r
Nosalty Logó

Habos mackókocka székely módra

Incsifincsi
Habos mackókocka székely módra
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tészta

tetejére

1098
Kalória
27.6g
Fehérje
218g
Szénhidrát
14.4g
Zsír
104.3g
Víz
270.2g
Koleszterin
5.8g
Élelmi rost
130.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 4% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 1098 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 4% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 4388 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 4% Zsír

tészta

tetejére

Összesen 257 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1559.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    621 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    218 g
  • Cukor
    131 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    104.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 1098 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    110.5 g

Zsír

  • Összesen
    57.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1081 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6239.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    1396 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    2483 mg
  • Nátrium
    1746 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    872.1 g
  • Cukor
    523 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    417.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    629 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    906 mg
  • Retinol - A vitamin:
    618 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1551 micro
Összesen 4388 kcal
  • 8% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 257 kcal

Elkészítés

tészta

  1. A tojásokat szétválasztjuk: külön edénybe rakjuk a fehérjét, és külön a sárgáját. A tojásfehérjéket berakjuk a hűtőbe (fontos, hogy legyen hideg helyen).
  2. A tojássárgákat kikavarjuk a cukrokkal (ha porcukorral kavarjuk, hamarább elolvad).
  3. Ezután lassan, kanalanként adagoljuk hozzá a lisztet, a tejjel és a sütőporral együtt. Addig kavarjuk, míg összeálló masszát kapunk. Ha kész, adagoljunk hozzá annyi kakaóport, ami tetszésünk szerint megbarnítja a masszát.
  4. Ezután a tojásfehérjéket felverjük (akkor lesz jó, ha felfordítjuk, és nem esik ki a lábasból). Ha megvagyunk, adjuk hozzá az előbb kikavart masszához. Óvatosan vegyítsük össze úgy, hogy ne törjön meg a hab, ne essen össze.
  5. Ha mindez kész, kenjük ki a tepsit a margarinnal, és szórjuk meg 2 evőkanál liszttel (hogy ne égjen oda a tészta), majd öntsük bele a masszát. Körülbelül 30-45 percig sütjük.

tetejére

  1. A tojásfehérjéket verjük fel, ha kész, adjunk hozzá 10 dkg cukrot (ha édesebbre szeretnénk a habot, többet), és kész is van. Ha kihűl a tészta, óvatosan kenjük rá.
  2. A tetejére szórjunk csokoládéforgácsokat. Én díszítésnek epret is használtam. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

A habos mackókocka minden szemnek-szájnak ingere. Nemcsak krémessége miatt a kedvencünk, hanem porhanyós, lágy finom tésztája miatt is ezt sütjük meg nyaranta, ha valami édességre vágyunk.

Nosalty stories

További receptek

Diós kosárka lekvárral

A legfinomabbb (és egyáltalán nem macerázós) kosárkák lekváros-dióhabos tölteléket kapnak, mert ennél kevesebbel nem érik be. Mint ahogy mi sem fogunk megelégedni egy darabbal: az apró ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...