r
Nosalty Logó

Tejfölös kolbászos lepény

helena26
Tejfölös kolbászos lepény
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

1027
Kalória
33.8g
Fehérje
60.5g
Szénhidrát
71.6g
Zsír
145.7g
Víz
111.2g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
3.9g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 1027 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 6157 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 299 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.8 g

Zsír

  • Összesen
    71.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2204.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    387 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    1400 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    145.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 1027 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    203.1 g

Zsír

  • Összesen
    429.7 g
  • Telített zsírsav
    175 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    667 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13226.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    2321 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    2038 mg
  • Nátrium
    8403 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    362.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    874.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1199 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    387 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 6157 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    643.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 299 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. 1 kisebb burgonyát meghámozunk, kockára vágjuk, és vízben megfőzzük.
  2. A levét leöntjük, és kb. 2 dl-be langyosan belemorzsoljuk az élesztőt, pici cukorral felfuttatjuk.
  3. Kimérjük a lisztet, hozzáadjuk az összetört burgonyát, a sót, a felfuttatott élesztőt, az olajat, a reszelt fokhagymát, és jól kidolgozzuk a tésztát.
  4. Melegebb helyre téve duplájára kelesztjük.
  5. Kizsírozott tepsibe vizes kézzel elsimítjuk a tésztát. Előmelegített sütőben kb. 15 percig elősütjük.
  6. Kivesszük a félig megsült tésztát, rásimítjuk a fokhagymást tejfölt, megszórjuk a sült hagymás kolbásszal. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Visszatéve a sütőbe készre sütjük.

Töltelék

  1. A szalonnát kisütjük.
  2. A hagymát felvágjuk, és kevés kisült szalonnazsíron megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott kolbászt, és átsütjük.
  3. A tejfölbe reszeljük a fokhagymát, és elkeverjük. Az elősütött tésztára simítjuk a tejfölt, megszórjuk a hagymás kolbásszal.
  4. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x26

A töki pompos receptje adott ötletet, de mivel nem szeretik a vastag tésztát, ezért a receptet átdolgoztam. Kevesebb burgonyával készítettem. A töltelék szintén ízlés szerint került a tészta tetejére.

További receptek

Klasszik lángos

A lángos egy hamisítatlan magyar találmány, amit elsősorban a nyári időszakhoz kötünk, azonban az év bármely időszakában elkészíthetjük. Ropogós szélek, puha belső és légies ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...