r
Nosalty Logó

Sárgarépás-sonkarolós sajtos szendvics

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
eperarc
Sárgarépás-sonkarolós sajtos szendvics
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 437 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 875 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 170 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1134.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    555 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    453 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    1288 micro
  • β-karotin
    3262 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 437 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    46.1 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2269.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    596 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    436 mg
  • Nátrium
    1109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    906 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    255 micro
  • α-karotin
    2577 micro
  • β-karotin
    6524 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    461 micro
Összesen 875 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    500 micro
  • β-karotin
    1267 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    500 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 170 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szál sárgarépát kis lyukú reszelőn lereszeljük, és állni hagyjuk 15 percig, aztán kinyomjuk belőle a nedvességet. Picit meg is lehet sózni, ez a sajt és sonka sósságától is függ.
  2. Az ovális alakú prágai sonkákat kettéhajtjuk a rövidebb oldalukon.Ezt csak a nagyobb sonkaszeletekkel kell megcsinálni,hogy ne lógjon ki a szendvicsből A reszelt sárgarépát 6 részre osztjuk, és a sonkába rakjuk egy jó ujjnyi csíkban, majd feltekerjük.
  3. A zsemléket kettévágjuk, mindkét oldalukat megvajazzuk, majd ráfektetjük a sajtszeleteket és a salátaleveleket.
  4. Erre ültetjük a sárgarépás sonkaroládot, és a roládok közé dugunk két vékony gerezd paradicsomot.
  5. Rárakjuk a szendvics tetejét, és már fogyasztható is, vagy csomagolható tízórainak vagy uzsonnának.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 261
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sárgarépás-sonkarolós sajtos szendvics
eperarc 8 recept

Az egyik pékségben ettem hasonlót, és annyira megtetszett, hogy megpróbálkoztam az elkészítésével, kicsit kibővítve. Finom, kellemesen zöldséges szendvics, amit a gyerekek is szívesen fogyasztanak.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ha az adott helyen már nem tudsz tanulni, akkor váltani...

Enzsöl Balázs mosogatóként kezdte gasztronómiai pályafutását 2005-ben, négy évvel később pedig már Angliában volt főszakács. A cukrászattal Ausztriában ismerkedett meg, majd néhány év alatt nemzetközileg elismert cukrásztanácsadóvá küzdötte fel magát. Évek óta Barcelona a bázisa, de a világ minden tájára hívják éttermek, hotelek, kávéházak, hogy stílusát átültesse az ő kínálatukba. Nevét Magyarországon a Mestercukrász című gasztroreality zsűritagjaként ismerték meg szélesebb körben. Karrierjéről, munkásságáról kérdeztük.

Szász Nóri

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!