r
Nosalty Logó

Tejszínes-kávés csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejszínes-kávés csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A vizes piskótához

A csokis piskótához

A krémhez

Összesen 424 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A vizes piskótához

A csokis piskótához

A krémhez

Összesen 4212 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A vizes piskótához

A csokis piskótához

A krémhez

Összesen 178 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    944.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 424 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    82.6 g

Zsír

  • Összesen
    225.3 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9448.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    2558 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    3391 mg
  • Nátrium
    2900 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.2 g
  • Cukor
    193 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    574.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    809 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    882 mg
  • Retinol - A vitamin:
    800 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1515 micro
Összesen 4212 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 178 Kcal

Hozzávalók

A vizes piskótához

A csokis piskótához

A krémhez

Elkészítés

A vizes piskótához

  1. Piskóta elkészítése:
  2. A piskóta elkészítése nagyon egyszerű, nem kell rá vigyázni, benézhetünk hozzá a sütőbe, nem "fázik", meg és nem esik össze. 3 tojást egészben konyhai mérlegen lemérünk. Ahány g vagy dkg, annyi liszt és cukor kell majd hozzá.
  3. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéhez adunk egy kis sót és annyi ek vizet, ahány tojásos a tészta szorozva kettővel. Ebben az esetben, ha 3 tojásos a piskóta 6 ek vizet teszünk a fehérjébe. Kemény habbá verjük, aztán beletesszük cukrot, a sárgákat, a sütőporos lisztet. (A natúrba én teszek egy kis vanilia esszenciát, a kakaósba pedig kb. 1 ek kakaóport, a kakaóport és a lisztet együtt kell számolni). Kivajazott, az alján kilisztezett tortakarikába tesszük és kb 30 perc alatt megsütjük (tűpróbával lehet ellenőrizni). Rácsra félretesszük hűlni.
  4. Krémhez:
  5. A vaníliapudingot 4 dl tejjel és egy kis barna cukorral (2 ek) megfőzzük, belekeverjük a margarint és hagyjuk kihűlni.
  6. A lecsepegtetett meggyet meggypálinkába áztatjuk.
  7. A tejszínt egy nagy tálban felverjük. (Mivel ezek édesítettek én nem szoktam már cukrot hozzáadni.) Az étcsokit gőz fölött megolvasztjuk és a tejszínhez keverjük (picit azt is hagyjuk hűlni). Ha nincs otthon étcsoki akkor kakaóporral is hasonlóan finom lesz a krémünk. Ennek a keveréknek kivesszük kb. 1/3-át, a maradékba pedig belekeverjük a pudingot.
  8. Kettévágjuk a piskótákat. Egy natúr lapot meglocsolunk egy kis kávéval (szilikon ecsettel kenegettem meg mindenhol), vigyázni kell, hogy nehogy elázzon! Megkenjük vastagon krémmel és ráteszünk egy kakaós lapot.
  9. Ráhalmozzuk a meggyet (picit lecsöpögtetem, hagyok rajta pálinkás léből, ami majd átjárja és remek ízt kölcsönöz neki). A következő megint egy natúr lap (aki fél, hogy szétcsúszik, az az aljára kenjen egy pici krémet, ami megfogja a meggyeket), kávé és krém, és az utolsó kakaós lap.
  10. Amit előzőleg kivettünk krémet, azt egyenletesen eloszlatjuk a tortán, el lehet simítani (én van, hogy nem teszem, kinek hogy van kedve). Kakóporral bármilyen minta rászitálható, díszíthető még meggyel, étcsokival, olvasztott csokival, kókusszal... bármivel:D
  11. Jó szorgoskodást és étvágyat kívánok hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5711
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 04.

Receptkategóriák

Nem szeretem a "bolti" vajas krémes csokitortákat. Két falat után már olyan, mintha fuldokolnék benne. Ezt a tejszínes változatát viszont nagyon szeretem, mert könnyű, finom és gyorsan kész van. A vaníliapuding a főzött krémet helyettesíti, kalória és lustaság miatt. :)

Hozzávalók

A vizes piskótához

A csokis piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek