r
Nosalty Logó

Epres krémes Nikóka konyhájából

Nikóka
Epres krémes Nikóka konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskótalaphoz

Krémhez

Tetejére

611
Kalória
13.6g
Fehérje
116.8g
Szénhidrát
9.9g
Zsír
197.1g
Víz
135g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
66.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Piskótalaphoz

Krémhez

Tetejére

Összesen 611 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Piskótalaphoz

Krémhez

Tetejére

Összesen 4881 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Piskótalaphoz

Krémhez

Tetejére

Összesen 165 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    699.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    116.8 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    197.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 611 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.1 g

Zsír

  • Összesen
    79.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5599.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    1299 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    2114 mg
  • Nátrium
    1689 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    934.2 g
  • Cukor
    533 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1576.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    469 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    276 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    920 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1648 micro
Összesen 4881 kcal
  • 4% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 165 kcal

Elkészítés

Piskótalaphoz

  1. A tojásfehérjéket 12 dkg cukorral habbá verjük.
  2. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk. Majd alaposan hozzákeverjük a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot.
  3. Két kb. 27×27 cm-es lapot sütünk belőle 170 fokon, légkeveréses sütőben.

Krémhez

  1. Az epret megmossuk, feldaraboljuk.
  2. A tojásfehérjéket 10 dkg cukorral habbá verjük. Közben a pudingport a többi cukorral a vízben sűrűre főzzük, majd forrón hozzákeverjük a fehérjehabhoz.
  3. A piskótalapra melegen rákenjük a krém felét, rászórjuk az epret, majd erre jön a másik lap és a többi krém.

Tetejére

  1. Ha kihűlt a süti, rátesszük a feldarabolt epret a tetejére, majd a hűtőbe tesszük min. 3 órára.
  2. Közben a zselatint felfőzzük a vízben, majd ha langyosra hűlt, ecsettel megkenjük az epreket. Ha a zselatin teljesen megdermedt, felszeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 27×27

Ezt még tavaly ilyenkor készítettem, mikor már jól érett az eper a kertben.

Nosalty stories

További receptek

Házi cornflakes

Igazán kedvelt reggeli a cornflakes tejjel, de sok más felhasználási módja is létezik. Például isteni cornflakes bundás csirkét tudunk belőle sütni. Arra gondoltunk, hogy elkészítjük ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek