Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Céklás csokitorta málnahabbal

Céklás csokitorta málnahabbal
Céklás csokitorta málnahabbal
105 perc / előkészület: 60 perc főzés: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A barátnőm kedvence a céklás brownie-m. Hát, úgy döntöttem tortaformába öntöm a lánybúcsújára...

hozzávalók / 12 adag

piskóta

krém

összeállítás+díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Feltesszük főni vízben (só nélkül!) a céklákat, miután megmossuk. Puhára főzzük, majd megpucoljuk, és ledaráljuk. Hagyjuk hűlni. A málnát és 1-2 szem epret egy kis cukorral dzsemmé főzzük. Ha teljesen szétfőtt, átszűrjük szitán, hogy magmentes legyen. Akár 2-szer is. Így máris málnaöntet. :) Ezt is hagyjuk hűlni.
  2. Piskóta: A 25 deka étcsokit a 12 deka vajjal vízgőz felett olvasztunk. A 4 tojást a 20 deka cukorral és a 2 vaníliás cukorral habosra keverjük. Ebbe csorgatjuk az olvasztott csokis vajat, és folyamatosan keverjük. Ebbe mehet az 1kk sütőpor, a dió, a kakaópor és a 15 deka liszt. Ha jól összekevertük, és a cékla is kihűlt, beletesszük, és még egyet keverünk rajta. 3 22 cm-es formába adagoljuk, és mindet 35 percig 170 fokon sütjük légkeverve.
  3. A tejszínt a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a mascarponét, és a málnaöntetből 2 evőkanállal. Simára keverjük, és ha kell még bele cukor, porcukrot adunk hozzá, majd 1 zacskó habfixálót.
  4. Jöhet az összeépítés. A piskótákat egyenesre vágjuk, és megkenjük egy kis málnaöntettel. Erre jöhet a málnahab. És így tovább. Tehát: Piskóta, málnaöntet, málnahab, piskóta, málnaöntet, málnahab... és így tovább az utolsó réteg piskótáig a tetején. Erre is mehet egy kis málnaöntet. Az egész tortát halványan rétegezzük a málnakrémmel, de úgy hogy "meztelen" maradjon. Étcsokoládét olvasztunk. Pár epret belemártunk a díszítéshez, a nagyját viszont a tetejére öntjük, és kissé lecsorgatjuk. So sexy :D A tetejére pötyögjük a maradék habot, a csokis epreket meg egy kis epres csokit. Persze ez mind opcionális, ahogy tetszik. (Én mindent rátettem, aminek eperhez vagy málnához köze van, és itthon találtam, persze az esztétikai és ízélmény határain belül.)
  5. Hűtőben szereti várni a vendégeket!
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 150
elküldve: 3
receptkönyvben: 33
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

SRka

Mióta szakács: 2017.06.30.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

céklás brownie nakedcake csokitorta gyümölcstorta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

627
cékla 24 dkg
étcsokoládé 25 dkg
vaj 12 dkg
cukor 20 dkg
sütőpor 1 teáskanál
cukrozatlan kakaópor 10 dkg
dió 5 dkg
tojás 4 db
vaníliás cukor 2 csomag
finomliszt 15 dkg
habtejszín 200 ml
porcukor 3 ek
mascarpone 30 dkg
habfixáló 1 csomag
cukor 2 ek
málna 30 dkg
eper 10 dkg
étcsokoládé 10 dkg
tejcsokoládé 5 dkg