r
Nosalty Logó

Eperkrémes-csokis piskótatorta

Thisandthat
Eperkrémes-csokis piskótatorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Csokimáz

427
Kalória
9.2g
Fehérje
73.1g
Szénhidrát
11.2g
Zsír
53.2g
Víz
90g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
45.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Krém

Csokimáz

Összesen 427 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Krém

Csokimáz

Összesen 2560 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskóta

Krém

Csokimáz

Összesen 201 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73.1 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 427 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.3 g

Zsír

  • Összesen
    67.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2035.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    620 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    180 mg
  • Foszfor
    681 mg
  • Nátrium
    421 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    438.6 g
  • Cukor
    274 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    318.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    643 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    464 mg
  • Retinol - A vitamin:
    616 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    315 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    810 micro
Összesen 2560 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 201 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A három tojássárgáját, a sütőport, a lisztet, a cukrot és a vizet összekeverjük.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük fel, majd a lisztes masszához adagoljuk óvatosan, és összekeverjük.
  3. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és közepes lángon tűpróbáig sütjük a piskótát. Ne nyissunk rá a tésztára, mert ha levegő éri, összeesik.
  4. Ha elkészült, kifordítjuk a tepsiből, és kihűlés után félbevágjuk.

Krém

  1. Az epreket megmossuk, majd apró kockákra daraboljuk.
  2. A tejet, cukrot, vaníliás cukrot és lisztet összedolgozzuk, és hozzáadjuk az epret.
  3. A masszát egy edénybe tesszük, és addig főzzük, amíg a krém be nem sűrűsödik.
  4. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd a piskótába töltjük.

Csokimáz

  1. A kakaóport, vizet és cukrot felolvasztjuk, majd ha egyneművé vált, levesszük a tűzről.
  2. Hozzáadjuk a margarint, majd bevonjuk a torta tetejét vele.
  3. Hűtőben hagyjuk megdermedni.
  4. Díszíthetjük a tortát gyümölcsökkel vagy tejszínhabbal, esetleg felvert cukros tojáshabbal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ember névnapjára készítettem ezt a gyors és finom tortát. A csokimáz és a piskóta receptje a Mamámtól kapott receptes könyvben volt, a krémet pedig magam kísérleteztem ki - de az sem bonyolult, érdemes kipróbálni!

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Fordított epertorta

Nincs csodásabb alapanyag az epernél, ami az egyik legjobb dolog a késő tavaszban. Mi imádjuk, mindenféle formában: most egy egy fordított epertortát készítettünk, ami a legnagyszerűbb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...