r
Nosalty Logó

Női szeszély 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Feenuee
Női szeszély 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A habhoz

Összesen 1077 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A habhoz

Összesen 4300 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A habhoz

Összesen 304 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    692.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.6 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    381 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    252 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    289 micro
Összesen 1077 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90 g

Zsír

  • Összesen
    187 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    1085 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2771.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    599 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    1130 mg
  • Nátrium
    542 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    570.4 g
  • Cukor
    303 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    376.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1610 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    440 micro
  • Kolin:
    923 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1523 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    1006 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1156 micro
Összesen 4300 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 304 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A habhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyítjuk, hozzáadjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. Míg az élesztő felfut, habosra keverjük a margarint, egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a vaníliás cukrot, a citrom héját és levét, végül az élesztős tejet és a lisztet.
  3. Alaposan összedolgozzuk, a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 20 perc alatt megsütjük.
  4. Addig a tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral (a kristálycukrot kanalanként adagoljuk).
  5. A tésztát sülés után azon melegében megkenjük baracklekvárral, erre rásimítjuk a habot, megszórjuk a szeletelt mandulával vagy dióval, és még negyed órára visszatesszük száradni.
  6. Ha kihűlt, forró vízbe mártott késsel könnyen szelhető.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 51838
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 12.

Ajánló

Már narancslekvárral is próbáltam, és nem mondhatnám, hogy elrontotta...

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Feenuee 20 recept

A recept egy Rama reklámfüzetből való, amit egykor valamilyen "akciós csomaghoz" adtak. Amikor először elkészítettem, és a sikeremet újságoltam Jóapámnak, ő csak ennyit mondott nem kevés éllel: "Női szeszélyt sütöttél? Tényleg? De jó! Különben szegény Vejem nem is tudná, mi az..."

Hozzászólások

Törölt felhasználó

ezyt pont most csinaltam meg es folyik mint a ....sz a r.mar boccsi a kifejezesert mi a baja lehet?

Feenuee

Kedves Agileta! A tojások fehérjét kemény habbá kell verni, majd kalanként hozzádolgozni a kristálycukrot magas fokozaton. Ezt rásimítani a vékony réteg lekvárra, és visszatenni a süt?be még egy kicsit. Ha így csinálod, akkor nem folyik. F.

Törölt felhasználó

2 dl tej 15 dkg margarinhoz ennyi liszthez nekem nagyon soknak t?nik

Feenuee

Kedves Cilavirág! El?ször nekem is soknak t?nt (a kevert éleszt?s tészták állagától els?re mindig megijedek), de hidd el nem az. Többször sütöttem, mindig ugyanígy, és mindig szépen megsült. 8) F.

Törölt felhasználó

köszi a választ, meglátjuk majd! :)

Feenuee

Kedves Cilavirág! Remélem sikered lesz! 8) F.

Feenuee

Nem hittem volna, hogy ez lesz a legnézettebb... Köszönöm Nektek! F.

fokhagymagerezd

Elkészítettem vasárnap délutáni süteménynek és nagyon finom lett! A párom kedvenc sütije, de csak most határoztam el, hogy megsütöm, és igencsak elnyerte a tetszését:) Köszi a receptet!

nyali-fali

a recept kit?n? is lehetne, ha a hozzávalókban nem lenne hiba! ugyanis csaK TOJÁSSÁRGÁJÁT tartalmaz, az elké szítésben viszont a tojás fehérjéb?l kell habot verni. Más: Agiletának üzenem, hogy a tojásfehérjéb?l csak akkor lehet kemény habot verni, ha friss a tojás és a sárgája még véletlenül sem csöppen bele a fehérjébe. További jó sütés-f?zést kívánok mindenkinek. Üdv!

Törölt felhasználó

Nagyon, nagyon jó recept! Igazi kis gyerekkori ízemlék nekem:) Köszönöm!

Mabel

Nagyon finom sütemény. Már nem is tudom, hányszor sütöttem meg.:) Köszönöm szépen.

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A habhoz

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?