r
Nosalty Logó

Tejmentes rakott karfiol hús nélkül

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Timbamami
Tejmentes rakott karfiol hús nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 281 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1669 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 281 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    42.8 g

Zsír

  • Összesen
    105.3 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3057.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    758 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    760 mg
  • Nátrium
    1273 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    841.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    779 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    293 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    847 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    498 micro
  • Kolin:
    523 mg
  • Retinol - A vitamin:
    574 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2458 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2997 micro
Összesen 1669 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt leveleit levágjuk, majd rózsáira szedjük, és jól megmossuk. Majd kb. 20 perc alatt sós vízben félpuhára főzzük.
  2. Zsemlemorzsát olajon aranybarnára pirítjuk.
  3. Egy tűzálló tálat kivajazunk, és megszórjuk pirított zsemlemorzsával.
  4. A maradék margarint felolvasztjuk egy kis edényben.
  5. A Hulala növényi főzőkrém néha nagyon sűrű, így annyi rizstejjel hígítjuk, amíg hígabb tejföl sűrűségű nem lesz (2-3 deci elég kell legyen), és kézi habverővel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk az előre felvert két tojást is. Hogy a tejföl savanykás ízét elérjük, sóval és citrommal savanyítjuk az édeskés tejszín és rizstejes keveréket, de hogy ne legyen túl habos az öntet, az ízesítéshez már fakanalat használunk.
  6. Leszűrjük a karfiolrózsákat, és a felét beletesszük a kivajazott, zsemlemorzsás tálba. (Petrezselyemmániásként megszórom apróra vágott petrezselyemmel, de ez természetesen kihagyható mozzanat.) Majd megöntözzük egy kis olvasztott margarinnal a karfiolrózsákat és egy kis öntettel is, majd ráhelyezzük a többi karfioldarabot is. Egyenletesen ráöntjük a egész rizstejes szószt, és megszórjuk a tetejét a pirított zsemlemorzsával. A végén a maradék margarint is rácsurgatjuk.
  7. 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Ha a zsemlemorzsa a tetején kezd megégni, akkor sütőpapírral letakarjuk, és úgy sütjük tovább. (Én minden ételt utólag, csak a saját tányéromon borsozok, hogy a gyerekeknek kicsit se legyen csípős az étel.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 69
  • Össznézettség: 14611
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 25.

Ajánló

Akár köretként is használható. A nem tejérzékenyek tejföllel is fogyaszthatják, de persze előtte kérdezzék meg az allergiásokat, őket nem zavarja-e ez.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejmentes rakott karfiol hús nélkül
Timbamami 10 recept

Gyermekeim tejérzékenysége miatt évek óta tejmentesen étkezünk, így számos hagyományos étel tejmentes verzióját kísérleteztem ki, hogy azokról se kelljen lemondanunk. Ez a recept is nagy sikernek örvend, a gyerekek is kétszer szednek belőle általában. A zsemlemorzsa miatt íze hasonlít a rántott karfioléhoz. Mivel gyermekeim gyógyulófélben vannak, így már engedélyezett a Hulala főzőkrém használata, ami minimális tejport tartalmaz, így aki teljesen tejérzékeny, annak ezt a részt rizstejjel javaslom elkészíteni. Hogy a rizstej is kellő sűrűségű legyen, így habarásként javaslom elkészíteni a szószt, liszt hozzátételével, ízlés szerint.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...