Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pékkifli

Pékkifli
Pékkifli
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még az egyetemen, filmnézéshez készülődtünk a párommal, és nagyon ettünk volna valami sósat. Ő persze rögtön ontotta az ötleteit, és ki is találta, hogy csináljunk sós pogit, amit az anyukája szokott. Fel is hívtuk a recept miatt, és kiderült, hogy hajtogatós a drága... így lemondtunk róla... az interneten kezdtünk el böngészni, és akkor akadtunk rá erre az isteni finom csodakiflire. Ha jól emlékszem egy fórumon találtuk, ahol a beküldő egy ismerőse pék volt, és ez az ő receptje :)

hozzávalók / 10 adag

A kiflihez

A kenéshez

ajánlat

Isteni finom, nálunk mindenki odavan érte, érdemes kipróbálni :) 
Hidegen is kiváló, és az olaj miatt nem szárad ki, persze azért le kell fedni...
Ha valaki meg szeretné bolondítani, feltekerés előtt helyezzen el a tészta vastagabbik felénél kolbászt vagy szalonnát sajttal, esetleg egy kis vajat stb...   valamint meg lehet szórni köménymaggal.
Ha nincs sok időm, szoktam csinálni egy gyors változatot, ami abból áll, hogy az összes hozzávalót bedobálom a kenyérsütőbe, ami összekeveri a tésztát 10-15 perc alatt, kiveszem, majd az elkészítés folytatódhat tovább, a fent említett módon. :) 

Ebből az adagból 48 db lesz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés tejben felfuttatjuk az élesztőt 2 ek. cukorral.
  2. Összeállítjuk a tésztát, alaposan ki kell dagasztani.
  3. Hagyjuk megkelni.
  4. 6 cipóra osztjuk, a cipókat kinyújtjuk, és 8 cikkre vágjuk (mint ahogy a tortákat szokás).
  5. Kifli formára alakítjuk, úgy, hogy a szélesebb végétől a csúcsa felé feltekerjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Hagyjuk kelni, majd megkenjük a felvert tojással.
  6. Előmelegített sütőben, 175 C-on, kb. 20 percig sütjük.


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 29 980
elküldve: 6
receptkönyvben: 529
elkészítve: 12/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Amazon

Mióta szakács: 2009.12.04.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós kifli, sörkifli

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szaszilka
szaszilka Mon, 2012-09-10 17:01

Isteni, végre nem kell vennem a bolti sajtos kifliket a gyerekemnek reggelente.

astefi
astefi Sun, 2012-02-19 19:03

Megpróbáltam egy részét tömlős szalámi ízesítésű krémsajttal, a másik felét pedig füstölt sprotni-val tölteni.
A család meg volt elégedve.

mhajni77
mhajni77 Sun, 2011-10-02 15:38

Köszönöm a receptet!Ez tényleg mennyei!!!Még soha nem sütöttem kiflit, és mégsem rontottam el!:-)Ez tényleg egy 'egyszerű de nagyszerű' recept!Készítettem simát, és töltöttet!!(kolbászdarabkákat tettem bele)Mindegyik nagyon fincsi!

mhajni77
mhajni77 Sun, 2011-10-02 12:09

Nekiálltam, kíváncsi leszek az eredményre!Majd megírom!!!

Monesz01
Monesz01 Sat, 2011-09-03 11:18

Csudajó kiflike! Bárkinek bátran ajánlom! Egyszerű, gyors, és nem mellesleg nagyon-nagyon jól sikerült! Én megbolondítottam egy kis fűszeres sajttal. Köszi a receptet Kriszti!!!! Üdv, Móni

mome
mome Fri, 2011-01-21 18:16

Kedves Kriszti!
Ma megcsináltam a kifliket, nagyon finom lett! Igaz csak fél adagot, mert nem fért volna bele több a kenyérsütőbe. Én is ott dagasztottam és kelesztettem a tésztát. Ezt is először próbáltam ki, és máskor is fogom alkalmazni ezt a módszert, már azért is, mert kisgyerekkel nehéz lenne annyi időt a konyhában tölteni. Köszönöm neked! 17 hónapos kislányom nekiesett a majszolásának. :)
Máskor is kedvenc lesz! :)

emezen
Amazon / emezen Fri, 2010-12-31 10:41

Szia!
a másik kanál cukrot is beleteheted a tejbe, de a liszttel is összekeverheted... igazából mindegy hogy melyik módszert választod... :) Én többnyire a tejbe szoktam beletenni. Jó hogy szóltál, át is írom a receptet :)

Jó sütögetést

tinkamakka
tinkamakka Fri, 2010-12-31 10:26

Kedves Kriszti!
Az lenne a kérdésem,(lehet, hogy butaság, csak nem vagyok még nagyon gyakorlott és nem akarom elrontani), hogy a hozzávalóknál említett 2 ek. cukorból egy megy a tejbe az élesztőhöz és a többit hová tegyem?

szabob
szabob Fri, 2010-12-10 12:19

Kedves Kriszti!

