r
Nosalty Logó

Zsírmentes lecsó

Mercédesz
Zsírmentes lecsó
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

66
Kalória
3g
Fehérje
14.7g
Szénhidrát
0.6g
Zsír
289.7g
Víz
-
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
8.4g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 66 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 265 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 19 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    289.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    127 micro
  • β-karotin
    769 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1553 micro
Összesen 66 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    682.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    313 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    1158.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    497 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    507 micro
  • β-karotin
    3077 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    6213 micro
Összesen 265 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    49.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    84.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    751 micro
  • Lut-zea
    453 micro
Összesen 19 kcal

Elkészítés

  1. Egy nagy fej hagymát felaprítunk, egy óráig lesózva állni hagyjuk. Paprika, cukkini ugyanígy.
  2. Hideg edénybe tesszük először a hagymát, ami vizet eresztett állás közben. Ennyi folyadék nagyjából elég is a dinszteléshez. Lefedve felforrósítjuk, megkeverjük, és minimumra vesszük a lángot. Így lefedve hagyjuk párolódni!
  3. Kicsit odakaramellizálódik, ami a lecsónak külön jó, fincsi édes ízt ad. Ekkor jöhet rá a lesózott paprika, cukkini, alaposan átkeverjük, a hideg zöldségek felszedik a lekaramellizálódott hagymát.
  4. Rászórjuk a kakukkfüvet, így lefedve a rotyogástól ismét úgy 10 percig párolódik, aztán jöhet a paradicsom, azt az edényben sózzuk meg, ami megint odakaramellizálódott, felszedi a hideg és savas paradicsom. Még 5 perc, és kész!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p

Pancreatitis-es (hasnyálmirigy-gyulladás) diétában zsír- és fűszerszegény ételeket szabad csak fogyasztani. Sokszor gondot okoz a legegyszerűbb, hétköznapi fogások elkészítése. Ha pontosan követed a leírást, így a lecsó is sikerülni fog! Általában az "igazi" lecsóhoz tesznek cukrot. Na most ebben se hozzáadott cukor, se semmilyen zsiradék nincs!

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek