Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-fokhagymás kenyér

Tejszínes-fokhagymás kenyér
Tejszínes-fokhagymás kenyér
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a férjemmel találtuk ki, mert mindketten imádjuk a hagymát.
Egyik este közösen elkészítettük, és sütés után 2 perc alatt kicsipegettük az egész kenyérből a kockákat, annyira jól sikerült.
Kettőnknek tökéletes könnyű vacsora!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Tehetünk a kockák közé sajtot is!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A választott kenyeret tetszőlegesen (2-3 cm-es) kockákra bevágjuk, de nem vágjuk teljesen szét, nehogy szétessen!
  2. Apróra vágjuk a vöröshagymát, fokhagymát. Kiöntjük egy tálkába a tejszínt, és beledobáljuk az apróra vágott hagymákat. Ízesítjük sóval, ételízesítővel, petrezselyemmel - és hagyjuk állni.
  3. A kenyeret egy tepsire helyezzük, a kockázott kenyér közé és a tetejére tesszük a teavajat (hogy sütés közben ráolvadjon), és az elkészített tejszínes-hagymás szószt.
  4. Betesszük az előmelegített sütőbe, és 10-15 percig, pirulásig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 690
elküldve: 1
receptkönyvben: 77
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

vanicole

Mióta szakács: 2013.12.31.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szendvics
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: magas

egyéb elnevezések

hagymás kenyér, tejszínes fokhagymás kenyér, kenyér hagymákkal gazdagítva

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vanikolett
vanicole / vanikolett Mon, 2014-01-06 16:26

Én nem vagyok nagy húsevő, ezért is csináltuk hús és felvágott nélkül! :-) Egyébként épp mára tervezem én is a sajtos változatot, csak amikor készítettük épp előtte fogyott el a sajt, ezért nem került bele, de biztos isteni.

vanikolett
vanicole / vanikolett Mon, 2014-01-06 16:25

Kedves Hajnimami !
Ahogy a képen is látható, be van kockázva az egész kenyér és a kenyér kockák közé sorban dugdossuk pl. a vajat, esetleg mást, mondjuk sajtszeleteket.

piakistvanne
piakistvanne Mon, 2014-01-06 15:33

Szia hajnimami!
Elnézést vanicole nevében hogy bele kontárkodok.Fogsz egy egész kenyeret és először hosszában bevagdalod nem teljesen az alsó kérgéig kb. 1cm hagysz,utána keresztben is ugyan úgy kb 2cm -es kockákat kapsz akkor jó.A napokban készítettem én is csak nem így hanem maradék felvágottat és sajtot dugtam a kockák közé és egy kis füstölt kolbászt lehet egymás tetejére is rakni a szalámit és a sajtot,a sajtból kicsit lazább állagút választottam és így majdnem olyan volt mintha krémmel öntöttél volna közé,a tetejét megszórtam egy kevés reszelt sajttal és sütöttem.A szalámit is és a sajtot mielőtt beraktam a kockák közé felkockáztam.

hajnimami
hajnimami Mon, 2014-01-06 14:05

Szia!Hogy érted azt,hogy bekockázzuk a kenyeret?Egy egész kenyeret,vagy szeletekre vágott kenyeret kockázol be?Előre is köszönöm a válaszodat

1796
kenyér 1 kg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
főzőtejszín 1 dl
teavaj 10 dkg
ételízesítő 1 teáskanál
1 csipet
petrezselyem 1 tk