r
Nosalty Logó

Pékkifli

Amazon
Pékkifli
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A kiflihez

A kenéshez

571
Kalória
13.4g
Fehérje
82.1g
Szénhidrát
19.8g
Zsír
20.8g
Víz
18g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
4.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kiflihez

A kenéshez

Összesen 571 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kiflihez

A kenéshez

Összesen 5704 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A kiflihez

A kenéshez

Összesen 295 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    976.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    681 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    82.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    20.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 571 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.7 g

Zsír

  • Összesen
    197.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9768.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    360 mg
  • Kálcium
    880 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    1428 mg
  • Nátrium
    6806 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    821 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    207.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    871 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    423 micro
Összesen 5704 kcal
  • 10% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    504.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    351 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    10.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 295 kcal

Elkészítés

A kiflihez

  1. Kevés tejben felfuttatjuk az élesztőt 2 ek. cukorral.
  2. Összeállítjuk a tésztát, alaposan ki kell dagasztani.
  3. Hagyjuk megkelni.
  4. 6 cipóra osztjuk, a cipókat kinyújtjuk, és 8 cikkre vágjuk (mint ahogy a tortákat szokás).
  5. Kifli formára alakítjuk, úgy, hogy a szélesebb végétől a csúcsa felé feltekerjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Hagyjuk kelni, majd megkenjük a felvert tojással.
  6. Előmelegített sütőben, 175 C-on, kb. 20 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p

Még az egyetemen, filmnézéshez készülődtünk a párommal, és nagyon ettünk volna valami sósat. Ő persze rögtön ontotta az ötleteit, és ki is találta, hogy csináljunk sós pogit, amit az anyukája szokott. Fel is hívtuk a recept miatt, és kiderült, hogy hajtogatós a drága... így lemondtunk róla... az interneten kezdtünk el böngészni, és akkor akadtunk rá erre az isteni finom csodakiflire. Ha jól emlékszem egy fórumon találtuk, ahol a beküldő egy ismerőse pék volt, és ez az ő receptje :)

További receptek

Medvehagymás sós rúd

Kívül enyhén roppanós, belül mégis eszméletlenül omlós sós rudak várnak, karakteres medvehagymával megspékelve. Utolsó pillanatos vendégvárónak tökéletes, ugyanis nem kell ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek