r
Nosalty Logó

Rákóczi túrós lekvár és mazsola nélkül

Mercedes
Rákóczi túrós lekvár és mazsola nélkül
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

438
Kalória
14.2g
Fehérje
56.2g
Szénhidrát
17.4g
Zsír
65.3g
Víz
117.6g
Koleszterin
799.2mg
Élelmi rost
35.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 438 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4377 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 279 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    872.2 g
  • Cink
    130 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 438 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.8 g

Zsír

  • Összesen
    173.8 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8721.6 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    1594 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    2883 mg
  • Nátrium
    1536 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    561.5 g
  • Cukor
    351 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    652.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1231 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    726 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1205 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    281 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    924 micro
Összesen 4377 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    559.1 g
  • Cink
    84 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    39 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 279 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit cipóvá gyúrjuk, majd frissentartó fóliába téve, hűtőben legalább fél órát pihentetjük.
  2. A krémhez a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a tésztából kimaradt fehérjével együtt hűtőbe tesszük.
  3. A sárgájákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a túrót.
  4. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  5. A tésztát lisztezett felületen 1 cm vastagra nyújtjuk. Egy kb. 23*32 es tepsit kivajazunk, kilisztezünk.
  6. A tésztát óvatosan belehelyezzük, villával megszurkáljuk, 10 percig sütjük.
  7. Kivesszük, megszórjuk a zsemlemorzsával, majd rásimítjuk a túrós krémet. 20 percig sütjük.
  8. Ezalatt a tojásfehérjéket felverjük úgy, hogy közben 4 részletben hozzáadjuk a porcukrot. Majd ezt is a tésztára simítjuk, egy villával csíkokat is húzhatunk bele.
  9. További 5-10 percig sütjük, míg egy kis színt nem kap. Miután kihűlt, hideg vízbe mártott késsel felszeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23x32

Életem első Rákóczi túrósa. Nem tartom magam édesszájúnak, emiatt csak hallomásból ismertem eme süteményt. A Párom viszont túró imádó, ámde a mazsolát nemigen kedveli. Ezért elkészítettem Neki így mazsola nélkül. Annyit megjegyeznék, hogy nekem egy kicsit soknak tűnt a tészta. Ha valaki nem szereti tésztásan a süteményt, akkor vegyen el a mennyiségből valamennyit, hogy vékonyabb tésztája legyen.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...