Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes csokitorta karamelldísszel

Tejszínes csokitorta karamelldísszel
Tejszínes csokitorta karamelldísszel
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, mutatós édesség, aki szereti a tejszínes-csokis sütiket karamellel bolondítva, az imádni fogja.

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztás nélkül nagyon habosra felverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporos-lisztes-kakaós keveréket.
  2. Megsütjük a piskótát 170-180 C-on, kibélelt sütőformában.
  3. Közben felverjük keményre a tejszínt a cukorral, és felolvasztjuk a csokoládét, amit óvatosan a tejszínhez keverünk, valamint teszünk bele még 1 kanál holland kakaóport is.
  4. Amikor megsül a piskóta, a formában hagyjuk kihűlni, majd ha kihűlt, 3 részre vágjuk és megtöltjük a krémmel, valamint kívülről is teljesen bevonjuk a tortát.
  5. Ezután hűtőbe tesszük, és néhány órát hagyjuk pihenni, hogy összeérjenek az ízek és szilárduljon a hab.
  6. Majd elkészítjük a bevonatot úgy, hogy a zselatinon kívül az összes összetevőt szálpróbáig (kb.105 C) felfőzzük, majd hozzákeverjük a kevés vízzel külön felmelegített zselatint.
  7. Hagyjuk hűlni a bevonatot, majd ha már nem  meleg és kicsit  be is sűrűsödött, akkor bevonjuk vele a tortát egy rácson úgy, hogy nem igazgatjuk, hanem hagyjuk csak lefolyni a felesleget.(Tilos melegen ráönteni,mert feloldja a tejszínt és nem lesz szép fényes a bevonónk!!!)
  8. Pirított mogyorót teszünk körbe a a torta oldalára, majd karamellizált cukordísszel díszítjük, amelyet úgy készítünk, hogy felmelegítjük a cukrot, majd szilikonlapra csurgatunk belőle, amely ha megszilárdul, könnyen levehető és felhasználható.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 23 829
elküldve: 26
receptkönyvben: 356
elkészítve: 14/26
Facebookon megjelent: -

szakács

DaniellaK

Mióta szakács: 2012.03.09.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek
receptverseny: 2. Haas Receptverseny
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

tejszínes csokoládétorta karamellel, tejszínes-csokis torta, csokoládétorta karamell díszítéssel

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

márta66
márta66 Fri, 2016-10-21 11:37

Ez egy nagyon finom és könnyű torta, én már számtalanszor elkészítettem. Ajánlom mindenkinek! Örülök, h ez a mai nap sütije:-)

márta66
márta66 Tue, 2014-03-11 11:39

Elkeszitettem! Nagy sikere volt. Annyit valtoztattam rajta, hogy a mazba is csokit tettem kakao helyett es, mivel nem volt eleg a tejszin, 5 dkg vajjal dusitottam. Igy is nagyon finom lett. Tokeletes recept, ajanlom mkndenkinek! Koszonet erte!:-) marta

márta66
márta66 Tue, 2014-03-11 11:34

Nagyon dekorativ a torta, het vegen csokitortat sutok, ezt valasztom:-) koszi a receptet! Marta

joss71
joss71 / joss71 Sun, 2013-05-12 10:50

A hullala az nem habtejszín,hanem növényi zsíradékból és egy halom E számokból készült valami.Az íze borzalmas.Az szól csupán mellette,hogy jóval olcsóbb,mint az igazi tejszín,és még 3 nap után is úgy áll,mintha zselatin lenne benne.Én soha nem használom...Igazán jó minőségű tejszínt,ami minden esetben felverődik,nehéz találni,én már szinte az összes habtejszínnel próbálkoztam.Ha gyorsan,olcsót,de nem igazán minőségi ízeket szeretnénk,akkor nyugodtan vegyetek hullalát.

Daniellacska
DaniellaK / Daniellacska Sun, 2013-05-12 14:05

Van olyan állati tejszín,ami felverődik mindig jól mégpedig a president 32% tejszíne.Igaz nem mindenhol lehet kapni,de szerintem ez a legjobb és a legfinomabb!Amúgy a hulala valóban meg se közelíti az állati tejszín ízét,de állatival keverve torták díszítésére kiváló,mert tartós!

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Sun, 2013-05-12 09:59

Ha valaki igazi ízélményre vágyik,és nem sajnálja a minőségre a pénzét,az nem használ Hulala habtejszínt.Én egyszer kóstoltam,de nagyon pocsék az íze.Inkább éheznék, de akkor sem eszem rosszat,ha nincs rá pénzem.Az egészségről nem is beszélve,amit ez a termék tartalmaz.

drill
drill Sun, 2013-04-28 14:43

Aki csokiimádó, és aki nem, az is csinálja meg! Nagyon finom!
Én szülinapra készítettem és a család minden tagjának ízlett!
Köszönöm a receptet!!

nagym90
nagym90 Mon, 2013-03-18 02:15

Én megcsináltam ezt a receptet, de úgy kezdtem neki eleve, hogy nem így csináltam a piskótát, hanem hagyományosan. Én a Chéf a családban Samsung app-on láttam hogyan készítik.
A hab leírása oké. A máz megint csak nem tetszett, nem értem minek bele az a sok víz. Teljesen másképp csináltam és annyi zselatinnal amennyi a zacsira volt írva.
Amúgy isteni lett!

Daniellacska
DaniellaK / Daniellacska Mon, 2013-03-18 22:49

Kedves Nagym90!
Örülök,hogy elkészítetted a receptemet még ha egy kicsit másképp is csináltad.Azért egyszer próbáld ki a leírás szerint a bevonót,hidd el ezzel a vízmennyiséggel pont jó sziruposra lehet főzni,ami a bevonásnál nagyon szép fényt eredményez!
Szép estét!
Daniella

Daniellacska
DaniellaK / Daniellacska Wed, 2013-03-13 12:16

Nem tudom mi lehetett a gond,talán nem verted fel eléggé a tojásokat.Ilyenkor ha nem választjuk szét akkor egy erős robotgéppel sokáig kell verni,de nekem ez így nagyon bevált sokkal könnyebb a piskótám mióta így készítem.Addig kell verni amíg nagyon habos nem lesz és egy világos sárga színű könnyű masszát nem kapunk.
Sajnálom,pedig ügyeltem,hogy pontosan adjam meg a receptet,direkt kimértem mindent!

ritan
ritan Wed, 2013-03-13 11:01

Tök ciki a tejszínig el sem jutottam, a piskóta nem jött fel és gumiszerű, -ízű.. :(

Daniellacska
DaniellaK / Daniellacska Wed, 2013-03-13 08:17

Kedves Ritan!
Biztos el tudod készíteni,a tejszín állati vagy növényi is lehet,természetesen a növényi(pl hulala) sokkal jobb stabilitást biztosít csak az ízélmény egy kicsit más vele,de szerintem azzal egyszerűbb elkészíteni.
Várom a véleményed,ha elkészítetted!
Szép napot!
Daniella

ritan
ritan Tue, 2013-03-12 21:51

Vajon el tudom készíteni? Na holnap megbirkózom vele.. Habtejszín (hulala) a tejszín, ugye?

568
tojás 5 db
finomliszt 3 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek
cukor 5 ek
sütőpor 1 kk
habtejszín 3.5 dl
cukor 3 ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek
csokoládé 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 6 dkg
habtejszín 1.25 dl
víz 1.5 dl
cukor 15 dkg
zselatin 7 g
törökmogyoró 10 dkg
cukor 10 dkg