Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös lecsó

Tejfölös lecsó
Tejfölös lecsó
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkoromban nem szerettem a lecsót, de anyukám sokszor készített. Mindig csak tologattam a tányéromon. Később, mikor felnőtt lettem, egy régi szakácskönyvben olvastam ezt a receptet, és mivel a tejfölt nagyon szeretem, ki is próbáltam. Nagyon ízlett mindenkinek, azóta csak így készítem a lecsót.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kolbász helyett virslivel is készíthetjük. Tehetünk bele erős paprikát is, ízlés szerint.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paprikát megmossuk, vékonyra felszeleteljük, a paradicsomot is megmossuk, kicsumázzuk, negyedeljük.
  2. A hagymát felkockázzuk, olajon üvegesre pároljuk.
  3. Rátesszük a paprikát, kicsit hagyjuk, hogy levet engedjen, majd rátesszük a paradicsomot is, együtt főzzük.
  4. Közben felkarikázzuk a kolbászt, és mikor a paradicsom is szétfőtt már, beletesszük.
  5. Amíg összefőzzük a kolbászt a paprikával és a paradicsommal, addig a lisztet a vízzel összekeverjük, és besűrítjük vele a lecsót.
  6. Belekeverjük a tejfölt is, összefőzzük és tálaljuk.

  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 441
elküldve: 1
receptkönyvben: 102
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Borsmentalevél

Mióta szakács: 2011.06.21.
43 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejfölös lecsó, lecsó tejfölösen

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sylvaniusz
sylvaniusz Fri, 2013-07-12 13:18

Imádom a tejfölös lecsót..... igaz én kolbász nélkül készítem! Még egy tipp a készítéshez, én a víz helyett tejet használok és úgy még sokkal finomabb!! Próbáljátok ki!! :)

Alkonyat
Alkonyat / Alkonyat Mon, 2013-06-24 19:09

Kedves Kata!
Nem halottam még, hogy a lecsóba tejfölt tegyünk, de nagyon guszta és imádjuk a tejfölt, úgyhogy mentettem és ki is próbálom! :-)
Köszönöm a receptet!
Üdv: Alkonyat

Monamoni
Mona / Monamoni Fri, 2012-09-07 09:42

A story-ban emlitett regi szakacskönyv valoszinuleg Szabolcs-Szatmar-Beregbol szarmazik, hagyomanyosan ott keszitik a lecsot tejfölösen - igy az en rokonsagom egyik fele is:-) Az a jo ebben a receptben is, hogy a reformkonyha alapanyagaival is elkeszitheto: kokuszolaj, hajdinaliszt (v. egyszeruen csak tk. liszt), tufu stb. egyeni fantazia szerint. Köszönjük, hogy közze tetted!

kiralykata
Borsmentalevél / kiralykata Tue, 2012-09-25 21:31

Nagyon szívesen! Nem emlékszem már pontosan, melyik szakácskönyvben is találtam rá, de azóta nagyon szeretjük a lecsót. Jó étvágyat hozzá!

kovex
kovex / kovex Fri, 2012-09-07 21:15

Igen, én Szamosszegen ettem először tejfölös lecsót, és azóta mindig teszek bele tejfölt, sokkal selymesebb!:)

reka8463
reka8463 / reka8463 Fri, 2011-08-05 18:34

Jó kis recept és nagyon finom.anyu és már én is tejjel habarom be 1 kicsit,így több a mártogatós,mert mi friss kenyérrel szeretjük a legjobban...mártogatni :).amugy meg aki epés,és nem hajlandó lemondani az efféle nyári finomságokról, annak is jobb ez a változat.

411
paprika 1 kg
paradicsom 1 kg
vöröshagyma 2 közepes fej
kolbász 15 dkg
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
tejföl 2 dl
finomliszt 0.5 evőkanál
víz 0.5 dl