Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokis-meggyes torta

Csokis-meggyes torta
Csokis-meggyes torta
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem sűrűn sütök szülinapi tortát, nem igazán szeretem csinálni, mert izgulok, hogy jól sikerül-e. Viszont ennél a tortánál nem kellett aggódnom, mert jól bevált receptekből készült és nagyon finom lett. :)

hozzávalók / 6 adag

Piskóta

Krém

Egyéb

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, a réteslisztet és a sütőport, végül pedig a tojásfehérjéből készült habot.
  2. A masszát vajjal kikent és lisztezett tortaformába öntjük, majd 170-180 fokon sütjük tűpróbáig (kb. 35 percig).

Krém

  1. Az étcsokit felolvasztjuk 5 dkg vajjal, majd hozzáadjuk a cukrot, felöntjük a tejjel, és sűrűsítjük a liszttel és a keményítővel.
  2. Amikor a krém besűrűsödött, levesszük a tűzről, és hozzáadunk még 5 dkg vajat. (Ha túl sűrűnek találjuk, nyugodtan adjunk hozzá még tejet. Keményítőt pedig akkor, ha túl folyós maradna!)

Egyéb

  1. A piskótát félbevágjuk, megtöltjük a krémmel és meggyel. Az oldalára és a tetejére is ebből a krémből teszünk, végül megszórjuk egy kis pirított, tört török mogyoróval.
  • sütési hőfok: 170°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 541
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csokikrémes meggyes torta, csokoládébevonatú torta meggyel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

684
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 5 evőkanál
rétesliszt 1 evőkanál
sütőpor 1 teáskanál
vaj 2 dkg
finomliszt 1 evőkanál
étcsokoládé 20 dkg
vaj 10 dkg
cukor 3 ek
tej 5 dl
finomliszt 3 evőkanál
burgonyakeményítő 2 evőkanál
meggybefőtt 20 dkg
törökmogyoró 5 dkg