r
Nosalty Logó

Tejszínes csokitorta karamelldísszel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejszínes csokitorta karamelldísszel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Összesen 573 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Összesen 4581 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Összesen 290 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.9 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 573 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.4 g

Zsír

  • Összesen
    275 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1435 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4865.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    945 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    830 mg
  • Foszfor
    2192 mg
  • Nátrium
    716 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    510.8 g
  • Cukor
    397 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    650.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1716 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    308 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    806 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1689 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1291 micro
Összesen 4581 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 290 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztás nélkül nagyon habosra felverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporos-lisztes-kakaós keveréket.
  2. Megsütjük a piskótát 170-180 C-on, kibélelt sütőformában.
  3. Közben felverjük keményre a tejszínt a cukorral, és felolvasztjuk a csokoládét, amit óvatosan a tejszínhez keverünk, valamint teszünk bele még 1 kanál holland kakaóport is.
  4. Amikor megsül a piskóta, a formában hagyjuk kihűlni, majd ha kihűlt, 3 részre vágjuk és megtöltjük a krémmel, valamint kívülről is teljesen bevonjuk a tortát.
  5. Ezután hűtőbe tesszük, és néhány órát hagyjuk pihenni, hogy összeérjenek az ízek és szilárduljon a hab.
  6. Majd elkészítjük a bevonatot úgy, hogy a zselatinon kívül az összes összetevőt szálpróbáig (kb.105 C) felfőzzük, majd hozzákeverjük a kevés vízzel külön felmelegített zselatint.
  7. Hagyjuk hűlni a bevonatot, majd ha már nem meleg és kicsit be is sűrűsödött, akkor bevonjuk vele a tortát egy rácson úgy, hogy nem igazgatjuk, hanem hagyjuk csak lefolyni a felesleget.(Tilos melegen ráönteni,mert feloldja a tejszínt és nem lesz szép fényes a bevonónk!!!)
  8. Pirított mogyorót teszünk körbe a a torta oldalára, majd karamellizált cukordísszel díszítjük, amelyet úgy készítünk, hogy felmelegítjük a cukrot, majd szilikonlapra csurgatunk belőle, amely ha megszilárdul, könnyen levehető és felhasználható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 237
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 25010
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom, mutatós édesség, aki szereti a tejszínes-csokis sütiket karamellel bolondítva, az imádni fogja.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

A répatortás kekszszendvics, amit minden nap harapnánk uzsonnára

Nehéz percek következnek most az édesszájúak számára: ez a "szendvics" nem holmi felvágottal-sajttal készül, hanem egy pazar répatorta még pazarabb hozzávalóival! Húsvétra, de egy sima hétvégére vagy hétköznapra is kiváló önsimogató és családjutalmazó süteményről van szó. Így készül nálunk a répatortás kekszszendvics:

Nosalty

További cikkek