Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Burgonyaleves Kata konyhájából

Burgonyaleves Kata konyhájából
Burgonyaleves Kata konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám receptje alapján... Itt-ott kicsit átdolgozva.:)

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megmossuk, és megpucoljuk a zöldségeket (vöröshagyma, sárgarépa, fehérrépa, fokhagyma).
  2. Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Félrehúzzuk a tűzről, meghintjük pirospaprikával és fekete borssal. Felengedjük 1/2 liter vízzel, majd visszatesszük a tűzre.
  3. A karikákra vágott sárgarépát, fehérrépát és egész fokhagyma gerezdet beletesszük az edénybe, sózzuk, és belemorzsoljuk a leveskockát.
  4. Amíg a zöldségek megfőnek, felkockázzuk a burgonyát. A forrásban lévő vízbe tesszük, majd felengedjük még 1/2 liter vízzel. Ízlés szerint teszünk még bele gulyáskrémet, és meghintjük petrezselyemmel.
  5. Puhulásig főzzük.


 

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 415
elküldve: 2
receptkönyvben: 21
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kata_

Mióta szakács: 2012.08.01.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges krumplileves, burgonyaleves gazdagon, zöldségleves krumplival

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

177
burgonya 0.5 kg
sárgarépa 1 db
fehérrépa 1 db
vöröshagyma 1 közepes fej
petrezselyem 1 csokor
leveskocka 1 db
fokhagyma 1 gerezd
gulyáskrém 1 teáskanál
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
víz 1 l