
Jó északát!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-08-01 12:52

Kedves Bató Edit!
Nagyon aranyos vagy, köszönöm:-)))
Igen, néha van ilyen tévedéses újságvásárlás, de eddig nem vettem komolyan, ....úgy gondolom,utólag,hogy: sajnos:-))
Átnéztem egy párat, és kinéztem némi mennyiségű receptet.:-))))

Ha valaki kapkodja ki a napi újságokat,mivel egymás mellett vannak, és anyaguk is egyforma, észre sem veszi az ember, hogy kivette,.... -összekeveredhetnek, és ez így utólag rádöbbenve, jó.
Most már direkt keresni fogom ezeket.:-))
A neve fogott meg engem is: cicege=krumpli,nem gondoltam volna:-)),- és azon kívül, hogy az ujjakra vigyázni kell, és egy kicsit unalmas reszelgetni: gyors, finom és laktató:-))

Szerinted lesz még itt ebben az évszakban napsütés??? Nyár?? Kezdem feladni, itt ugyanis csepereg az eső, már megint ,rég esett, tegnap délután:-(((
Annyira hiányzik már mindenkinek és mindennek a napfény:-))))
Szép napot!
Éva-Anyóca

Bató Edit
Bató Edit Mon, 2011-08-01 11:26

Kedves Éva!
Ez a kis cicege (nagyon tetszik a neve) nagyon megfogott! Nincs más hátra, el kell készítenem. Már alig várom!
Máskor is vegyél "tévedésből" ilyen jó újságot!
Szép napsütéses napot!
Üdv.Edit

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-07-30 22:50

Kedves búzafű!
Ennek a boldog beszámolónak nagyon örülök, hát igen, a parmezán az tutira feldobta:-))
Mediterrán jelleggel csodás ízfeldobás lehetett:-)))
Akkor a holnapi ebéd gondja is elvetve, újráztok:-))
Nagyon jó étvágyat hozzá:-))
Szép hétvégét, remélem, végre már sütni fog a nap! :-))
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-07-30 22:48

Kedves golya1999!

Természetesen nyugodtan, ki milyen húst szeret,- nekem akkor ez volt itthon, és mi inkább csirkés és pulykás húsosak vagyunk, bár szoktam néha sertésből is főzni:-)))
Akkor előtte ki kell egy kicsit a fűszeres állás után sütni, és úgy kell összerakni:-))
Remélem, hogy sikerül, jó étvágyat hozzá!
Szép hétvégét!
Éva-Anyóca

búzafű
búzafű Sat, 2011-07-30 22:27

Kedves Éva-Anyóca! Örök hálám, és puszim a receptért!:) Ma elkészítettem, 25 dkg parmezán sajt kiséretében, gondoltam ráerősítek a mediterrán érzésre, hát sikerült nem is kicsit!:) Pillanatok alatt eltűnt, és bevallom rég nem ettem ilyet ami számomra ennyire ízletes. A gyerekek megkérdezték, hogy nem lehetne-e holnap is ugyanez az ebéd? Én benne vagyok......reggel megyek vásárolni.:)))

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-07-30 09:39

Kedves csikipi!

Biztosan meg tudod oldani ezt a finomságot gombával, cukkinivel,padlizsánnal, paradicsommal,- én már legalábbis gondolkoztam rajta, mert rengeteg cukkinink, paradicsomunk és padlizsánunk van:-))
Nyugodtam, és remélem, hogy sikerül.:-))
Sajtra nem is gondoltam, pedig hát...:-)))) Milyen fincsi :-))
Ötleted nagyon jó, nagyon melegben nem is esik jól a húsos étel,annyira:-))
Legyél szíves elmondani majd, hogy hogyan sikerült, ha elkészítetted, jó?:-))
Köszi:-))
Szép napos hétvégét!
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-07-30 09:34

Kedves Krityó!
Szerintem tejszínnel??? Miért is ne-biztos nagyon finom lehet vele, sőt, nagyon jó az ötleted:-))
Nagyon örülök, hogy tetszik:-))
Sikeres kipróbálást kívánok:-))
Szép napos hétvégét!:-))
Éva-Anyóca

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sat, 2011-07-30 08:40

Kedves Éva -.Anyóca!
Tetszik a recepted, megfogom próbálni vegásan is hús helyett sajttal. Üdv. Piroska.

Krityó
Krityó / Krityó Sat, 2011-07-30 05:28

Szia Éva-Anyóca! Nyami-nyami...háát az már tuti, hogy mentve! A kérdésem csak annyi, hogy a tejfölt pótolhatom tejszínne? Mert én nagyon-nagyon nem szeretni tejföl, de nagyon-nagyon enni akar ilyen finomságot!!!
Szép napot!
Kriszti

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-07-29 22:13

Kedves búzafű!
Ha nincs véletlen, én se készítem el, és nagyon, de nagyon megérte:-)))
Remélem, hogy sikerülni fog, és ízleni is:-))

Szép hétvégét!
Éva-Anyóca

búzafű
búzafű Fri, 2011-07-29 22:05

Csúcs ez a recept!!! Soha nem jutott volna eszembe ilyen hatalmas ötlet, hogy a krumplit lereszeljük, és úgy tegyük a hús tetejére, ráadásul ilyen remekül ízesítve!!! Már eldöntöttem.....holnap mint a villám kipróbálom!:))))

621
burgonya 12 db
tojás 2 db
finomliszt 10 dkg
fokhagyma 4 gerezd
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 késhegynyi
bacon 20 dkg
csirkemell filé 90 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tejföl 375 g
fokhagyma 4 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
trappista sajt 15 dkg