Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes málnás-csokis torta

Tejszínes málnás-csokis torta
Tejszínes málnás-csokis torta
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik kedvenc cukrászom, "Erika süteményei" málnás csokitortája ihlette ezt a tortát. A karantén miatt sajnos most nem dolgozik, így nem tudtam tőle megrendelni, így kénytelen voltam kitalálni, és magamtól elkészíteni, legalább a tortához hasonló művet. A családom szerint nagyon finom lett, és mivel többen elkérték a receptet, így gondoltam, feltöltöm ide a receptet.

hozzávalók / 12 adag

Tejszínes málnakrém

Tejszínes csokoládékrém

Kakaós piskóta

Csokimáz

Szólj hozzá!

elkészítés

Tejszínes málnakrém

  1. A fagyasztott málnát kicsit felforraljuk az édesítővel.
  2. Pürésítjük, majd átpasszírozzuk, hogy a magok ne kerüljenek be krémbe. A tiszta édesített málnapüré kb. 30 deka lett nálam.
  3. Ehhez tesszük a 2 dl tejszínt, amit gyorsan összeforralunk a málnával, vigyázva, nehogy kicsapódjon.
  4. Miután szobahőmérsékletűre hűlt, betesszük a hűtőbe további 3-4 órára (de lehet egy egész éjszakára is).
  5. Amint kihűlt, kicsit felverjük, majd beletesszük a zselatinfixet (500 ml folyadékhoz elegendő).

Tejszínes csokoládékrém

  1. Az étcsokit megolvasztjuk a megmelegített tejszínben, amíg egyneművé nem válik. Ízlés szerint édesítjük.
  2. Miután szobahőmérsékletűre hűlt, betesszük a hűtőbe további 3-4 órára (de lehet egy egész éjszakára is).
  3. A hűtőből kivesszük, majd 2 csomag habfixálóval felverjük, amíg szép, kenhető, krémes állaga nem lesz.

Kakaós piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Kimérjük az 5 ek. nádcukrot (nekem ez 13 dkg lett), ill. ehhez igazítva a lisztkeveréket (liszt, szódabikarbóna, keményítő, kakaópor), melynek ugyanakkora súlyúnak kell lennie, mint a cukornak.
  3. A fehérjét kevés sóval kemény habbá verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a nádcukrot, majd a tojássárgáját.
  4. Végül óvatosan, hogy ne törjön össze a tojáshabunk, belekeverjük a lisztkeveréket.
  5. Sütőpapírt terítünk egy közepes tepsibe, majd 180 fokos előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt légkeverésen készre sütjük (tűpróba!).

Csokimáz

  1. Összemelegítjük a csokit a vajjal és a tejszínnel, figyelve, nehogy felforrjon, mert akkor nem lesz szép a csokimáz.

Összeállítás

  1. A kihűlt piskótát 4 felé vágjuk, majd rétegezni fogjuk a csoki- és málnakrémmel.
  2. A csokikrémből elveszünk kb. 1 ek-nyit, ami majd a torta tetejére megy, és utána kettéosztjuk a csoki- és a málnakrémet is.
  3. Az 1. piskóta tetejére teszünk mindkettőből (a maradék csokikrém fele és a málnakrém fele). A 2. piskóta tetejére megy a csokikrém másik fele, a 3. piskóta tetejére a maradék málnakrém, majd a 4. piskóta tetejére a kevés csokikrém, amit az elején félretettünk.
  4. Hűtőbe tesszük a kész tortát kb. 1-2 órára (nálam ez egy egész éjszaka volt).
  5. Rácsra tesszük, leöntjük a csokimázzal, majd miután kicsit meghűlt, tortatálra tesszük, és díszítjük a friss gyümölcsökkel (eper, málna, áfonya).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 5 563
elküldve: 0
receptkönyvben: 42
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

NovakAndi

Mióta szakács: 2011.07.12.
48 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

málnatorta, csokikrémes torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

460
málna 40 dkg
édesítőszer 1 ek
habtejszín 200 ml
vanília kivonat 1 kávéskanál
zselatinfix 1 csomag
étcsokoládé 18 dkg
habtejszín 400 ml
édesítőszer 1 ek
habfixáló 2 csomag
tojás 5 db
nádcukor 130 g
cukrozatlan kakaópor 2 ek
kukoricakeményítő 4 g
szódabikarbóna 1 késhegynyi
tönkölybúza liszt 90 g
1 csipet
étcsokoládé 15 dkg
vaj 3 dkg
habtejszín 90 ml