r
Nosalty Logó

Tejfölös-kolbászos krumplileves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsolt hobby chef
Tejfölös-kolbászos krumplileves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 320 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2548 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 53 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    675.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    510 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    347 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    1315 micro
  • β-karotin
    3141 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 320 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    71.7 g

Zsír

  • Összesen
    191.9 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5400.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    637 mg
  • Nátrium
    3907 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    4080.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2778 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    10521 micro
  • β-karotin
    25125 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    819 micro
Összesen 2548 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    218 micro
  • β-karotin
    520 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 53 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Apró kockára vágjuk a szalonnát, és kiolvasztjuk. Én általában egy nagyobb fazékkal készítek.
  2. A kiolvasztott szalonnára mehet az apróra vágott vöröshagyma, amit üvegesre pirítunk.
  3. Lehúzzuk a tűzről, és amikor már nem serceg, mehet bele a pirospaprika. Jó alaposan elkeverjük, majd felöntjük kb. 2 dl vízzel. Ezt főzzük pár percig. Itt mehet bele a babérlevél és a fokhagyma, de először csináljátok meg nélküle.
  4. Közben karikázzuk a sárgarépát és a fehérrépát, amit teszünk is a fazékba. Gyosan elkeverjük, majd teszünk bele 2 kiskanál ételízesítőt. Azt is elkeverjük, és felöntjük vízzel. Figyeljünk az arányokra! Én egy 6 literes fazékban kb 3 liter vízzel öntöm fel. De elég nagyok a répák, tehát nem olyan, hogy nagy medencében vizipólózik 3 répakarika. :-) Megkóstoljuk a lét, és ha szükséges, még teszünk hozzá ételízesítőt. Itt még nem kellenek erős ízek. És most főzzük egy ideig.
  5. Ameddig a zöldségek félpuhára főnek, gyorsan pucoljuk és kockázzuk a krumplit. Mire a zöldségek félpuhák, elkészülünk, és a kockára vágott krumpli mehet a levesbe.
  6. Közben karikáztuk a kolbászt is (a bőrét húzzuk le), és a krumplival együtt megy a levesbe. Felfőzzük, és kóstolunk. Ismét fűszerezünk az ételízesítővel és a sóval, de még ahogy fő a kolbász és a krumpli, az ízek változni fognak.
  7. A krumpli gyakori kóstolgatása mellett készítünk egy habarást a tejjel, liszttel és tejföllel. Kevés tejben csomómentesre keverünk egy nagy kanál lisztet, és hozzákeverünk 2dl tejfölt. Amikor a levesben megfőtt a krumpli, szedünk ki a forró léből a habarásra, és gondosan elkeverjük. A létől felmelegedett habarást belekeverjük a levesbe, és kóstolunk. Itt még sózunk egy kicsit, ha kell. És ha nem vittük túlzásba a sózást főzés közben, akkor még kell egy kicsi só. A levest a habarással felfőzzük, és kész. Érdemes egy kicsit pihentetni tálalás előtt, hogy az ízek összeérjenek.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 308
  • 7 napos nézettség: 1674
  • Össznézettség: 473415
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tejfölös-kolbászos krumplileves
Zsolt hobby chef 9 recept

Szintén örökölt recept, amit már többször elkészítettem a családnak. Mi egytálételként fogyasztjuk, mert nagyon laktató. Főként krumplis pogival. :) Jobbára négyen két napig esszük. A költséget csak tippeltem. A költség javát a kolbász, szalonna és valódi házi tejföl adja. Mi szinte csak piacon valódi őstermelőtől vásárolunk, amit csak lehet. Füstölteket és tejet, tejtermékeket is. A főzési időt csak tippeltem.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon tetszik! Finom lehet! :)

Zsolt hobby chef

Köszönöm. Tényleg finom. De laktató is. Lehet, hogy minden recept mellé írnom kellene egy adagonként kötelez? sportmennyiséget is. :-) Emellé a leves mellé a 10-12km biciklizés kerülne. Ha pogival eszitek akkor 15-20km biciklizés. :-)

Torma

Nagyon guszta, szep a fotó is :) üdv, Torma :)

Zsolt hobby chef

Köszönöm. Remélem ha kipróbálod,ízleni fog. :-)

Éva-Anyóca

Köszönöm, guszta, önállóan is, de biztosan a pogival is.:-)) Éva-Anyóca

Zsolt hobby chef

Köszönöm. :-)

kiskondi

Hát én most föz?m, szigorúan a leírtak szerint, még nincs kész de a kóstolgatások alapján valami isteni finom lesz, ahogy összeérnek az ízek !!!!!!!! köszi hogy megosztottad !! MENTVE!!

Zsolt hobby chef

Igen, ez egy nagyon finom leves. És tény, hogy mindenki a saját szájíze szerint f?z. Ennél a levesnél az ételízesít? mennyisége az ami szakácsonként változik. :-) Ha igazán finom a kolbász, kevesebb ételízesít?t használok. :-) De ezt a levest nálunk mindenki szereti. Amúgy kés?bbi receptjeim is f?ként az ilyen tejfölös, tejszínes, rántott és krémlevesekr?l szólnak. :-)

esanyi71

Isteni finom lett. Köszönöm. Csak ajánlani tudom!!!

