r
Nosalty Logó

Tejfölös kolbászos lepény

helena26
Tejfölös kolbászos lepény
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

1027
Kalória
33.8g
Fehérje
60.5g
Szénhidrátok
71.6g
Zsír
145.7g
Víz
111.2g
Koleszterin
3.1g
Rost
3.9g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 1027 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 6157 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 299 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.8 g

Zsír

  • Összesen
    71.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2204.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    387 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    340 mg
  • Nátrium
    1400 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    145.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 1027 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    203.1 g

Zsír

  • Összesen
    429.7 g
  • Telített zsírsav
    175 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    667 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13226.6 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    2321 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    2038 mg
  • Nátrium
    8403 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    362.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    874.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1199 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    387 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 6157 kcal
  • 11% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    643.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 299 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. 1 kisebb burgonyát meghámozunk, kockára vágjuk, és vízben megfőzzük.
  2. A levét leöntjük, és kb. 2 dl-be langyosan belemorzsoljuk az élesztőt, pici cukorral felfuttatjuk.
  3. Kimérjük a lisztet, hozzáadjuk az összetört burgonyát, a sót, a felfuttatott élesztőt, az olajat, a reszelt fokhagymát, és jól kidolgozzuk a tésztát.
  4. Melegebb helyre téve duplájára kelesztjük.
  5. Kizsírozott tepsibe vizes kézzel elsimítjuk a tésztát. Előmelegített sütőben kb. 15 percig elősütjük.
  6. Kivesszük a félig megsült tésztát, rásimítjuk a fokhagymást tejfölt, megszórjuk a sült hagymás kolbásszal. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Visszatéve a sütőbe készre sütjük.

Töltelék

  1. A szalonnát kisütjük.
  2. A hagymát felvágjuk, és kevés kisült szalonnazsíron megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott kolbászt, és átsütjük.
  3. A tejfölbe reszeljük a fokhagymát, és elkeverjük. Az elősütött tésztára simítjuk a tejfölt, megszórjuk a hagymás kolbásszal.
  4. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x26

A töki pompos receptje adott ötletet, de mivel nem szeretik a vastag tésztát, ezért a receptet átdolgoztam. Kevesebb burgonyával készítettem. A töltelék szintén ízlés szerint került a tészta tetejére.

További receptek

Ropogós tócsnigofri

A tócsnit több módszerrel is ropogósra süthetjük: serpenyőben, tepsiben, de akár gofrisütőben is készülhet. Így extrán roppanós lesz a külseje, plusz izgalmas formát is kap. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hagyományos méteres kalács

A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...