A kiflik tökéletesek lettek. Kipróbáltam már kolbász-vaj-sajt, sonka-füstöltsajt krém, sült szalonnás és csak simán sajtos töltelékkel is. Legközelebb sós túróval fogom megtölteni, a férjem kedvéért.

Köszönöm a receptet!

Bea

iramsav
iramsav Mon, 2010-11-08 18:16

Szia Kriszti, most készítem, először csak fél adagot... Betettem kenyérsütő gépbe, van rajta egy 17'-es dagasztó-kelesztő progi... meglátjuk! Majd beszámolok :) M.

Storno
Nyanyula / Storno Wed, 2010-11-03 17:32

...nincs olyan hét gyakorlatilag amióta megismertem ezt a receptet, hogy ne sütném. :) Legutóbb hagymás, pirospaprikás fűszeres darált hússal töltöttem. A következő a vajas vonalon elindulva valamilyen zöld-fűszeres fűszervaj lesz tölteléknek. Még egyszer köszi hogy megosztottad velünk ezt a receptet!

Üdv,

Ági

Storno
Nyanyula / Storno Wed, 2010-09-15 20:23

Kedves Kriszti!

Tényleg, valami Isteni ez a kifli!
Én egy kicsit nagyobbakat csináltam, és az jutott eszembe, hogy ha normál kifli méretre nyujtom, akkor szendvicsként is lehengerlő lehet. :) Nagyon köszi és a legjobb h pofon egyszerű!!! :)

szonja
szonja Wed, 2010-06-09 13:43

Kedves Kriszti!
Mivel én is elég türelmetelen vagyok pékárú-téren, így a gépi dagasztás és a második adag sütő tetején való kelesztését választottam. Átütő sikert aratva:))) Köszi a receptet.

szonja
szonja Sun, 2010-03-14 18:12

Kedves Kriszti! Milyen vastagra nyújtsam a tésztát és meddig hagyjam kelni a kifliket a tepsiben? Előre is köszönöm a választ! Szonja

emezen
Amazon / emezen Fri, 2010-06-04 06:29

Kedves Szonja,

van egy olyan jó tulajdonsága a pékkiflit kedvelőknek(személy szerint páromnak és nekem), hogy mielőbb enni akarnak a finomságból! Így kissé lustaságból és a fent említett okból kifolyólag megosztok veled pár trükköt - a nagy Öregek szerint legalább egyszer meg kell keleszteni a tésztát, némelyiket kétszer is... de ki tudja ezt kivárni és még a tepsiben is...

1. Én annyit szoktam csinálni, hogy bedobom a (szobahőmérsékletű) hozzávalókat egy "mezei" kenyérsütőbe (schnell - gyors programon) és az 10-15 perc alatt jól összedolgozza őket

2. Ha lejárt az idő és a tészta állaga is megfelelő (nem szoktam mindig méricskélni, így elvétve némi hiánypótlásra van szükség) akkor cipókat formálok belőle majd kinyújtom 5 - 10 mm vastagságúra őket

3. Általában, ha már pékkiflit csinálok akkor 2 tepsinél alább nem adom, így az első tepsiben csücsülő szerencsés bagázsnak van ideje megkelni, mert mikor beteszem őket a sütőbe akkor kapcsolom be a készüléket. A második turnusnak pedig addig van ideje nyújtózkodni, míg az első "izzad" a sütőben :)

Üdv.: Kriszti

Zit
Zit / Zit Thu, 2010-01-21 22:06

Kedves Kriszti, akkor íme, a tapasztalataim. Először is: EZ VALAMI MENNYEI!!! Életemben nem ettem még ilyen finom kiflit, nálam még a jól bevált, a receptjeim között is megtalálható, házi sós kiflimet is überelte. Köszönöm! A Családom szerint viszont az a nyerő, úh most már felváltva sütöm: Nekik a szokásosat, magamnak meg ezt a fajtát. És nagyon jó 5let volt, hogy feltekerés előtt bolondítsam meg más finomságokkal is. Én fűszervajat készítettem (5 dkg margarint olvasztottam meg, abban kevertem el oreganót, kakukkfüvet és 3 gerezd fokhagymát), azzal kentem meg, de pakoltam beléjük sonkát, sajtot is. Jó, hogy ilyen kreatív vagy. Ja, meg az is jó 5let volt, hogy körcikkeket vágjak - én eddig úgy készítettem, hogy csíkokra vágtam a hosszan kinyújtott tésztát, s abból nyestem ki = oldalú 3szögeket. Mindent összevetve: mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a receptedet, nagyon jó!

Zit
Zit / Zit Sat, 2009-12-05 23:07

Mmmm, de jól hangzik! Bár nagyon szeretem a szokásos házi sóskiflinket, szerintem ezt is megpróbálom! Kifliből sosem elég! :-) Köszi a receptet!

571
finomliszt 100 dkg
friss élesztő 7.5 dkg
tej 6 dl
napraforgó olaj 2 dl
1.5 ek
cukor 2 ek
tojás 1 db