Cicegében sült csirkemell tejfölös-sajtosan
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
A cicegéhez
-
171g burgonya99 kcal
-
16g tojás20 kcal
-
14g finomliszt52 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A húshoz
-
29g bacon112 kcal
-
129g csirkemellfilé154 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tetejére
-
54g tejföl106 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
21g trappista sajt75 kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
A cicegéhez
-
1200g burgonya693 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A húshoz
-
200g bacon786 kcal
-
900g csirkemellfilé1080 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tetejére
-
375g tejföl743 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
150g trappista sajt528 kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
A cicegéhez
-
38.7g burgonya22 kcal
-
3.5g tojás4 kcal
-
3.2g finomliszt12 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
1.4g petrezselyem1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
A húshoz
-
6.4g bacon25 kcal
-
29g csirkemellfilé35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tetejére
-
12.1g tejföl24 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.8g trappista sajt17 kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.5 g
Zsír
-
Összesen 32 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 222 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1385 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 241 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 564 mg
-
Nátrium 435 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 278.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 198 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 35 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 109 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 192 mg
-
Retinol - A vitamin: 169 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 346 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 444 micro
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 318.3 g
Zsír
-
Összesen 224.2 g
-
Telített zsírsav 97 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 1555 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9694.7 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 351 mg
-
Kálcium 1689 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 620 mg
-
Foszfor 3946 mg
-
Nátrium 3047 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 262.6 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1951.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1385 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 247 mg
-
D vitamin: 152 micro
-
K vitamin: 766 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 106 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 406 micro
-
Kolin: 1344 mg
-
Retinol - A vitamin: 1181 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2422 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3107 micro
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.3 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 312.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 127 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Hozzávalók
A cicegéhez
-
12 db burgonya
-
2 db tojás
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 csokor petrezselyem
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
1 késhegynyi szerecsendió
A húshoz
-
20 dkg bacon
-
90 dkg csirkemellfilé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A tetejére
-
4 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
15 dkg trappista sajt
Elkészítés
A cicegéhez
- A tepsi alját kirakjuk a baconszeletekkel
- A húst szép vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, és borsozzuk, félretesszük (a vastagabb szeleteket feltétlen klopfoljuk ki).
- A burgonyát pucoljuk, lereszeljük egy tálba, beletesszük a tojásokat, sót, borsot, ételízesítőt, lereszelt fokhagymát, késhegynyi őrölt szerecsendiót, a finomra vágott petrezselyemzöldet, és annyi lisztet, amennyivel összekeverve, egybe álló maszát kapunk.
- Még kenhető legyen.
- A hússzeleteket a tepsibe lévő baconra tesszük, erre simítjuk rá egyenlő vastagságban a reszelt burgonyás keveréket, és alufóliával lefedve, 50-60 percig sütjük, pároljuk.
- Kis tálba öntjük a tejfölt, a reszelt fokhagymát, sót, borsot, reszelt sajtot, elkeverjük.
- Rásimítjuk a cicege tetejére, hogy mindenütt érje, befedje.
- A sütőbe visszatesszük addig, ameddig a teteje aranybarna nem lesz , kb. 12-15 percre.
- Tálaljuk, nagyobb kockákra felvágva, paradicsommal, petrezselyemmel, tejföllel.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x30x6
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 379
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 19598
- Feltöltés dátuma: 2011. július 29.
Ajánló
A hús lehet sertéscomb, sertés rövidkaraj, csirke felsőcomb kicsontozva, pulykahús,pulykamell,.... stb. Jó sok tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk, esetleg ha tudjuk, friss paradicsommal is kínálhatjuk. Önálló étel lehet, még vendégváráskor is. A burgonya és a hús mennyiségét növelhetjük, ahogy a tetején a tejfölt és a sajtot vendégek számától és étvágyától függően:-). Ha nincs vendég, akkor két napig is ehetjük (ezt a mennyiséget), ezt a csodás finomságot!! Ajánlat: nagyon vigyázzunk, akár nagylyukú reszelővel, akár tökgyaluval reszeljük,kinek milyen reszelője van: a kezünkre!!:-)) Finom bor igen csak illik hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Egy új főzős újságot fogtam össze, a napi lap vásárlásakor a kezemben, a boltban. Nem baj, mondtam, amikor megkérdezték, meg akartam-e venni. Kipróbáljuk: STAR receptes újságja, nem is drága, megnézem. Milyen jól tettem, ott találtam ezt a receptet.:-) Annyi a variálásom, hogy én tettem alá bacont szeletelve, és nem sertéscombból, hanem csirkemell-filéből készült. A hússzeleteket nem sütöttem előre át,(mert a csirkemell gyorsabban kész van!) , hanem egyben történt minden, de lehet, legközelebb úgy is kipróbálom, milyen lehet. A család szerint nagyon finom étel lett, megéri néha az újdonságok felé nézegetni.:-))) Finom, laktató ebéd volt, és csak egy sima zöldségleves fért el előtte, a hasunkban:-))