Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eperkrémes-csokis piskótatorta

Eperkrémes-csokis piskótatorta
Eperkrémes-csokis piskótatorta
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ember névnapjára készítettem ezt a gyors és finom tortát. A csokimáz és a piskóta receptje a Mamámtól kapott receptes könyvben volt, a krémet pedig magam kísérleteztem ki - de az sem bonyolult, érdemes kipróbálni!

hozzávalók / 6 adag

Piskóta

Krém

Csokimáz

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A három tojássárgáját, a sütőport, a lisztet, a cukrot és a vizet összekeverjük.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük fel, majd a lisztes masszához adagoljuk óvatosan, és összekeverjük.
  3. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és közepes lángon tűpróbáig sütjük a piskótát. Ne nyissunk rá a tésztára, mert ha levegő éri, összeesik.
  4. Ha elkészült, kifordítjuk a tepsiből, és kihűlés után félbevágjuk.

Krém

  1. Az epreket megmossuk, majd apró kockákra daraboljuk.
  2. A tejet, cukrot, vaníliás cukrot és lisztet összedolgozzuk, és hozzáadjuk az epret.
  3. A masszát egy edénybe tesszük, és addig főzzük, amíg a krém be nem sűrűsödik.
  4. Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd a piskótába töltjük.

Csokimáz

  1. A kakaóport, vizet és cukrot felolvasztjuk, majd ha egyneművé vált, levesszük a tűzről.
  2. Hozzáadjuk a margarint, majd bevonjuk a torta tetejét vele.
  3. Hűtőben hagyjuk megdermedni.
  4. Díszíthetjük a tortát gyümölcsökkel vagy tejszínhabbal, esetleg felvert cukros tojáshabbal.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 301
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

eperkrémes csokimázas torta, csokitorta epres krémmel töltve, epres-csokis torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

427
tojás 3 db
finomliszt 15 dkg
cukor 15 dkg
víz 4 ek
sütőpor 1 teáskanál
eper 15 dkg
finomliszt 3 evőkanál
cukor 3 ek
tej 4 dl
vaníliás cukor 2 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek
cukor 5 ek
víz 2 ek
margarin 5 dkg