r
Nosalty Logó

Meggyes-csokis piskótakocka

bridge
Meggyes-csokis piskótakocka
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

515
Kalória
11.1g
Fehérje
60.6g
Szénhidrát
26.1g
Zsír
52.7g
Víz
197.8g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
34.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 515 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5145 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 241 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 515 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    111 g

Zsír

  • Összesen
    260.6 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1978 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4562 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    1236 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    1670 mg
  • Nátrium
    1058 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    606.4 g
  • Cukor
    347 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    527.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2445 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    1232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2297 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1781 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2170 micro
Összesen 5145 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 241 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukor 1/3 részével és egy csipet sóval, a sárgáját pedig a maradék cukorral habosrakeverjük.
  2. A tojássárgája habjához óvatosanhozzáadjuk a tojásfehérje keményre vert habját, majd fakanállal apránként belekeverjük az átszitált lisztet. Óvatosan a szélétől a közepefelé keverjük a masszát.
  3. Ha csomómentesen elkevertük, a massza egyik felét átöntjük egy másik edénybe és kakaóporral színezzük.
  4. Sütőpapírral kibélelt külön-külön tepsibe öntjük a masszákat. Előmelegített sütőbe betesszük, és 30 perc alatt készre sütjük.
  5. A krémekhez a lisztet a kristálycukorral és a tejjel csomómentesen elkeverjük, majd folyton keverve főzzük, amíg sűrű nem lesz a krém. Ha kész, lehűtjük, közben többször kevergetjük (ha mégis csomós lett vagy bebőrösödött, botmixerrel kisimítjuk).
  6. A vajat habosra keverjük a porcukorral.
  7. A kihűlt krémet apránként hozzáadjuk a cukorral kikevert vajhoz, és azzal is habosra keverjük.
  8. A kész krémet 3 felé osztjuk (két kisebbre és egy nagyobbra).
  9. Az első kisebbik krémet meghagyjuk fehéren.A nagyobbik adag krémet pedig összekeverjük a kakaóporral.
  10. A meggy felétlecsöpögtetjük, és botmixerrel pépesre turmixoljuk. Ezt a pépet hozzáadjuk a harmadik adag krémhez. Ehhez a krémhez még hozzákeverünk 2 kk zselatint is, hogy jobb tartása legyen.
  11. Ha kihűlt a kész piskótánk, mind a 2 lapot kettészeljük, így 4 egyforma lapot kapunk (2 fehéret és 2 kakaósat).
  12. Alulra az egyik kakaós lap kerül, erre kenjük a meggyes krémet, rátesszük az egyik fehér piskóta lapot, erre kenünk a csokis krémből egy réteget, majd megint a kakaós piskóta lap következik, amire a fehér krém kerül. A tetejére rátesszük az utolsó piskóta lapot, és az egészet egyenletesen befedjük a csokis krémmel.
  13. A tetejét meggyel díszítjük. Majd minimum 2-3 órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a krém.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x34x3,5

Ezt a sütit kifejezetten a receptversenyre készítettem, de mivel amúgy is jöttek vendégek, összekötöttük a kellemeset a hasznossal, így alig marad belőle. Imádom az olyan sütiket, amelyek nem túl édesek, és habkönnyű a tésztájuk. Na ez szerencsére pont ilyen lett!:)  Meggyes csokis csodának neveztem el, így lette belőle ME-CSODA.:)

További receptek

Tejbegrízgombóc

A legegyszerűbb és leggyorsabb gombócok bizony tejbegrízből készülnek: a sűrű masszából gurított labdacsok morzsában, mákban, dióban is megfürödhetnek, tálalásukhoz pedig sodót, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...