Nosalty Logó

Tejszínes csokitorta karamelldísszel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tejszínes csokitorta karamelldísszel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Összesen 573 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Összesen 4581 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Összesen 290 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.9 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 573 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.4 g

Zsír

  • Összesen
    275 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1435 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4865.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    945 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    830 mg
  • Foszfor
    2192 mg
  • Nátrium
    716 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    510.8 g
  • Cukor
    397 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    650.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1716 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    308 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    806 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1689 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1291 micro
Összesen 4581 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 290 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztás nélkül nagyon habosra felverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporos-lisztes-kakaós keveréket.
  2. Megsütjük a piskótát 170-180 C-on, kibélelt sütőformában.
  3. Közben felverjük keményre a tejszínt a cukorral, és felolvasztjuk a csokoládét, amit óvatosan a tejszínhez keverünk, valamint teszünk bele még 1 kanál holland kakaóport is.
  4. Amikor megsül a piskóta, a formában hagyjuk kihűlni, majd ha kihűlt, 3 részre vágjuk és megtöltjük a krémmel, valamint kívülről is teljesen bevonjuk a tortát.
  5. Ezután hűtőbe tesszük, és néhány órát hagyjuk pihenni, hogy összeérjenek az ízek és szilárduljon a hab.
  6. Majd elkészítjük a bevonatot úgy, hogy a zselatinon kívül az összes összetevőt szálpróbáig (kb.105 C) felfőzzük, majd hozzákeverjük a kevés vízzel külön felmelegített zselatint.
  7. Hagyjuk hűlni a bevonatot, majd ha már nem meleg és kicsit be is sűrűsödött, akkor bevonjuk vele a tortát egy rácson úgy, hogy nem igazgatjuk, hanem hagyjuk csak lefolyni a felesleget.(Tilos melegen ráönteni,mert feloldja a tejszínt és nem lesz szép fényes a bevonónk!!!)
  8. Pirított mogyorót teszünk körbe a a torta oldalára, majd karamellizált cukordísszel díszítjük, amelyet úgy készítünk, hogy felmelegítjük a cukrot, majd szilikonlapra csurgatunk belőle, amely ha megszilárdul, könnyen levehető és felhasználható.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 24409
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 10.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Finom, mutatós édesség, aki szereti a tejszínes-csokis sütiket karamellel bolondítva, az imádni fogja.

Hozzászólások

ritan

Vajon el tudom készíteni? Na holnap megbirkózom vele.. Habtejszín (hulala) a tejszín, ugye?

Törölt felhasználó

Kedves Ritan! Biztos el tudod készíteni,a tejszín állati vagy növényi is lehet,természetesen a növényi(pl hulala) sokkal jobb stabilitást biztosít csak az ízélmény egy kicsit más vele,de szerintem azzal egyszer?bb elkészíteni. Várom a véleményed,ha elkészítetted! Szép napot! Daniella

ritan

Tök ciki a tejszínig el sem jutottam, a piskóta nem jött fel és gumiszer?, -íz?.. :(

Törölt felhasználó

Nem tudom mi lehetett a gond,talán nem verted fel eléggé a tojásokat.Ilyenkor ha nem választjuk szét akkor egy er?s robotgéppel sokáig kell verni,de nekem ez így nagyon bevált sokkal könnyebb a piskótám mióta így készítem.Addig kell verni amíg nagyon habos nem lesz és egy világos sárga szín? könny? masszát nem kapunk. Sajnálom,pedig ügyeltem,hogy pontosan adjam meg a receptet,direkt kimértem mindent!

Törölt felhasználó

Én megcsináltam ezt a receptet, de úgy kezdtem neki eleve, hogy nem így csináltam a piskótát, hanem hagyományosan. Én a Chéf a családban Samsung app-on láttam hogyan készítik. A hab leírása oké. A máz megint csak nem tetszett, nem értem minek bele az a sok víz. Teljesen másképp csináltam és annyi zselatinnal amennyi a zacsira volt írva. Amúgy isteni lett!

Törölt felhasználó

Kedves Nagym90! Örülök,hogy elkészítetted a receptemet még ha egy kicsit másképp is csináltad.Azért egyszer próbáld ki a leírás szerint a bevonót,hidd el ezzel a vízmennyiséggel pont jó sziruposra lehet f?zni,ami a bevonásnál nagyon szép fényt eredményez! Szép estét! Daniella

Törölt felhasználó

Aki csokiimádó, és aki nem, az is csinálja meg! Nagyon finom! Én szülinapra készítettem és a család minden tagjának ízlett! Köszönöm a receptet!!

Törölt felhasználó

Kedves Drill! Nagyon örülök,hogy tetszett és ízlett is a receptem!:) Szép napot! Daniella

Zsuzsamama56

Ha valaki igazi ízélményre vágyik,és nem sajnálja a min?ségre a pénzét,az nem használ Hulala habtejszínt.Én egyszer kóstoltam,de nagyon pocsék az íze.Inkább éheznék, de akkor sem eszem rosszat,ha nincs rá pénzem.Az egészségr?l nem is beszélve,amit ez a termék tartalmaz.

Törölt felhasználó

A hullala az nem habtejszín,hanem növényi zsíradékból és egy halom E számokból készült valami.Az íze borzalmas.Az szól csupán mellette,hogy jóval olcsóbb,mint az igazi tejszín,és még 3 nap után is úgy áll,mintha zselatin lenne benne.Én soha nem használom...Igazán jó min?ség? tejszínt,ami minden esetben felver?dik,nehéz találni,én már szinte az összes habtejszínnel próbálkoztam.Ha gyorsan,olcsót,de nem igazán min?ségi ízeket szeretnénk,akkor nyugodtan vegyetek hullalát.

Törölt felhasználó

Van olyan állati tejszín,ami felver?dik mindig jól mégpedig a president 32% tejszíne.Igaz nem mindenhol lehet kapni,de szerintem ez a legjobb és a legfinomabb!Amúgy a hulala valóban meg se közelíti az állati tejszín ízét,de állatival keverve torták díszítésére kiváló,mert tartós!

márta66

Nagyon dekorativ a torta, het vegen csokitortat sutok, ezt valasztom:-) koszi a receptet! Marta

márta66

Elkeszitettem! Nagy sikere volt. Annyit valtoztattam rajta, hogy a mazba is csokit tettem kakao helyett es, mivel nem volt eleg a tejszin, 5 dkg vajjal dusitottam. Igy is nagyon finom lett. Tokeletes recept, ajanlom mkndenkinek! Koszonet erte!:-) marta

márta66

Ez egy nagyon finom és könny? torta, én már számtalanszor elkészítettem. Ajánlom mindenkinek! Örülök, h ez a mai nap sütije:-)

BrigiPami

Szia. Szeretnem meg kerdezni hogy mekkora torta format hasznalsz? Koszi

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek