Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mini corn dog bulikra gyerekeknek

Mini corn dog bulikra gyerekeknek
Mini corn dog bulikra gyerekeknek
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyerekek nagyon odavannak az ilyen gyors "bulis" falatokért, és a vásárokban mindig voltak corn dog árusok. Keresni kezdtem a receptet, egy újságban megtaláltam, és a saját szánk ízére alakítottam. Azért ilyen kicsit csináltam, mert a nagyból sokszor maradt, mert nagyon laktató, így a mini verziót kezdtem készíteni, és azt mondták, ez "menőbb".

Szuper étel bármilyen bulira, felnőtteknek csípős szósszal is kiváló. Pl. ha foci VB-t néznek a férfiak, ezzel jóllaknak, és bár én nem iszom alkoholt, azt mondták, jól csúszott rá a sör.

Ha nagyobb társaságnak kell, mindent duplázz meg!

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat összekeverjük egy kis tálban: só, fél bögre búzaliszt, fél bögre kukoricaliszt (ha kukoricadarád van otthon, az is jó a kukoricaliszt helyett, csak akkor a kész panírt hagyd állni egy kicsit), sütőpor, cukor. Ezután  belerakjuk az olajat, a tejet és a felvert egész tojást (én ezt rúdmixerrel jó alaposan összekeverem). Ez egy jó sűrű massza lesz, ha nagyon sűrű, akkor kis tejet adjunk még hozzá, ha híg, akkor egy kis kukoricalisztet.
  2. Egy közepes bögrét 2/3-ig töltünk (nem kell túl mély, mert picik a virslik). Ez az adag panír kb. 32 db 3-5 cm-es virsli rudacskához elég.
  3. A füstölt vagy sima virslit 3-ba vagy 4-be vágjuk (én 15 cm-es virslit használtam, a felét 3-ba, a felét 4-be vágtam, így lettek kisebbek és kicsit nagyobbak is). Egy tányérban megforgatjuk a fél bögre lisztben, hogy rátapadjon a panír (én magában a bögrében szoktam).
  4. A korábban vízben áztatott, jó minőségű, hengeres fogpiszkálóra tűzzük a lisztes virsliket úgy, hogy annyi lógjon csak ki, hogy meg tudjuk fogni, amíg a bundába forgatjuk.
  5. Közepes fokozaton (nekem 1,5 az elektromos tűzhelyen) kis lábasban olajat melegítünk (ne legyen magas fokozat, mert egyből megég a bunda, a virsli meg nyers marad benne). Amikor megfelelő a hőmérséklet, a fogpiszkálós virsliket a panírba mártjuk alaposan, amikor kiemeljük, egy bögre vagy edény felett 1x körbeforgatjuk, így látjuk, ha valahol nem fedte be, ill. a panír is eloszlik, nem csöpög le, és egyből az olajba rakjuk. Pillanatok alatt aranybarna lesz, majd megfordítjuk. Ha kész, kiszedővel papírra helyezzük, hogy a felesleges olajat beszívja.
  6. Kis tálakba ketchupot, mustárt, majonézt teszünk, a felnőtteknek külön készíthetünk erős pistás ketchupot is, de ezt véletlenül se keverjük a gyerekek közelébe!
  7. Tányérra helyezzük úgy, hogy a fogpiszkálós vége kifelé nézzen, és már lehet is enni. Frissen jó, mert hamar kihűl.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 12 701
elküldve: 3
receptkönyvben: 197
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

K. BARBARA

Mióta szakács: 2013.07.05.
2 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, buli receptek, szilveszter
mikor: mindig, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: szendvics
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

virsli bundában, bundás virslik, corn dog

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

533
füstölt virsli 50 dkg
kukoricaliszt 0.5 bögre
finomliszt 1 bögre
cukor 2 ek
0.5 teáskanál
sütőpor 0.5 csomag
tojás 1 db
tej 2 dl
napraforgó olaj 1 ek
ketchup 10 ek