r
Nosalty Logó

Lecs-shuka by brezsy

brezsy
Lecs-shuka by brezsy
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

416
Kalória
16.7g
Fehérje
19.4g
Szénhidrát
31.3g
Zsír
395.4g
Víz
180g
Koleszterin
5.6g
Élelmi rost
10.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 416 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1247 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 80 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    907.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    547 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    395.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    152 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    168 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    147 micro
  • β-karotin
    1264 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    3002 micro
  • Lut-zea
    2618 micro
Összesen 416 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50 g

Zsír

  • Összesen
    93.8 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2723.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    595 mg
  • Nátrium
    1642 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1186.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    567 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    455 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    436 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    505 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    440 micro
  • β-karotin
    3791 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    9006 micro
  • Lut-zea
    7855 micro
Összesen 1247 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    576 micro
  • Lut-zea
    502 micro
Összesen 80 kcal

Elkészítés

  1. Szalonnát felkockázzuk, kolbászt karikára vágjuk. Hagymát negyedeljük, majd felaprítjuk (nem kockára). Paprikát kicsumázzuk, félbevágjuk, felszeleteljük. Fokhagymát felaprítjuk. Paradicsomot felkockázzuk. Cukkinit megpucoljuk és felkockázzuk.
  2. Egy edényben üvegesre, zsírjára pirítjuk a szalonnát. Nem használtam külön zsiradékot, a szalonna kisült zsírja elég.
  3. Majd hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, kolbászt, és megfuttatjuk a szalonnán.
  4. Mehet bele a paprika, cukkini, mikor kicsit összeesett, megy bele a paradicsom. Fűszerezzük.
  5. Legvégül pici lyukakat csinálunk, és beleütjük a tojásokat, majd letakarva, tűzről levéve megvárjuk, míg "meghúz" a tojás. Aprított petrezselyemmel és habanero chilliszósszal díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p

Nagy szavakat nem használok, egyszerűen imádom a magyaros lecsót és a tojást is. Ebből született a recept ! :)

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...