Zsolt hobby chef

K?szönöm :-)

Törölt felhasználó

Nagyon jó leves, még simán el tudok képzelni bele egy kis csipetkét. De akkor már tényleg sok a pogi :) Köszönöm, Üdv: Chili

Zsolt hobby chef

Nincs k?be vésett recept. De én a csipetkét a bablevesben jobban szeretem. Hamarosan azt is felteszem.

Törölt felhasználó

MENTVE!!!

Zsolt hobby chef

És f?zve is? :-)

Törölt felhasználó

Napokon belül!!!!

Szabó Antalné

Én is szoktam f?zni,de én rántással készitem így nekem jobban ízlik.Csak jómin?ség? kolbásszal a finom.Nekem nem minden kolbász ízlik,némelyek agyon vannak f?szerezve köménymaggal ,azt nem szeretem,és nincs bennük megfelel? mennyiség? fokhagyma.Az igazi kolbász ízét pedig az adja meg,és a pirospaprika.Ne haragudjatok ,de nekem az a véleményem,hogy még a pirospaprika helyett is színesít?t tesznek bele,hogy szép pirospaprika hatását keltse.! Bocsánat de ez a VÉLEMÉNYEM.

Zsolt hobby chef

Természetesen a recepteket mindenki saját szájíze szerint készíti. És nyilván elkészítette a receptemet, hiszen nagyon részletesen elemezte, hogy mi nem ízlett benne. :-) Én is elkészítettem már ezt a levest több módon, és nekem ez ízlik. Nyilván lehet ezen is változtatni és nyilván mindenki megoszthatja a saját receptjeit ezen az oldalon és nyilván, aki a receptek alapján elkészíti majd kiválasztja, hogy neki melyik változat ízlik. És biztosan lesz/lenne az ön változatának is követ?je és talán az enyémnek is. Ebben az a szép, hogy politikamentesen és vallásmentesen lehet sokszín?. Én nem kívánok ízekben és ízlésekben versenyezni. Én csak szeretek f?zni.

Törölt felhasználó

Vendégeknek f?ztem meg, és óriási sikert aratott. :) Mindenkinek nagyon ízlett, rendkívül ízletes leves, persze a jóféle kolbász elengedhetetlen. ;) Köszönöm a receptet!

Zsolt hobby chef

Örülök, ha sikere volt. És valóban, a kolbász nagyon nem mindegy. :-)

Törölt felhasználó

Már régóta szerettem volna krumplilevest készíteni sokat keresgéltem itt az oldalon,de ez a recept volt a legszimpatikusabb,most készült el és nem csalódtam nagyon finom lett máskor is elkészítem!!!!! Köszönöm :)

Zsolt hobby chef

Örülök, ha ízlett! Valójában ez ugye nem az a kimondott krumplileves. :-) Viszont tény, hogy laktató és finom.

Törölt felhasználó

Még kezd? szakács vagyok, igaz elég sok mindent f?ztem már, de valahogy a krumplileves kimaradt. Ma azt szerettem volna csinálni, de édesanyámat nem értem utol hogy megkérdezzem hogy szokta csinálni. Pedig azt igen szeretem. Elkezdtem keresgélni a neten, és rátaláltam erre a receptre. Már az elolvasásakor láttam, hogy teljesen más. Édesanyám jóval egyszer?bben készíti, csak egy kis kolbásszal és tejföllel. De megtetszett, ezért ezt f?ztem meg. El kell mondjam, hogy ugyan annyira ízlett mint az övé. És ez nagy szó :)

Kárpáti Mariann

Melyik kolbász az, amelyik méltó egy ilyen fincsi leveshez? Manapság annyira nehéz jó kolbászt venni, már a Tóalmási sem az igazi :(

StükiKati

Kedves Mariann. Én a Dárdás lángolt kolbászt tettem bele. Ez volt itthon, és nagyon finom lett a leves!!! Amúgy is inkább ezt szoktuk venni, nekünk nagyon ízlik.

StükiKati

Nagyon finom ez a leves, köszönöm a receptet Zsolt hobby chef. Most csináltam életemben el?ször krumplilevest, és nagyon bejött nekünk. Legközelebb is ez alapján a recept alapján fogom csinálni.

Törölt felhasználó

Jó kis recept, egyszer?, gyors és finom ! köszi a receptet :)

Törölt felhasználó

Gondoltam, megprobalom a lehetetlent... de ez a recept (barmilyen hihetetlen), meg vegetarianus valtozatban is megallja a helyet! :) Persze a szalonna kilove, de szoja kolbasszal es sok-sok friss zoldseggel (feherrepam nem volt, karalabe darabkakkal es zeller levellel potoltam) nagyon finom lett. A sok kolbasz-kritikus kimeljen!!! :) Koszi a receptet!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek