Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös kiflik Ágitól

Tejfölös kiflik Ágitól
Tejfölös kiflik Ágitól
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alaprecept Gabi barátnőmtől származik.:) "Nagyon-nagyon régen", még mikor Pécsen éltünk, volt náluk egy jó kis beszélgetős-sütögetős baráti összejövetel. Gabi és én már kora délután elkezdtünk készülődni, ennek eredményeképp készült egy hatalmas adag pizzás kifli. Gabi csak pikk-pakk "összedobta" a tésztát, kicsit beszélgettünk, és már lehetett is tekergetni a kifliket, be a sütőbe, és már kész is! Én kuktáskodtam, csak lestem, milyen hamar kész van, és azonnal közöltem, hogy ez a recept kell nekem! A csapat (persze minket is beleértve) elég gyorsan elpusztította a kifliket. Azóta többször készítettem, hol pizzakrémmel megkenve, sajttal a tetején, hol sajttal töltve, esetleg sonkával bolondítva, vagy csak üresen. Jó szokásomhoz híven, ezen a recepten is alakítottam kicsit... (kicsit több liszt, kicsit több tejföl) csak hogy kiadósabb legyen. :D

Én két adagban sütöttem, így kényelmesen elfértek egymás mellett a tepsiben.

Gyors egymásutánban kétszer is sütöttem tejfölös kiflit ezen a héten. A második adagnál 50 dkg sima lisztet és 20 dkg teljes kiőrlésű rozslisztet használtam. Finom lett ez a variáció is. Még talán jobb, mint a sima lisztes változat. De az is lehet, hogy azért ízlett jobban, mert párom is segített! :D A kelesztési idő a rozsliszt miatt kicsit megnyúlik, de érdemes kivárni. :)

http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Beszélgetésekhez, vendégváráshoz, uzsonnára vagy kiránduláshoz. Sör vagy bor mellé; aprónépnek kakaóhoz.:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot, egy csipet lisztet, belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a sót, a tejfölt, majd a felfuttatott élesztőt, és kézzel összedolgozzuk a tésztát. (Jó masszív, rugalmas tésztát kell kapnunk.)
  3. Letakarva, huzatmentes helyen kb. egy óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
  5. A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és két egyenlő részre osztjuk, melyekből cipókat formázunk.
  6. A cipókat egyenként kb. 40 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk.
  7. A lapokat egyenként nyolc egyforma körcikkre vágjuk. A cikkeket megkenjük olvasztott margarinnal, majd a széles végüknél fogva feltekerjük, és kifliket formázunk belőlük.
  8. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a kifliket, és megkenjük őket tojással. Az "illesztéseknél" vigyázzunk, ha lehet, oda ne kerüljön tojás, mert akkor sütés közben nem tud szépen kelni a tészta.
  9. Előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük a kifliket.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30x2 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 18 225
elküldve: 13
receptkönyvben: 220
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Ági78

Mióta szakács: 2011.05.12.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyors tejfölös kifli, sós tejfölös kifli, tejfölös kelt kifli

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

939
finomliszt 70 dkg
friss élesztő 5 dkg
tej 1.5 dl
tejföl 330 g
cukor 0.5 teáskanál
4 kk
margarin 5 dkg
tojás 1 db