r
Nosalty Logó

Tejfölös kiflik Ágitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ági78
Tejfölös kiflik Ágitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 943 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3776 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 278 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2228.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    1619 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    101.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 943 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.2 g

Zsír

  • Összesen
    119.6 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    375 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8913.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    651 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    1273 mg
  • Nátrium
    6477 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    567.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    404.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    896 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    618 micro
  • Kolin:
    301 mg
  • Retinol - A vitamin:
    861 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    383 micro
Összesen 3776 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    658.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    479 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 278 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot, egy csipet lisztet, belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a sót, a tejfölt, majd a felfuttatott élesztőt, és kézzel összedolgozzuk a tésztát. (Jó masszív, rugalmas tésztát kell kapnunk.)
  3. Letakarva, huzatmentes helyen kb. egy óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
  5. A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, és két egyenlő részre osztjuk, melyekből cipókat formázunk.
  6. A cipókat egyenként kb. 40 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk.
  7. A lapokat egyenként nyolc egyforma körcikkre vágjuk. A cikkeket megkenjük olvasztott margarinnal, majd a széles végüknél fogva feltekerjük, és kifliket formázunk belőlük.
  8. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a kifliket, és megkenjük őket tojással. Az "illesztéseknél" vigyázzunk, ha lehet, oda ne kerüljön tojás, mert akkor sütés közben nem tud szépen kelni a tészta.
  9. Előmelegített sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük a kifliket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x2
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 181
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 30492
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 09.

Ajánló

Beszélgetésekhez, vendégváráshoz, uzsonnára vagy kiránduláshoz. Sör vagy bor mellé; aprónépnek kakaóhoz.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az alaprecept Gabi barátnőmtől származik.:) "Nagyon-nagyon régen", még mikor Pécsen éltünk, volt náluk egy jó kis beszélgetős-sütögetős baráti összejövetel. Gabi és én már kora délután elkezdtünk készülődni, ennek eredményeképp készült egy hatalmas adag pizzás kifli. Gabi csak pikk-pakk "összedobta" a tésztát, kicsit beszélgettünk, és már lehetett is tekergetni a kifliket, be a sütőbe, és már kész is! Én kuktáskodtam, csak lestem, milyen hamar kész van, és azonnal közöltem, hogy ez a recept kell nekem! A csapat (persze minket is beleértve) elég gyorsan elpusztította a kifliket. Azóta többször készítettem, hol pizzakrémmel megkenve, sajttal a tetején, hol sajttal töltve, esetleg sonkával bolondítva, vagy csak üresen. Jó szokásomhoz híven, ezen a recepten is alakítottam kicsit... (kicsit több liszt, kicsit több tejföl) csak hogy kiadósabb legyen. :D Én két adagban sütöttem, így kényelmesen elfértek egymás mellett a tepsiben. Gyors egymásutánban kétszer is sütöttem tejfölös kiflit ezen a héten. A második adagnál 50 dkg sima lisztet és 20 dkg teljes kiőrlésű rozslisztet használtam. Finom lett ez a variáció is. Még talán jobb, mint a sima lisztes változat. De az is lehet, hogy azért ízlett jobban, mert párom is segített! :D A kelesztési idő a rozsliszt miatt kicsit megnyúlik, de érdemes kivárni. :) http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek