r
Nosalty Logó

Trüffelkrémes csokitorta

Samy
Trüffelkrémes csokitorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A trüffelkrémhez

A díszítéshez

572
Kalória
8g
Fehérje
44.8g
Szénhidrát
40.9g
Zsír
32.6g
Víz
108.7g
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
27.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A trüffelkrémhez

A díszítéshez

Összesen 572 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A trüffelkrémhez

A díszítéshez

Összesen 5713 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A trüffelkrémhez

A díszítéshez

Összesen 437 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 572 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.2 g

Zsír

  • Összesen
    408.8 g
  • Telített zsírsav
    221 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1087 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4685.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    853 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    907 mg
  • Foszfor
    2029 mg
  • Nátrium
    751 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    448.3 g
  • Cukor
    271 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

Víz

  • Összesen
    326.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2162 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    430 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2118 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    542 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    619 micro
Összesen 5713 kcal
  • 6% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 437 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Kenjünk ki a csatos tortaformát, az aljába helyezzünk sütőpapírt.
  2. A vajat a cukorral verjük habos krémmé, majd folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a kissé felvert tojásokat.
  3. Szitáljuk bele a lisztet, a sütőport és a kakaót. Adjuk hozzá a darált mandulát és alaposan keverjük össze.
  4. Öntsük a formába és előmelegített sütőben 180 fokon süssük 18-20 percig.
  5. Hagyjuk kicsit hűlni, majd helyezzük rácsra. Mossuk el a formát. Majd tegyük vissza a tésztát, ha kihűlt.
  6. A csokit törjük apróra, a vajjal és a tejszínnel folyamatosan kevergetve olvasszuk meg.
  7. Ha kihűlt, tegyük hűtőbe fél órára, majd alaposan keverjük át. 20 percre ismét tegyük hűtőbe, majd dolgozzuk össze a rummal és a kekszmorzsával.
  8. A krémet kenjük a tésztára és tegyük a hűtőbe 3 órára.
  9. A formából kivéve díszítsük fel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20

A Csokoládé című sütiskönyvben találtam a receptet. Csokoholistáknak soxerettel! Óvatosan, egy halványka szelet is nagyot üt! :) Egyesek szerint: húú, de durva... :-)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek