r
Nosalty Logó

Tejszínes-gesztenyés szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Tejszínes-gesztenyés szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 720 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 4319 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 230 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1067.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    271 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    293 micro
Összesen 720 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.1 g

Zsír

  • Összesen
    228.1 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1823 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6406.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1625 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    2596 mg
  • Nátrium
    1680 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    467 g
  • Cukor
    170 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    632.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1939 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    393 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    1092 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1912 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1760 micro
Összesen 4319 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. Egy (36x21 cm-es) tepsit kivajazunk, belisztezzük, a sütőt előmelegítésre bekapcsoljuk 150 fokra, alsó-felső sütésre állítva. (Később már az egyszerűbb megoldást választottam, sütőpapírral béleltem ki a jénai tepsit - más tepsit is lehet használni -, így könnyebb volt kiemelni, majd visszatenni egy művelet után.)
  2. Ezután a sütőporral elkevert lisztet, a kakaóport, a cukrokat egy nagyobb tálban jól összekeverjük. Hozzáadjuk a szétválasztott tojások sárgáját, 1 evőkanál rumot, a vizet, s jól kikeverjük, csomómentesre.
  3. Ehhez a tojások kemény habbá vert fehérjét adjuk, s szépen, óvatosan összeforgatjuk.
  4. Beleöntjük az előkészített tepsibe, elegyengetjük, s be az előmelegített sütőbe.
  5. Körülbelül 40-45 perc alatt készre sül. Még melegen egy másik tepsi hátoldalára, melyre sütőpapírt helyeztünk, kiborítjuk. Amikor kissé már hűlt, megfordítjuk, s levágunk, egy fél-1 cm-es vastagságú lapot a tetejéről, s a vastagabb tésztát óvatosan visszahelyezzük a tepsijébe, amiben sült. A levágott vékony lapot kisebb négyzetekre vágjuk, s félretesszük.
  6. Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet.
  7. Ezt a krémet a tepsiben lévő tésztára egyenletesen elkenjük, s a tetejét reszelt étcsokoládéval vonjuk be, díszítjük. (Van, hogy olvasztott csokoládéval vonom be, de most nem volt időm, így gyorsabban elkészült, s az ízéből sem vesztett semmit.)
  8. Nagyon - nagyon finom lett, mindenki megelégedésére! Fogyasztáskor kínálhatunk mellé magozott meggybefőttet, isteni hozzá csipegetve az íze!

Krém

  1. Az előző este a mélyhűtőből kivett, felengedett gesztenyemasszát villával jól szétnyomkodjuk, adunk hozzá kevés tejet, ízlés szerint porcukrot, 1 evőkanál rumot, s krémszerűvé keverjük.
  2. A habtejszínt a csipet sóval kemény habbá verjük 2 habfixálóval, s a 2/3 részét a gesztenyés masszával elegyítjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x21x6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 11 alkalommal
  • Receptkönyvben: 174
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 129
  • Össznézettség: 30353
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 23.

Ajánló

Amiről írtam, a másik süti ezzel egyidőben: A maradék (körülbelül 1/3), felvert habtejszínbe néhány kanál házi sárgabarackdzsemet (darabos, tehát nem lekvár) tettem, jól összekevertem, s a levágott, felkockázott tésztával - amit az elején levágtam, félretettem - felváltva, rétegesen leraktam egy kisebb jénai edénybe. A tetejére krém kerül mindig, s ezt is megszórtam reszelt csokoládéval. Ez is fergetegesen finom!  TIPP: Az imént írt krémmel is lehet tölteni bármilyen piskóta jellegű süteményt, csak akkor az egész habtejszínbe dzsemet teszünk, s természetesen, arányosan többet! Tulajdonképpen, most 3 receptet osztottam meg egy cikkben. Lehet válogatni! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszer kivettem a fagyasztóból 2 csomag gesztenyemasszát, gondoltam, másnap este készítek pürét.... meggondoltam magam, mert valami süteményfélére vágyott a család.... szétnéztem, mi van otthon..... s ezt "ütöttem össze" egy kellemes estén, mert mindent a családért a jelszavam.... az ehhez való hozzávalókból mindig van otthon tartalék :)..... érdemes volt "összeütnöm", nagyon ízlett mindenkinek..... sőt, lett még egy új süti is, amiről fotó nincs, de az ajánlásban leírom :) ...... mindenki elégedett volt, és ez volt számomra a lényeg!

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...