r
Nosalty Logó

Tejfölös kiflik Ágitól

Ági78
Tejfölös kiflik Ágitól
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

943
Kalória
23.8g
Fehérje
141.9g
Szénhidrát
29.9g
Zsír
101.1g
Víz
93.7g
Koleszterin
5.7g
Élelmi rost
5.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 943 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3776 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 278 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2228.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    1619 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    141.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    101.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 943 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.2 g

Zsír

  • Összesen
    119.6 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    375 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8913.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    651 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1273 mg
  • Nátrium
    6477 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    567.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    404.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    896 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    618 micro
  • Kolin:
    301 mg
  • Retinol - A vitamin:
    861 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    383 micro
Összesen 3776 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    658.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 278 kcal

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot, egy csipet lisztet, belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a sót, a tejfölt, majd a felfuttatott élesztőt, és kézzel összedolgozzuk a tésztát. (Jó masszív, rugalmas tésztát kell kapnunk.)
  3. Letakarva, huzatmentes helyen kb. egy óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
  5. A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és két egyenlő részre osztjuk, melyekből cipókat formázunk.
  6. A cipókat egyenként kb. 40 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk.
  7. A lapokat egyenként nyolc egyforma körcikkre vágjuk. A cikkeket megkenjük olvasztott margarinnal, majd a széles végüknél fogva feltekerjük, és kifliket formázunk belőlük.
  8. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a kifliket, és megkenjük őket tojással. Az "illesztéseknél" vigyázzunk, ha lehet, oda ne kerüljön tojás, mert akkor sütés közben nem tud szépen kelni a tészta.
  9. Előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük a kifliket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x2

Az alaprecept Gabi barátnőmtől származik.:) "Nagyon-nagyon régen", még mikor Pécsen éltünk, volt náluk egy jó kis beszélgetős-sütögetős baráti összejövetel. Gabi és én már kora délután elkezdtünk készülődni, ennek eredményeképp készült egy hatalmas adag pizzás kifli. Gabi csak pikk-pakk "összedobta" a tésztát, kicsit beszélgettünk, és már lehetett is tekergetni a kifliket, be a sütőbe, és már kész is! Én kuktáskodtam, csak lestem, milyen hamar kész van, és azonnal közöltem, hogy ez a recept kell nekem! A csapat (persze minket is beleértve) elég gyorsan elpusztította a kifliket. Azóta többször készítettem, hol pizzakrémmel megkenve, sajttal a tetején, hol sajttal töltve, esetleg sonkával bolondítva, vagy csak üresen. Jó szokásomhoz híven, ezen a recepten is alakítottam kicsit... (kicsit több liszt, kicsit több tejföl) csak hogy kiadósabb legyen. :D Én két adagban sütöttem, így kényelmesen elfértek egymás mellett a tepsiben. Gyors egymásutánban kétszer is sütöttem tejfölös kiflit ezen a héten. A második adagnál 50 dkg sima lisztet és 20 dkg teljes kiőrlésű rozslisztet használtam. Finom lett ez a variáció is. Még talán jobb, mint a sima lisztes változat. De az is lehet, hogy azért ízlett jobban, mert párom is segített! :D A kelesztési idő a rozsliszt miatt kicsit megnyúlik, de érdemes kivárni. :) http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/  

További receptek

Medvehagymás sós rúd

Kívül enyhén roppanós, belül mégis eszméletlenül omlós sós rudak várnak, karakteres medvehagymával megspékelve. Utolsó pillanatos vendégvárónak tökéletes, ugyanis nem kell ...

Lakos Benedek

Retró sajtos tallér

Ropogós, aranybarna és ellenállhatatlanul sajtos – ez a házi sajtos tallér, amit könnyedén elkészíthetsz otthon is. Mindössze néhány alapanyag, egy hagyományos tallérsütő és egy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...